Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Για τα μάρμαρα του Παρθενώνα


Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, έπειτα από τη νέα άρνηση των Βρετανών να επιστρέψουν τα ιερά μας μάρμαρα ακόμη και μετά την εγκαινίαση του νέου αρχαιολογικού μουσείου Ακροπόλεως. Δε θα σταθούμε στα τετριμμένα και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με αυτό το ελεεινό κλεφτρόνι τον Έλγιν και την υπόλοιπη παρέα των πλιατσικολόγων,που ξεγύμνωσαν αδιάντροπα το ναό της Παλλάδος. Η ιστορία τον έκρινε και τον καταδίκασε. Ο Ελληνισμός έριξε τη βαριά πέτρα του αναθέματος στον τάφο του. Η ψυχή του ας μην ησυχάσει ποτέ, όσο οι Καρυάτιδες οι ποτισμένες με το αίμα των προγόνων μας λείπουν από την πατρίδα μας.
Σύμφωνα με τα εγγλεζάκια δεν είμαστε ικανοί να διαχεριστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Δεν είμαστε άξιοι γι' αυτούς που στάθηκαν ανάξιοι ως σύμμαχοι μας στο Β Παγκόσμιο πόλεμο. Είναι οι ίδιοι που χωρίς τη βοήθειά μας, όχι τον Αδόλφο Χίτλερ δε θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ,αλλά ούτε καν ένα στρατό από μικρά παιδιά. Παρ' όλα αυτά με το πέρας του πολέμου μας πρόδωσαν και στο θέμα της Κύπρου και σε αυτό της Βορείου Ηπείρου. Δεν είμεθα άξιοι για αυτούς που προέρχονται από μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία ανθεί.
Δεν είμαστε άξιοι γι' αυτούς τους ξεπλυμένους μεθύστακες με τα πέδιλα και τις άσπρες κάλτσες που κάθε χρόνο επιδεικνύουν τα οπίσθιά τους στο Φαληράκι της Ρόδου. Δεν είμαστε άξιοι για τις ανικανοποίητες ερωτικά Αγγλίδες που κυλιούνται κάθε χρόνο στα πεζοδρόμια της Ζακύνθου, πνιγμένες μέσα στον εμετό τους. Δεν είμαστε άξιοι για αυτούς που αν σκάψουν τη γη τους, όχι Παρθενώνα δεν πρόκειται να ανακαλύψουν, αλλά ούτε καν ένα άγαλμα. Το πολύ να ανακαλύψουν το μάγο Μέρλιν ή το Εξκάλιμπερ ή τέλος κανέναν πρόγονο τους σκαρφαλωμένο σε δέντρο να ψάχνει για βελανίδια.
Λοιπόν να θυμάστε φλεγματικοί λόρδοι και λοιποί σερ της γηραιάς Αλβιόνας ότι καλά θα κάνετε να μας επιστρέψετε ότι μας ανήκει. Μην ξεχνάτε ότι εμείς δεν είμαστε Ινδοί και μπορούμε να σας αντιμετωπίσουμε διαφορετικά από τον Γκάντι αν χρειαστεί. Μη μας αναγκάσετε να εμπνευστούμε από την Αργοναυτική Εκστρατεία και το χρυσόμαλλο δέρας. Σε αυτό το σημείο καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να λάβει δραστικότατα μέτρα έναντι της Μεγάλης Βρετανίας. Πρώτον, διακοπή κάθε είδους διπλωματικών σχέσεων. Δεύτερον άρνηση παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας κατά τους Ολυμπιακούς του 2012 και τρίτον να υποχρεώσει κάθε εισερχόμενο στη χώρα μας υπήκοο του Ηνωμένου Βασιλείου, να υπογράφει δήλωση με την οποία θα επιθυμεί την επιστροφή των μνημείων του Ελληνισμού. Τέλος θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους η συνεχής ονομασία τους ως Ελγίνεια μάρμαρα. Δεν είναι δυνατόν η ελληνική υπεροχή της τέχνης να αποκτά το προσωνύμιο ενός κοινού αρχαιοκάπηλου.
Όταν ο Στρατηγός Μακρυγιάννης είδε στο λιμάνι του Πειραιά κάποιους να φορτώνουν σε ένα καράβι αρχαία αγάλματα, τους πλησίασε και τους είπε: "Αυτά και δέκα τάλαντα χρυσό να σας δώσουν να μη δεχτείτε να βγουν από τη χώρα μας". Έτσι είναι Έλληνες. Να μη δεχτείτε την ήττα από αυτούς που προσκυνάνε Κάρολους και Καμήλες. Αρνηθείτε την επίσκεψη στην Αγγλία ως τουρίστες. Μη δίνετε ούτε ένα ευρώ στα διάφορα αγγλικά προϊόντα. Μην προτρέπετε τα παιδιά σας να σπουδάσουν στην Αγγλία και μην τα ωθείτε να παρακαθίσουν σε εξετάσεις γλωσσομάθειας του πανεπιστημίου του Καίμπριτζ. Ο αγώνας μόλις άρχισε. Ο δρόμος της μεγάλης επιστροφής είναι μακρύς. Σίγουρα όμως όταν έλθει η ώρα θα υποδεχτούμε τα γλυπτά του Παρθενώνος στον αερολιμένα των Αθηνών, με τιμές αρχηγού κράτους.
Ως τότε ο Π.Ε.Σ. δίνει την υπόσχεση ότι θα εντείνει τις αγωνιστικές του προσπάθειες σχετικά με το θέμα των γλυπτών και μάλιστα θα προχωρήσει σε γενικότερο ξεσηκωμό ολόκληρου του εθνικιστικού κινήματος, αλλά και απλών πολιτών σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αγγλική πρεσβεία. Καλή δύναμη...
Μετά τιμής για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Χάμος Αστέριος Τσιλοπάνος Πάρις