Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

2009: Η χρονιά του μαύρου τρόμου για τον Ιό της Ελευθεροτυπίας

Έτσι χαρακτηρίζουν το 2009 οι "δημοσιογράφοι" του Ιού της Ελευθεροτυπίας στο φύλλο της 03-01-2010 (περισσότερα εδώ). Χρονιά του μαύρου τρόμου. Και κάνουν μία απαρίθμηση διαστρεβλωμένων και ψεύτικων γεγονότων, που υποτίθεται είναι πράξεις ακροδεξιάς βίας. Ασχολούμαστε μαζί τους γιατί αυτοί ξεκινάν το ιδιόμορφο αυτό ημερολόγιο με ένα γεγονός που συνέβη στη Λάρισα. Το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ το έχουμε περιγράψει εδώ και εδώ. Δε θα επαναλάβουμε τα ίδια, και κυρίως δε θα απολογηθούμε σε κανένα, πόσο μάλλον σε τύπους σαν και αυτούς του Ιού της Ελευθεροτυπίας
Από όλο αυτό το κείμενο το μόνο που κρατάμε και συμφωνούμε απόλυτα είναι η πρώτη πρόταση : "Υπάρχει μια κατηγορία ειδήσεων που οι δημοσιογραφικοί απολογισμοί του 2009 παρέλειψαν εντελώς. Οχι επειδή στερείται "θεαματικότητας", αλλά επειδή η εξαφάνισή της βολεύει με το παραπάνω τα κυρίαρχα στερεότυπα περί δημόσιας τάξης".
Και συμπληρώνουμε ότι αυτές οι ειδήσεις που παραληφθήκαν εντελώς απο τα Μ.Μ.Ε, χωρίς να στερούνται "θεαματικότητας" είναι όλες αυτές που έχουν ως θύματα ληστειών, βιασμών και δολοφονιών Έλληνες με θύτες αλλοδαπούς. Είναι πλέον τόσα πολλά τα αδικήματα που δεν αρκούν ούτε ο χώρος στις εφημερίδες αλλά ούτε και χρόνος στα τηλεοπτικά δελτία των αστυνομικών ρεπορτάζ. Πολλά επίσης δεν καταγγέλλονται ποτέ στις αρχές. Αλλά κυρίως δεν παρουσιάζονται ποτέ γιατί "βολεύει με το παραπάνω τα κυρίαρχα στερεότυπα περί δημόσιας τάξης".
Και τα κυρίαρχα στερεότυπα θέλουν να κρύψουν τον πραγματικό ρόλο των αλλοδαπών στην εγκληματικότητα που υπάρχει στην πατρίδα μας. Θέλουν να κρύψουν ότι οι φυλακές ειναι υπερπλήρεις με πάνω από τους μισούς να είναι αλλοδαποί και σίγουρα όχι για κλήση τροχαίας! Αλλά πάνω από όλα θέλουν να κρύψουν τον τρόμο και φόβο που νιώθει πλέον ο απλός Έλληνας και Ελληνίδα να βγει βόλτα στην πλατεία της γειτονιά του, να περπατήσει μόνος του το βράδυ, να λειτουργήσει το κατάστημα του.
Αυτός είναι ο τρόμος που υπάρχει. Ο τρόμος που νιώθει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης από τον παράνομο, απολίτιστο κακοποιό αλλοδαπό. Το τελευταίο φροντίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να το διορθώσει αφού πλέον με το μαγικό ραβδί του κ. Ραγκούση όλοι αυτοί θα μεταμορφωθούν σε Έλληνες.