Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Στην κυριολεξία σήκωσαν στο πόδι την πόλη της Θεσσαλονίκης οι εθνικιστές και πατριώτες των Εθνικά Σκεπτόμενων Πολιτών, του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, της Πατριωτικής Κίνησης Δράμας και Ημαθίας, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν με αφορμή τη μαύρη επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από τις πατριωτικές ακομμάτιστες οργανώσεις την Κυριακή 19 Μαΐου στην πλατεία Αριστοτέλους όπου εκατοντάδες εθνικιστών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των προαναφερθέντων οργανώσεων, έδωσαν ένα δυναμικό παρόν, διαπνεόμενο από αγωνιστικότητα. Στη σύντομη ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος των Εθνικά Σκεπτόμενων Πολιτών, Κάρολος Γεροβασιλείου, αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της γενοκτονίας για να ξεχυθεί στη συνέχεια ένα γαλανόλευκο ποτάμι στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας. Από όπου και αν πέρασαν οι Έλληνες εθνικιστές έκαναν τους θαμώνες των διαφόρων καταστημάτων να σηκωθούν όρθιοι και να επευφημούν την πορεία διαμαρτυρίας.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Αγίας Σοφίας όπου ποντιακά σωματεία πραγματοποιούσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας. Οι Εθνικιστές με τα συνθήματά τους έδωσαν παλμό ξεσηκώνοντας τους συγκεντρωμένους Ποντίους, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν υποτονικοί. Μοναδική εξαίρεση ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης ο οποίος ήταν και κεντρικός ομιλητής ανάγκασε τους Πόντιους που πρόσκεινται στα διάφορα πολιτικά κόμματα που κατέστρεψαν την Πατρίδα μας να χειροκροτήσουν. Στην αντίπερα όχθη την έντονη αποδοκιμασία γνώρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μπουτάρης, αφού οι εθνικιστές τον περιποιήθηκαν με τα γνωστά συνθήματα ''Μπουτάρη ξεφτίλα προσκύνα τον Αττίλα'' και ''Ο λαός δεν ξεχνά τον Μπουτάρη τον κρεμά'' . Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να απευθύνουν έκκληση ώστε να σταματήσουν τα συνθήματα, ενώ ταυτόχρονα στο πρόσωπο του Μπουτάρη ήταν ζωγραφισμένα τα σημάδια έντονου εκνευρισμού.
Ακολούθησε πορεία των ποντιακών και εθνικιστικών σωματείων προς το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες αστυνομικές δυνάμεις τη σταμάτησαν λίγα μέτρα πριν από το προξενείο. Να σημειωθεί ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας κάηκε μία τουρκική σημαία και εψάλη ο
Εθνικός μας Ύμνος.