Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μητροπολίτης Αλεξ/πολεως Άνθιμος έκανε και πάλι το θαύμα του.»



ΠΕΡΙ ΑΝΘΙΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Ο Μητροπολίτης Αλεξ/πολεως Άνθιμος έκανε και πάλι το θαύμα του. Με τις αψυχολόγητες και παράνομες ενέργειες στις οποίες υπέπεσε, ακολουθώντας τις ,χωρίς καθόλου σύνεση, συμβουλές των αυλοκολάκων και συκοφαντών του περιβάλλοντός του, κατάφερε να απομακρύνει από την μητρόπολη τον μόνον άνθρωπο, ιερέα και πνευματικό που μπορούσε να ανακουφίσει τις κουρασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές μας από την πνευματική και οικονομική κρίση που βιώνουμε. Ο λόγος ,για τον πνευματικό μας πατέρα και αδερφό, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Θεολόγο Καρασακαλίδη ο οποίος εδώ κι 7 χρόνια έχει αφιερώσει τον εαυτό του στην ανακούφιση των αναγκών των ψυχών και την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών των φτωχοτέρων αδερφών μας μέσω του μεγίστου φιλανθρωπικού έργου που επιτελεί.

Τι να πει κανείς για τις ατελείωτες ώρες που περνά στο εξομολογητήριο, όντας παρών άνα πάσα ώρα και στιγμή για τον καθένα μας, με τις ορθόδοξα πνευματικές συμβουλές του? Τί να πει κανείς για τις ενοριακές συνάξεις στο ναό του Αγ. Φανουρίου( την εκκλησία στο υπόγειο του Αγ. Νεκταρίου),η οποία μαζεύει κάθε φορά περισσότερους από 350 ανθρώπους, που ψάχνουν την γνήσια ορθόδοξη κατήχηση, τον γλυκό λόγο και την εν Χριστώ αγάπη στο πρόσωπό του ?
Μπορεί να πει κανείς οτιδήποτε για την οικογενειακή ατμόσφαιρα που δημιούργησε και την αγάπη που ενέπνευσε με το παράδειγμά του ανάμεσά μας στα πλαίσια της ενορίας και της καθημερινής επαφής μεταξύ μας?

Μας έμαθε την αλληλεγγύη , την θυσία για τον πάσχοντα αδερφό ,την ελεημοσύνη ,την έν Χριστώ αγάπη για όλους . Αυτόν τον Άνθρωπο, για τον οποίο αισθανόμαστε την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη, τον π. Ιωάννη βρέθηκαν ( δυστυχώς γι΄αυτούς) ανθρωπάρια για να τον συκοφαντήσουν με αισχρές συκοφαντίες .Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι, οι τωρινοί συκοφάντες είναι πολλαπλώς ευεργετηθέντες από αυτόν στο παρελθόν, έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά το ρητό «ουδείς βεβαιότερος εχθρός από τον ευεργεντηθέντα» Είναι άνθρωποι που ,στο παρελθόν, έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και έφαγαν μαζί του, έλυσαν τα προσωπικά τους προβλήματα, τον συμβουλεύτηκαν και του έλεγαν πολύ μεγάλα λόγια! Όμως ,όπως ο Ιούδας στο τέλος του έδωσαν το φιλί της προδοσίας!
Αυτές δυστυχώς οι συμπεριφορές είναι συχνές στην εποχή που ζούμε και πάντοτε. Όμως, πώς είναι δυνατόν, ένας έξυπνος και έμπειρος μητροπολίτης σαν τον Σεβασμιώτατο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο , ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ των συκοφαντών και να προβεί σε έκνομες ενέργειες προσβάλλοντας και υποτιμώντας τον πνευματικό μας πατέρα κι εμάς που τον εμπιστευόμαστε ,κλέβοντας τα προσωπικά δεδομένα του π. Ιωάννου αφού εισέβαλλαν(κατ’εντολή του) στην οικία του αφαιρώντας τον ηλ.υπολογιστή του και το κινητό του τηλέφωνο?(έχει κατατεθεί η σχετική μήνυση στην αστυνομία)

Έχει την εντύπωση ότι ,επειδή είναι μητροπολίτης ,έχει περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς? Ξεχνάει πως είναι πνευματικός ηγέτης και υπεύθυνος για τις ψυχές του ποιμνίου του? Νομιμοποιείται λόγω θέσεως, να προσβάλλει και να μειώνει τους ιερείς της μητροπόλεως του και να τους συμπεριφέρεται ως μη έχοντες καμία αξία?
Είχαμε την εντύπωση πως, στο ευαγγέλιο, το οποίο υπηρετούν και οι μητροπολίτες, αναφέρεται ότι «αυτός που θέλει να είναι πρώτος πρέπει να είναι υπηρέτης των άλλων» και όχι να περιτριγυρίζεται από υπηρετούντες και αυλικούς.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Μητροπολίτης απαξιώνει τον εαυτό του, τον υποτιμά, και μαζί με τον εαυτό του και εμάς, γιατι έχει την εντύπωση ότι, οι χιλιάδες άνθρωποι εμπιστεύονται τον π. Ιωάννη δεν έχουν δική τους κρίση για να κρίνουν το σωστό και το λάθος, το ψέμα από την αλήθεια και την σοβαρότητα από την αστειότητα.

Κρίμα για τον μητροπολίτη Άνθιμο γιατί, μεταξύ των άλλων, εμείς οι ίδιοι αγωνιστήκαμε την εποχή εκείνη της χηρείας της μητρόπολής μας ,για να εκλεγεί ένας συντοπίτης μας ως νέος επίσκοπος για να μας φερθεί –υποτίθεται- καλύτερα από κάποιο ξένο. Πόσο το μετανιώνουμε τώρα!!! Όμως ποτέ δεν είναι αργά! Εξάλλου μέχρι και ο πάπας της Ρώμης παραιτήθηκε!!!

Ο μητροπολίτης Άνθιμος ΟΦΕΙΛΕΙ να καταλάβει το λάθος του και να καταβάλλει όλες τις δυνάμεις του για να κρατήσει εδώ τον πνευματικό μας πατέρα διότι τον ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ όλοι μας ,ακόμη και ο ίδιος και ας μη το καταλαβαίνει. Διαφορετικά, η πορεία που θα πάρουν τα γεγονότα θα πονέσουν περισσότερο τον ίδιο παρά ολους εμάς που δεν έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα .

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/mitropolitis-anthimos.html#ixzz2Kwyyjpo3