Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου το Σάββατο 12 Ιανουαρίου σε μία κατάμεστη από φίλους και μέλη αίθουσα του οικογενειακού κέντρου Αχίλλειον στον Πλατύκαμπο Λαρίσης. Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό και τις ευχές για τη νέα χρονιά του Προέδρου, Χάμου Αστέριου, για να ακολουθήσει η χειμαρρώδης ομιλία του δάσκαλου του Εθνικισμού, Κώστα Πλεύρη, με θέμα " Ο Εθνικισμός σήμερα στην Ελλάδα και στον κόσμο".

Μεταξύ άλλων ο διακεκριμένος νομικός και συγγραφέας αναφέρθηκε στην έννοια της κοσμοθεωρίας του ελληνικού Εθνικισμού, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στην Αρχαία Ελλάδα και στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ενώ παράλληλα προέβη σε μία εκτενή αναφορά σε άγνωστες μορφές του Ελληνισμού με μεγάλη προσφορά στην Πατρίδα και στο Έθνος. Επίσης, υπήρξε ανάλυση της δομής του Έθνους και της υπόστασής του, χωρίς βέβαια να παραλείψει το γεγονός ότι ο εθνικισμός αποτελεί τη φυσική επιλογή κάθε σκεπτόμενου Έλληνα. Ακόμη, αναφέθηκε αρκετές φορές στο καθεστώς της 21ης Απριλίου καθώς και της 4ης Αυγούστου, αλλά και σε όσα τραγελαφικά συμβαίνουν σήμερα στην Πατρίδα μας, κατηγορώντας το σημερινο πολιτικό κατεστημένο, το οποίο έφτασε τη χώρα μας προ του κρημνού, όχι τόσο στον οικονομικό τομέα, όσο στον τομέα των αξιών και στο δημογραφικό. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε οι αλλοδαποί εισβολείς που βρίσκονται εντός των τειχών γεννοβολούν διαρκώς, ενώ το Ι.Κ.Α. χρηματοδοτεί εκτρώσεις, με αποτέλεσμα σε λίγα χρόνια οι Ελληνες να αποτελούν μειονότητα. Στη συνέχεια με παραδείγματα παρουσίασε στους παρισταμένους τις εθνικιστικές πολιτικές κρατών της Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Βρετανία οι οποίες με την πολιτική που ασκούν αλώνουν συνεχώς με τον οικονομικό πόλεμο τα έθνη-κράτη. Κλείνοντας δήλωσε την ανάγκη συστράτευσης όλων των εθνικιστών και ότι πραγματικός εθνικιστής είναι αυτός που αγωνίζεται στα χαρακώματα και πάντα ανιδιοτελώς, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου προβλέποντας ένα θρησκευτικό πόλεμο που θα ξεκινήσει από τους φονταμενταλιστές ισλαμιστές.

Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησε ο απολογισμό της παρελθούσης περιόδου από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, ο οποίος παρά την οικονομική κρίση όπως κάποιοι διατείνονται, υπήρξε πλούσια σε εκδηλώσεις στη Λάρισα, αλλά και σε άλλα μέρη ανά την επικράτεια (12 ταξίδια για εθνικούς σκοπούς). Να υπογραμιστεί ότι έγινε και μία παρουσίαση των επικείμενων εκδηλώσεων μέχρι την περίοδο προ των εορτών του Πάσχα. Τέλος, τόνισε ότι θα συνεχιστεί η ακομμάτιστη δράση και προσπάθεια με ακόμη περισσότερο ζήλο πάντα σε συνεργασία με ανεξάρτητους πατριωτικούς συλλόγους. Αφού ευχαρίστησε δύο λαρισαικές εταιρείες για τις υλικές προσφορές τους στο σύνδεσμο, τα μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν στην κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας.

Την εκδήλωση τίμησαν διά της παρουσίας τους ο Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ. Λαρίσης, κ. Δραγανιδάκης Δημήτριος, αλλά και ο επίτιμος Πρόεδρος της Ηλίας Βενιζέλος, ο Σύλλογος των Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας, ο Πύρρος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Οδυσσέα Μπόρο. Μέλη του Ιερού Λόχου 2012 και ο Πρόεδρος των δικηγόρων της Ν.Δ. Λαρίσης και πρώην πολιτευτής, κ. Παπαδημόπουλος Δημήτριος, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν τα παραρτήματα του Συνδέσμου Σύρου, Ξάνθης και Καστοριάς, το αδελφό σωματείο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Μονάχου που έχει ως επικεφαλής έναν άξιο Πρόεδρο τον Χριστόφορο Θεοδωρίδη, αλλά και γραμματέα τον Συναγωνιστή Άκη Πατούλια, οι οποίοι τυγχάνουν και μέλη του Συνδέσμου. Χαιρετισμό απέστειλε επίσης και η εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ διά του εκδότης της και συναγωνιστού, Σάββα Χατζηπαρασκευά, η Πατριωτική Κίνηση Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Δράμας, οι Εθνικά Σκεπτόμενοι Πολίτες και οι Ανένταχτοι Πατριώτες. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.