Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ






Χίλιοι και πλέον εθνικιστές και πατριώτες έδωσαν βροντερό παρόν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας στο δημοτικό κήπο της πόλεως, προς τιμήν των τριών Ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έπεσαν νεκροί την τραγική νύχτα των Ιμίων, με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαεπτά ετών από τα τραγικά γεγονότα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον εκπρόσωπο της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, τον Πρόεδρο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, Χάμο Αστέριο, τους εκπροσώπους των Πατριωτικών Κινήσεων Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Δράμας, από τον εκπρόσωπο των Εθνικά Σκεπτόμενων Πολιτών, τον εκπρόσωπο του Ιερού Λόχου 2012 και του εκπροσώπου της κινήσεως Δεσμοί Ελλήνων, Γιάννη Κουριανίδη, οι οποίοι αναφέρθησαν στο ιστορικό της ημέρας, αλλά και στην όλη προδοτική στάση της τότε πολιτικής ηγεσίας. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη όλες οι πατριωτικές κινήσεις με σύμπνοια και ομόνοια να συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνος, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Πατρίδος, επιδιδόμενες σε έναν αγώνα ακομμάτιστο και ανιδιοτελή.

Να υπογραμμιστεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν και διάφοροι απλοί πολίτες από την Καβάλα, οι οποίοι έδειχναν να ενστερνίζονται πλήρως τις απόψεις των ομιλητών. Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε κατάθεση τιμητικών στεφάνων, όπου πέραν των προαναφερθέντων οργανώσεων στεφάνι απέστειλε και η μαχητική εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ.

Στη συνέχεια ένα ατελείωτο γαλανόλευκο ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους της μακεδονικής πόλεως, σε μία πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λήθη και την προδοσία. Τραγική εικόνα αποτέλεσαν μια χούφτα αναρχοάπλυτων οι οποίοι στη θέα των χιλίων και πλέον αποφασισμένων για όλα εθνικιστών, προτίμησαν να σκύψουν το κεφάλι, ενώ δεν έλειπε και η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και παράλληλα δόθηκε η υπόσχεση την επόμενη χρονιά να πραγματοποιηθεί ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση.