Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ



Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα βανδαλισμού που σημειώθηκαν προσφάτως σε δύο λύκεια της πόλης μας. Οι ζημίες που προκλήθηκαν τόσο σε ιδιωτική, όσο και σε δημόσια περιουσία μόνο λύπη μπορούν να προκαλέσουν, καθώς και προβληματισμό για τους ηθικούς φραγμούς που όπως φαίνεται η ελληνική νεολαία πλέον στερείται σε μεγάλο βαθμό.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε κατά των αγώνων και των κινητοποιήσεων όταν τα αιτήματα είναι δίκαια. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα επικροτούσαμε ποτέ την καταστροφή της περιουσίας του ελληνικού λαού, την αποκατάσταση της οποίας θα κληθούν να αναλάβουν οι φορολογούμενοι. Τη στιγμή που τα οικονομικά προβλήματα ταλανίζουν την κοινωνία δε συγχωρείται σε κανέναν τέτοιου είδους συμπεριφορά και για αυτό το λόγο ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων οι οποίοι σε άλλες εποχές θα είχαν ομολογήσει εντός δύο ωρών.
Αξίζει να σημειωθεί-ως υπενθύμιση κυρίως- ότι οι σχολικές καταλήψεις στην πλειοψηφία τους υποκινούνται από την αριστερά, χωρίς ποτέ όμως να σκεφθεί κανείς την περιφρούρηση τους από τα συνήθη εξωσχολικά στοιχεία που παρεισφρύουν στις τάξεις των μαθητών. Επιβάλλεται λοιπόν η νομοθετική επανεξέταση του συγκεκριμένου τρόπου διαμαρτυρίας και η άμεση εφαρμογή του όποιου νόμου ισχύσει. Παραδεχόμαστε ότι και στο παρελθόν υπήρξε νομοθετική διάταξη που προέβλεπε την εισαγγελική παρέμβαση, μόνο που ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Καταλήγοντας, καλούμε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της για να σταματήσουν πλέον οι πρακτικές της αλητείας και του χουλιγκανισμού, πρακτικές οι οποίες ουδεμία θέση έχουν στην παιδεία.