Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΛΙΣ" ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΠΚΑ


Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου διαβάσαμε με έκπληξη την ανακοίνωση της δημοτικής παρατάξεως, Λαρισαίων Πόλις, της οποίας επικεφαλής τυγχάνει ο γνωστός μυστακιοφόρος ποδηλάτης, κ. Ιωάννης Σάπκας. Σε μία παραληρηματική ανακοίνωση που υποτιμά τη νοημοσύνη του μέσου ανθρώπου και αφορά μία επίθεση που δέχτηκαν κάποιοι Πακιστανοί από ανηλίκους , τα μέλη της συγκεκριμένης παρατάξεως κάνουν λόγο για μία πολυπολιτισμική Λάρισα, σταυροδρόμι των λαών και με βαθιά δημοκρατική παράδοση.

Όπως αποδείχτηκε οι εν λόγω ανήλικοι μαθητές δεν έχουν καμία σχέση με τον εθνικιστικό χώρο, οπότε κανείς δεν μπορεί να πει ότι σίγουρα εμφορούνται από φυλετιστικά, πατριωτικά ή εθνικιστικά αισθήματα. Αναφορικά με την πολυπολιτισμικότητα της Λαρίσης, μάλλον ο μόνιμος θαμώνας των αντιπολιτευτικών εδράνων του δημοτικού συμβουλίου συγχύζει τη Λάρισα με τη Νέα Υόρκη, στην οποία κανείς μπορεί να περιπλανηθεί στα δρομάκια της China Town, της Little Italy και του Brooklin. Ας του υπενθυμίσει κάποιος από τους πνευματικούς φωστήρες του σχηματισμού του, τα προβλήματα που γεννώνται στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες με περίτρανο παράδειγμα τις εξεγέρσεις των απογόνων των λαθρομεταναστών στην πόλη των Παρισίων. Ας μας απαντήσει ο περισπούδαστος κ. Σάπκας, πότε ακριβώς η Λάρισα υπήρξε σταυροδρόμι των λαών; Μήπως εννοεί την αλήστου μνήμης εποχή της τουρκοκρατίας ή τη, ιταλογερμανική κατοχή; Δεν γνωρίζει τα περί αυτοχθονίας των Θεσσαλών; Όσο για τη "βαθιά δημοκρατική παράδοση" και μάλιστα από αρχαιοτάτων χρόνων, όπως διατείνονται στην ανακοίνωσή τους κατά πάσα πιθανότητα θα συμπεριλαμβάνουν και το καθεστώς των ταγών της ευρύτερης περιοχής, αποδεικνύοντας τις αναμφίβολες ιστορικές τους γνώσεις. Αλήθεια, για όλα αυτά ερωτήθησαν οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του;

Σε μία ανακοίνωση που κάποιος θα περίμενε από τα αριστερά και ακροαριστερά συνονθυλεύματα, τα στελέχη της Λαρισαίων Πόλις γράφουν περί μίας τριακονταετούς πολιτικής που διέλυσε την εκπαίδευση και την παιδεία, λησμονώντας ότι κορυφαίος πρωτεργάτης της όλης κατάντιας υπήρξε το κόμμα από το οποίο υποστηρίζονται (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και γέννησε τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις όπως το περιστατικό που προαναφέραμε. Ας καταδικάσει λοιπόν κάποιο μέλος της παρατάξεως του κυρίου Σάπκα αυτή την πολιτική, της οποίας μέγας θιασώτης υπήρξε συγγενικό του πρόσωπο και μάλιστα από τη θέση του υφυπουργού. Δυστυχώς για εσάς ο λαός πλέον δεν ξεχνά τι σημαίνει ΠΑ.ΣΟ.Κ. και για αυτό σας έχει στείλει στην αφάνεια. Θεού θέλοντος ίσως στις επόμενες εκλογές να μην εκπροσωπείστε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος στα πλαίσια της μεγαλοψυχίας που τον διακρίνει συγχωρεί εν κατακλείδι την Λαρισαίων Πόλις για τα όποια λαθάκια έκανε σχετικά με την πολυπολιτισμικότητα της Λαρίσης και καλεί τον κύριο Σάπκα να μην αποθαρρυνθεί και να θέσει υποψηφιότητα για τέταρτη συνεχόμενη τετραετία, με στόχο το δημαρχιακό θώκο και θα έχει την απόλυτη στήριξή μας. Ας έχει ως παραδείγματα την επιμονή και το σθένος πολιτικών γιγάντων του βεληνεκούς ενός Βασίλη Λεβέντη και Δημοσθένη Βεργή, οι οποίοι χωρίς να χάνουν στιγμή το κουράγιο τους, πολιτεύονται επί δεκαετίες.

Καταλήγοντας, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Πατριωτικός Σύνδεσμος δεν παίζει το παιχνίδι κανενός αφού επανειλημμένως έχουμε εγκαλέσει την σημερινή δημοτική αρχή με ανακοινώσεις στον τοπικό Τύπο.



Υ.Γ.: Αντιπροσωπευτικό δείγμα της πολυπολιτισμικής Λάρισας του κ. Σάπκα αποτελούν οι 50 Πακιστανοί, 6 Μπαγκλαντεσιανοί και 6 Ινδοί οι οποίοι

δε θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο.