Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Για την άδικη καταδικαστική απόφαση εναντίον Έλληνα στη Βόρειο Ήπειρο


Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου που επιβεβαιώνει την επί δεκαετίες καταγγελθείσα από τους εθνικιστικούς κύκλους καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διαπράττουν οι Αλβανοί εις βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Οι αλβανικές κατοχικές αρχές πιστές στο δόγμα του σφαγέα του Ελληνισμού, Εμβέρ Χότζα, προχώρησαν σε καταδικαστική απόφαση εναντίον του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Ναούμ Ντίτσιου. Συγκεκριμένα ο Ναούμ Ντίτσιος κατηγορείται ότι καταπάτησε και κατέστρεψε τάφους Αλβανών στην περιοχή Μπομπόστιτσα της Κορυτσάς, ενώ στην πραγματικότητα τσιμέντωσε ένα μονοπάτι το οποίο οδηγούσε σε τάφους Ελλήνων πεσόντων του Βορειοηπερωτικού Έπους του '40.

Φυσικά αλβανικοί τάφοι δεν υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή και τα κίνητρα για τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν εντελώς διαφορετικά. Αφ' ενός μεν οι κατοχικές αλβανικές αρχές επιθυμούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας σε μία περιοχή όπου τελούνται οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου και αποτελεί τόπο προσκυνήματος, αφ' ετέρου δε επιχειρούν να πλήξουν την πατριωτική οργάνωση της Ομόνοιας, αφού ο Ναούμ Ντίτσιος είναι ένα από τα κορυφαία στελέχη της Κορυτσάς. Όπως ευκόλως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, οι εποχές των δικαστηρίων, των διώξεων και της καταπίεσης, επέστρεψαν για τα καλά στη Βόρειο Ήπειρο από τα ορφανά του Χότζα και μάλιστα με τις ευλογίες και τα χρήματα που δίνουν κάποιοι ανίδεοι σε Αλβανούς που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους, στα σπίτια τους ή στις εργολαβίες που παραχωρούν.


Στέλνουμε μήνυμα στη ανεπιθύμητη κυβέρνηση του ελλαδικού "κράτους" να προβεί σε έντονες διαμαρτυρίες και να προχωρήσει σε άμεσες απελάσεις παρανόμων Αλβανών, αλλά και Αλβανών που δε δικαιολογείται πλέον η παρουσία τους στη χώρα μας. Αυτά μόνο για αρχή. Σαφώς βέβαια και δεν περιμένουμε να εισακουστούμε, αλλά να είναι σίγουροι ότι όλοι τους θα λογοδοτήσουν στο μέλλον. Επίσης καλούμε τις παράνομες κατοχικές αλβανικές αρχές που καταπατούν τα εδάφη της γης του Πύρρου και των ευεργετών μας, να συνετιστούν όσο είναι καιρός και να αποσύρουν την όποια απόφαση τους.


Επιφυλασσόμαστε για μεγάλες κινητοποιήσεις έξω από την αλβανική πρεσβεία και δηλώνουμε την πάγια θέση μας. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.