Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Επτακόσιοι και πλέον Ορθόδοξοι αγωνιστές του πατριωτικού και εθνικιστικού χωρου παρέστησαν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος στη Λάρισα, ενάντια στην Κάρτα του Πολίτου και της Παγκόσμιας διακυβέρνησεως του αντιχρίστου που ετοιμάζουν οι θιασώτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Σε μία Ομολογία Πίστεως που διήρκησε τρεις ολόκληρες ώρες οι Έλληνες Χριστιανοί δήλωσαν παρόντες στους νέους μεγάλους αγώνες που ερχονται, για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Η εκδήλωση "άνοιξε" με τον Πρόεδρο του Πατριωτικού Συνδέσμου, Χάμο Αστέριο, ο οποίος αφού προλόγισε τους ομιλητές, αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα επίκαιρα θέματα. Όπως τόνισε ήταν η μεγαλύτερη πατριωτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λαρίσης και μάλιστα στην κεντρική πλατεία. Χαρακτήρισε ως προδότες αυτούς που ψήφισαν τα νέα μέτρα του μνημονίου, αναφερόμενος παράλληλα και στους τρεις βουλευτές του νομού που τα υπερψήφισαν. Δεν παρέλειψε να επισημάνει το γεγονός ότι όταν οι πιστοί του Πατρώου και του Νέου Εορτολογίου όταν είναι ενωμένοι, μπορούν να πετύχουν πραγματικά πολλά. Τέλος, εξαπέλυσε πυρά εναντίον της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και κατά του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, κ.κ. Βαρθολομαίου, πλέκοντας στην αντίπερα όχθη το εγκώμιο των Μητροπολιτών Καλαβρύτων, κ.κ. Αμβροσίου, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ.κ. Ανδρέα και Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ, οι οποίοι ανά τακτά διαστήματα εκφράζουν αμιγώς πατριωτικό λόγο.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Ηγουμένου της μαρτυρικής αθωνικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και φλογερός ζηλωτής της Ελληνορθοδόξου Πίστεως, κ.κ. Μεθόδιος. Με τον πύρινο λόγο του συνεπήρε τους παρισταμένους, αναφερόμενος στα προβλήματα που ταλανίζουν την Ορθοδοξία και την Ελλάδα γενικότερα. Κάλεσε δε τον κόσμο να αγωνίζεται και να επαγρυπνεί καθημερινά για αυτά τα δύο ιδανικά. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ήταν η πρώτη φορά που μιλούσε μπροστά σε ένα πατριωτικό κοινό έπειτα από πρόσκληση και εξήρε τη μέχρι στιγμής δράση του Πατριωτικού Συνδέσμου. Κλείνοντας κατεφέρθη εναντίον της κρατούσης Εκκλησίας και του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, διότι εκδιώκουν παντοιοτρόπως τη νόμιμο αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι ομιλητές, όπως ο Πρόεδρος του μαχητικού Ελληνορθοδόξου Συλλόγου <<Μέγας Άγιος Βασίλειος >> Θεσσαλονίκης, Θεοδωρίδης Αναστάσιος, ο φέρελπις νομικός και πρόεδρος του κινήματος <<ΕΛΛΗΝΕΣ>> , Μιχάκης Δημήτριος οι οποίοι τόνωσαν το αγωνιστικό αίσθημα όσων βρισκόταν στο χώρο της κεντρικής πλατείας. Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ορθοδόξου Συλλόγου <<Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής>>, Λαζάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Ελληνορθοδόξου Συλλόγου<< Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος>> Παιανίας και γνωστός ιατρός, Παπαγεωργίου Αθανάσιος, ο συνταγματολόγος και δικηγόρος, Χρυσοβέργης Πελάγιος καθώς και ο Πατήρ Νικηφόρος, εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεθλίων του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, Βόλου. Για ακόμη μία φορά κοντά στον Πατριωτικό Σύνδεσμο και ο αεικίνητος μπροστάρης αμέτρητων κινητοποιήσεων και εκδότης της ναυαρχίδος της πατριωτικής ενημερώσεως, δηλαδή του ΣΤΟΧΟΥ, συναγωνιστής Σάββας Χατζηπαρασκευάς, ενώ δυναμικότερο από κάθε άλλη φορά παρουσιάστηκε το χριστεπώνυμο ποίμνιο του Ιερού Ναού των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Λαρίσης με επικεφαλής τους Άξιους του Σχήματος και του σεβασμού όλων, Πατέρα Απόστολο και Πατέρα Βασίλειο.
Με το πέρας των ομιλιών, ένα ατελείωτο ποτάμι Ελληνορθοδόξων, ξεχύθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Λαρίσης, όπου επί μία και πλέον ώρα αναστάτωσε στην κυριολεξία όλο το κέντρο της πόλεως, μπροστά στα έκπληκτα μάτια τόσο των περαστικών, όσο και των θαμώνων των καταστημάτων. Συνθήματα όπως το θρυλικό <<ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ>> και<< ΣΗΚΩ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ>> δονούσαν διαρκώς την ατμόσφαιρα, ενώ σε αρκετά σημεία εψάλησαν ο Ακάθιστος και ο Εθνικός μας Ύμνος. Όλοι επανήλθαν στην κεντρική πλατεία, όπου και ανανεώθηκε το κάλεσμα για μεγαλύτερες κινητοποιήσεις εντός συντόμου χρονικού διαστήματος.