Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ

Πολυμελές κλιμάκιο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον Πρόεδρο , Χάμο Αστέριο, παρέστη την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε η μαχητική εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ και η οργάνωση των Ανένταχτων Πατριωτών για τα 108 χρόνια από το θάνατο του Παύλου Μελά. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα έξω από την οικία του Παύλου Μελά στην Κηφισιά από όπου και ο ήρωας της Μακεδονίας μας ξεκίνησε με σκοπό να δημιουργήσει μία Ελλάδα μεγάλη και ελεύθερη.
Εκατοντάδες εθνικιστών και πατριωτών έδωσαν ένα βροντερό παρόν έξω από το σημείο μηδέν, προκαλώντας κάποιους μεγαλοαστούς της συγκεκριμένης περιοχής οι οποίοι αναγκάστηκαν να ξυπνήσουν στις 11 το πρωί εξαιτίας των συνθημάτων. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, το λόγο πήρε ο εκδότης της εφημερίδος ΣΤΟΧΟΣ, Σάββας Χατζηπαρασκευάς, ο επικεφαλής των Ανένταχτων Πατριωτών,ο Πρόεδρος των βετεράνων της Κύπρου,Νίκος Αργυρόπουλος, εκπρόσωπος του Ιερού Λόχου καθώς και ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη του ελληνικού έθνους να γεννήσει από τα σπλάχνα του ένα νέο Παύλο Μελά, τώρα που οι προκλήσεις προς την Πατρίδα και την Πίστη μας κλιμακώνονται. Στη συνέχεια τόνισε την αδιαφορία από πλευράς κράτους, το οποίο φροντίζει για χώρους κατά πολύ υποδεέστερους ιστορικά , που συνήθως καταλήγουν να αποτελούν χώρους καταλήψεων από πάσης φύσεως στοιχεία, τη στιγμή που το σπίτι του Μακεδονομάχου Ήρωα κινδυνεύει από κατάρρευση. Ο βαθμός της αδιαφορίας ήταν τέτοιος που οι κρατικοί μηχανισμοί φρόντισαν να ξοδέψουν το ιλιγγιώδες ποσό των 80 ευρώ για την αγορά δύο υποστηλωμάτων που άγνωστο είναι κι αυτά πόσο θα αντέξουν. Να σημειωθεί ότι ο χώρος ήταν κληροδότημα της Πηνελόπης Δέλτα και πλησίον αυτού βρίσκεται και η πρωθυπουργική οικία, όπου διαμένει ο Πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς. Κατατέθηκε δε και η πρόταση την επόμενη χρονιά η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί έξω από το δικό του οίκημα.
Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων. Τιμητικό στέφανο από πλευράς Πατριωτικού Συνδέσμου κατέθεσε ο επικεφαλής της Νεολαίας, Χρήστος Διαμαντης, υπό τις επευφημίες των μελών του Συνδέσμου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο, ο οποίος σίγουρα ξύπνησε συνειδήσεις και σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως σε όσους τυχαία παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση. Κλείνοντας δόθηκε η υπόσχεση για ακόμη μεγαλύτερη και μαχητικότερη παρουσία την επόμενη χρονιά.

Ο πρόεδρος του Π.Ε.Σ απευθύνει χαιρετισμό

κατάθεση στεφάνου από τον υπεύθυνο νεολαίας του Π.Ε.Σ