Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΛΕΥΡΗ

 Σε μία κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, το λαρισαικό κοινό υποδέχθηκε τον ιστορικό, δικηγόρο και εθνικιστή συγγραφέα, Κώστα Πλεύρη, ο οποίος ανέλυσε σε εκατόν πενήντα και πλέον εθνικιστές τα αίτια της μικρασιατικής καταστροφής. Τον γνωστό εθνικιστή προλόγισε ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά στα τραγικά γεγονότα του 1922 κι ευχήθηκε στους παρισταμένους καλή δύναμη στους αγώνες που έρχονται.
         Σε μία προσπάθεια συνδέσεως του παρελθόντος με τον 20ό αιώνα ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στον Ισοκράτη ο οποίος κατά τον 4ο π.Χ. αιώνα καλούσε τον Φίλιππο να επιτεθεί στους Πέρσες, ώστε να απελευθερωθεί η Ιωνία από τους βαρβάρους, ενώ περνώντας στα πεπραγμένα της συγχρόνου εποχής, μίλησε για την προδοσία του μικρασιατικού έπους από τους πολιτικούς οι οποίοι εφάνησαν κατώτεροι των περιστάσεων, οδηγώντας μας κατά συνέπεια στην πτώση του μετώπου, καθώς και στο διχασμό που συνετέλεσε στο να χαθεί η ευκαιρία για επανίδρυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Από την όλη διάλεξη δε θα μπορούσε να λείψει η περιγραφή του ρόλου που διαδραμάτισαν οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι όπως τότε, έτσι και σήμερα ζητούν την κεφαλή της Ελλάδος (επί πίνακι), παραλληλίζοντας ταυτόχρονα την μετεξέλιξη ενός αυτοκρατορικού λαού,όπως ο ελληνικός, σε ζήτουλες που απλώνουν διαρκώς το χέρι στους εταίρους τους.
         Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις σχετικές με το θέμα της εκδηλώσεως, αλλά και με τα θέματα της επικαιρότητος, ενώ ο καλεσμένος του Πατριωτικού Συνδέσμου έδωσε την υπόσχεση να βρεθεί ξανά στη Λάρισα όποτε του ζητηθεί. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό 'Υμνο.