Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Για τα 16 χρόνια από τα γεγονότα των Ιμίων

Ιανουάριος 1996. Ιανουάριος 2012. Ακριβώς δεκαέξι χρόνια μετά. Κι όμως κάποιες μνήμες συνεχίζουν να αντιστέκονται. Ενάντια στη λήθη. Ενάντια στο ξεπούλημα και στο προσκύνημα ενός σαθρού πολιτικού κατεστημένου. Ενάντια σε εκείνους που άφησαν τρεις ψυχές να στοιχειώνουν τα νερά και τους αγέρηδες του Αιγαίου, χωρίς να πάρουν εκδίκηση. Τρεις ήρωες αέναοι φύλακες των σύγχρονων Θερμοπυλών απέναντι σε βαρβάρους κι εφιάλτες. ΓΙΑΛΟΨΟΣ, ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, ΒΛΑΧΑΚΟΣ. Άνδρες Αξιοι της  Πατρίδος τότε και τώρα. 
        Πολλά αλλάξαν από τότε. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς για το έθνος και την πατρίδα. Λαθραίοι εισβολείς, πολιτικάντηδες, έμποροι ναρκωτικών, παιδόφιλοι, οικονομικοί δυνάστες, αρχαιοκάπηλοι, αλλόφυλοι κυνηγοί χαλκού, διαρρήκτες, φονιάδες λαθρέμποροι και πηλιογούσηδες πάσης φύσεως αλωνίζουν στη γη των ηρώων. Ένα έθνος παραπαίει έρμαιο της κακοδιαχείρισης και της κλεψιάς. Οι πρωταγωνιστές της μαύρης νύχτας των Ιμίων συνεχίζουν να μας προκαλούν και να κλέβουν την παράσταση στο σάπιο σανίδι ενός θεάτρου του παραλόγου. Στο βάθος όμως μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει τη μεγάλη φωτιά που ανάβει. Βηματισμοί παράξενοι συνοδευόμενοι από τύμπανα πολέμου και ιαχές ακούγονται να πλησιάζουν, γινόμενοι ολοέν και πιο ευδιάκριτοι. Ακούραστοι από την ανηφόρα αρκετών δεκαετιών διώξεων και κοινωνικών στιγματισμών από τους υποτιθέμενους δημοκράτες. Αυτή τη φορά πιο δυνατοί από ποτέ. Αυτή τη φορά περισσότεροι από ποτέ. Μα το χειρότερο. Εξαγριωμένοι όσο ποτέ άλλοτε. Στα ματωμένα από τις χειροπέδες και τις μάχες χέρια τους κρατούν σημαίες γαλανόλευκες και λάβαρα χρυσοκέντητα και δαφνοστεφανωμένα. Οι φωνές τους στεντόρειες εγείρουν συνειδήσεις. Εγείρουν σκιές βγαλμένες από κόκαλα ιερά και δείχνουν το δρόμο στους αγέννητους που θα φέρουν στις φλέβες τους αίμα ελληνικό. Η ίδια η γη των ηρώων πήρε κι αυτή πλέον την απόφασή της. Άρχισε να τρέμει...
       Το βράδυ του Σαββάτου, στις 28 Ιανουαρίου, πιστοί εθνικιστές και πατριώτες θα βρεθούν στην πόλη των Αθηνών. Από την πλατεία Ρηγίλης θα ξεκινήσει το μεγάλο γαλανόλευκο ποτάμι για να τιμήσει με όσους ζωντανούς εκείνους που έπεσαν νεκροί υπέρ Πατρίδος. Όσοι ζωντανοί μείνετε όρθιοι και προσέλθετε στο προσκλητήριο της Επιτροπής Μνήμης και της Χρυσής Αυγής. Κρύο, βροχές, χιόνια, εγκάθετοι και κατασταλτικοί δε θα μπορέσουν να μας σταματήσουν, γιατί πολύ απλά εκείνη την ώρα για εμάς δε θα υπάρχει τίποτα άλλο παρά το χρέος το ιερό. Ένα χρέος απέναντι στους Ήρωες. Κι ένα απέναντι σε αυτούς που θα έλθουν. Η αντίστροφη μέτρηση για τδεους δυνάστες έχει αρχίσει. Το νοιώθουν και το αισθάνονται. Σήμερα απλά θα δείξουμε τη δύναμή μας. Αύριο νικητές ,θα διδάξουμε ξανά την Τιμή, το Πνεύμα και το Δίκαιο του Ατσαλιού.