Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Σε εκδήλωση στην Πάτρα για την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην πόλη της Πάτρας και συγκεκριμένα στην πλατεία Βασιλίσσης Όλγας παρέστη εθνικιστικό κλιμάκιο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον πρόεδρο Χάμο Αστέριο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 98ης Επετείου Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και διοργανώθηκε από τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών Αχαίας (ΝΕ.Β.Α.) με συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Πατρών.
 
          Η εισαγωγική ομιλία του προέδρου της ΝΕ.Β.Α., κ. Γκίνου Σταύρου, αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της 17ης Φεβρουαρίου του 1914, ημέρα ανακήρυξης της Αυτονόμου Ηπείρου. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος των Βετεράνων Αγωνιστών της Κύπρου, κ. Νίκος Αργυρόπουλος, η εκπρόσωπος της Ομόνοιας, κ. Ηλέκτρα Κική, εκπρόσωπος της Ενώσεως Χειμαριωτών Αθηνών, εκπρόσωπος του Ε.Ε.Μ.Μ., η εθνικιστική παράταξη Κυπρίων Φοιτητών Φλόγα Πατρών, καθώς και ο πρόεδρος του Π.Ε.Σ. , Χάμος Αστέριος.
          Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην οποία πέραν των προαναφερθέντων συμμετείχαν η 'Ενωση Βορειοηπειρωτών Αχαίας και ο Σύνδεσμος Μεσσηνίων Αχαίας. Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρέστη και ο πρώην Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, κ Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός και η Τ.Ο. Πατρών της Χρυσής Αυγής. Με το πέρας των πανηγυρικών εκδηλώσεων ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενάντια στην άδικη φυλάκιση του Βορειοηπειρώτη αγωνιστή της Ομόνοιας, Ναούμ Ντίτσιου, ο οποίος κρατείται από τις παράνομες και κατοχικές αλβανικές αρχές. Η πορεία κατέληξε στο Σπίτι του Βορειοηπειρώτη όπου κόπηκε η πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα και βραβεύτηκαν οι κύριοι Αργυρόπουλος Νίκος, Θεόδωρος Καμαρινός Οικονόμου και ο Ναούμ Ντίτσιος (την τιμητική πλακέτα παρέλαβε εκπρόσωπος της Ομόνοιας) για την προσφορά τους στους αγώνες του Έθνους. Να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη διάρκεια της πορείας δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις όταν κάποιοι αστοί και αστείοι καρνάβαλοι που παρακολουθούσαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις διαμαρτυρήθηκαν ότι τους χαλάσαμε τη φιέστα...