Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Επίσκεψη Συνδέσμου στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Κλιμάκιο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Χάμο Αστέριο και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων κ. Χαχαμίδη Νικόλαο πραγματοποίησε επίσκεψη το προηγούμενο Σάββατο στον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο, στην έδρα της μητρόπολης, το Αίγιο.
Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε μία σειρά από επισκέψεις που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος σε μητροπολίτες που εκφράζουν πατριωτικό λόγο. Είχαν προηγηθεί οι επισκέψεις στους μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Κονίτσης και Ξάνθης και θα ακολουθήσουν επισκέψεις στους μητροπολίτες Πειραιώς και Σπάρτης. Το συμπέρασμα από την επίσκεψη αυτή των μελών του Συνδέσμου στον κ.κ. Αμβρόσιο είναι ότι πρόκειται για έναν ενάρετο και ταπεινό ιεράρχη αλλά συγχρόνως και φλογερό πατριώτη. Στη συνάντηση υπήρξε και μία ευχάριστη έκπληξη αφού παρόν ήταν και ο αδελφός του Μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, κ. Ιωάννης Παρασκευαίδης, 83 ετών σήμερα που φιλοξενείται στην μητρόπολη.

Αρχικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου ανέφερε στον Σεβασμιώτατο τις δυσκολίες που περνάει η πατρίδα μας στα εθνικά θέματα, με τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας, για την οικονομική κρίση που έχει γονατίσει τους Έλληνες αλλά και τις επιθέσεις που δέχεται η ορθοδοξία από ξένους και εσωτερικούς εχθρούς. Ανέφερε επίσης και την ευθύνη που φέρει η εκκλησία και κυρίως η ηγεσία της, αφού ο νέος Αρχιεπίσκοπος Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος είναι υποτονικός ως και ανύπαρκτος. Τόνισε ότι η εκκλησία πρέπει να έχει άποψη, να ενημερώνει τους πιστούς για τα δεινά που έρχονται, να αγωνιστεί για την επαναφορά του θρησκεύματος στις ταυτότητες, να προστατεύσει το λαό από τις δεκάδες αιρέσεις που έχουν κατακλύσει τη χώρα, να εναντιωθεί στον χωρισμό κράτους- εκκλησίας και να προσέξει τον ύποπτο ρόλο του Πάπα όσον αφορά την ένωση των δύο εκκλησιών αλλά και τον ύποπτο ρόλο που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς τον χριστιανισμό. Τέλος ο πρόεδρος του Συνδέσμου έκανε λόγο για το θέμα των Νέων Χωρών που έθεσε ο πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και το χαρακτήρισε ως εθνικά επικίνδυνο ενώ έκανε λόγο και για την πλούσια δράση του Συνδέσμου.
Ο Σεβασμιώτατος ο οποίος παρέθεσε και γεύμα στα μέλη του Συνδέσμου, αφού άκουσε προσεκτικά αυτά που ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου είπε χαρακτηριστικά ότι τα πράγματα για την Ελλάδα μας και την ορθοδοξία είναι αρκετά δύσκολα αφού ξένα κέντρα αποφάσεων κάνουν τα πάντα για να διαλύσουν τόσο τον ελληνισμό όσο και την πίστη του λαού. Παραδέχτηκε ότι και εμείς σαν Εκκλησία έχουμε ευθύνη και ότι πρέπει να έχουμε άποψη για τα κοινωνικά και εθνικά θέματα. Εγώ, χαρακτηριστικά είπε, θα μιλώ όσο μπορώ, ενώ ήταν λάβρος για το θέμα των Νέων Χωρών που έθεσε ο πατριάρχης. Τέλος ο Σεβασμιώτατος αφού έδωσε τα εύσημα στα μέλη για το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος, παρότρυνε να συνεχίζουν να αγωνίζονται με μεγαλύτερη αυταπάρνηση για το καλό του τόπου και ότι με τη βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε καλά.
Στη συνέχεια τα μέλη του Συνδέσμου, αφού ευχαρίστησαν τον μητροπολίτη για την φιλοξενία του, κατευθύνθηκαν στην πόλη των Πατρών όπου και συναντήθηκαν με μέλη του πατριωτικού συνδέσμου «Εθνική Άμυνα» προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη από τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει κατά χιλιάδες την περιοχή και δημιουργούν σωρεία προβλημάτων. Μάλιστα τα μέλη του Συνδέσμου είχαν την ευκαιρία να δουν το πρόβλημα και από κοντά αφού περπάτησαν κατά μήκος του λιμανιού και είδαν πολλούς από τους λαθρομετανάστες να προσπαθούν να μπουν σε νταλίκες και πλοία που είχαν προορισμό την Ιταλία, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού η αστυνομική δύναμη ήταν αρκετή και δεν τους το επέτρεπε. Και οι δύο Σύνδεσμοι συμφώνησαν πως για να βρουν οι κάτοικοι της Πάτρας την ησυχία τους η μόνη λύση είναι η άμεση απέλαση όλων αυτών των λαθρομεταναστών.