Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

  Με πρωτοβουλία της Πατριωτικής Κινήσεως Ημαθίας, και με αφορμή την αδελφοποίησή της με τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ (με έδρα την Λάρισα), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, συνάντηση μελών των προεδρείων εθνικιστικών σωματείων στο Μακροχώρι Ημαθίας.  Στην σύνοδο συμμετείχαν και ενέκριναν από κοινού ψήφισμα τα διοικητικά συμβούλια των ανωτέρω συλλόγων και της Πατριωτικής Κινήσεως Εορδαίας «ο Μέγας Αλέξανδρος». Παρέστη επίσης και η πρόεδρος της Λαϊκής Κινήσεως Πολιτών Αττικής, με την ιδιότητα του παρατηρητού.  Η συνάντηση έλαβε χώρα σε κλίμα ομονοίας, συγκινήσεως και ενθουσιασμού ανάμεσα στα μέλη και φίλους των αδελφοποιηθέντων σωματείων και των εθνικιστών από την Εορδαία.
            Προηγήθηκαν σύντομες τοποθετήσεις των μελών των Δ.Σ. εκάστου σωματείου.  Αρχικά, ο κος Γιώργος Θεοδώρου, πρόεδρος της Πατριωτικής Κινήσεως Ημαθίας, ανέφερε ότι τους εθνικιστές ενώνει η ελληνική Σημαία, που αντιπροσωπεύει τους αγώνες, τις θυσίες και το αίμα των Ελλήνων για την Ελευθερία υπό την Αγία Σκέπη της Παναγίας.  Προσέθεσε δε ότι ο εθνικισμός είναι φλόγα φιλοπατρίας και δεν έχει καμμία σχέση με συμπεριφορά κουτσαβακισμού και χουλιγκανισμού.  Κατόπιν, πήρε το λόγο ο κος Σπύρος Αλέξης, πρόεδρος της Πατριωτικής Κινήσεως Εορδαίας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των ακομμάτιστων πατριωτικών και εθνικιστικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην ελλαδική επικράτεια, στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό (στις τάξεις των αλυτρώτων και αποδήμων Ελλήνων).  Εν συνεχεία, ο κος Αστέριος Χάμος του Π.Ε.Σ. έκανε μία αναδρομή στην δράση και την εμπειρία των ανεξάρτητων εθνικιστικών σωματείων και διετύπωσε τις βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία και δράση, με σκοπό την αφύπνιση των Ελλήνων και την αντιμετώπιση των συγχρόνων θεμάτων του ελληνισμού, μέσω ανιδιοτελούς προσφοράς των αγωνιστών του ελληνικού εθνικισμού.  Η κα Δήμητρα Λαζαράτου, πρόεδρος της Λαϊκής Κινήσεως Πολιτών Αττικής, εστίασε στην σημασία του εθνικισμού ως τρόπου ζωής, αγάπης για τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά του ελληνισμού και αυτοθυσίας, και όχι φιλοτομαρισμού και φιλοχρηματίας.  Τόνισε ότι η οικονομική κρίση δύναται εύκολα να ξεπεραστεί· προέχει να υπερβούμε την πνευματική και ηθική πενία που μαστίζει τις τελευταίες δεκαετίες τον ελληνισμό.  Αυτό θα γίνει με την καλλιέργεια Ελληνικής Παιδείας και την μελέτη της Ιστορίας μας.
            Έπειτα, υπεγράφη η συμφωνία αδελφοποιήσεως μεταξύ της Πατριωτικής Κινήσεως Ημαθίας και του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, από τους προέδρους των συλλόγων.
            Τέλος, συνετάχθη και ενεκρίθη δια βοής το ακόλουθο κείμενο:
1)      Τα συνεργαζόμενα σωματεία ενστερνίζονται τις αρχές του ελληνικού εθνικισμού και απορρίπτουν τα ξένα κακέκτυπα, που δεν έχουν σχέση με τον ψυχισμό, την παράδοση και τα ήθη του Γένους των Ελλήνων.
2)     Οι κατά τόπους ενώσεις και οι σύλλογοι που συνεργάζονται μεταξύ τους ή θα συνεργασθούν στο μέλλον απευθύνονται σε όλους τους Έλληνες εθνικιστές, δεν ταυτίζονται με κόμματα, δεν υποδεικνύουν στα μέλη τους τί να ψηφίσουν και δεν υποστηρίζουν ούτε εξαρτώνται από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, χρώνται δε του δικαιώματος να ασκούν εποικοδομητική κριτική σε κάθε ένα που χειρίζεται ή επηρεάζει τις τύχες του ελληνισμού.
3)     Τα συνεργαζόμενα σωματεία διατηρούν στο ακέραιο την ανεξαρτησία τους και θα προβαίνουν ελευθέρως σε αυτόνομη δράση και παρεμβάσεις προς επίτευξη των σκοπών τους, αλλά παράλληλα επιθυμούν την σύσφιγξη των μεταξύ τους δεσμών ώστε να πραγματοποιούν κατόπιν συνεννοήσεως και κοινές εκδηλώσεις. Συναφώς, προγραμματίστηκε προσεχώς συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των υπερκομματικών σωματείων στην Λάρισα.
4)     Οι εθνικιστές δεν απογοητεύονται από τις καθεστωτικές, παρακρατικές ή άλλες επιθέσεις των μισελλήνων ούτε πτοούνται από διαβολές, συκοφαντίες ή απειλές.  Θα συνεχίσουν, όπως πάντοτε, να πράττουν το καθήκον τους προς την Πατρίδα, ενδεικτικώς λ.χ. να ξεσκεπάζουν την δολιότητα των Σκοπιανών και των Τούρκων και κάθε επιβούλου εχθρικού κράτους, να μιλούν για την Κύπρο και την Βόρειο Ήπειρο και τις αλύτρωτες πατρίδες, να καταγγέλλουν την υποταγή στον διεθνή σιωνισμό και τους λοιπούς τοκογλύφους στον οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται εις βάρος της Ελλάδος, να αμύνονται του πατρίου εδάφους, το οποίο επιβουλεύονται οι ξένοι εισβολείς, λαθρο-έποικοι και κατακτητές και οι συνεργάτες τους.  Είναι δε βέβαιον ότι υπερέχουν των αντιπάλων τους, καθότι «οὐ περὶ χρημάτων τὸν ἀγῶνα ποιεῦνται, ἀλλὰ περὶ ἀρετῆς».
5)     Καλούνται όλοι οι Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές να προσεγγίσουν τα κατά τόπους εθνικιστικά σωματεία και να στοιχηθούν μαζί τους στον καλόν αγώνα υπέρ Πίστεως και Πατρίδος._

Η εκδήλωση έκλεισε με την βροντερή εκφώνηση του Εθνικού μας Ύμνου.



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Σ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΗΣΑΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος διοργανώνει εκδήλωση ( ομιλία ) την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12μ.μ. με θέμα ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Μετροπόλ ( 6ος όροφος) στη Λάρισα και θα μιλήσουν ο ερευνητής-ιστορικός Γιώργος Πάλμος και ο πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας και δημοσιογράφος της εφημερίδος Ελεύθερη Ώρα, Ησαίας Κωνσταντινίδης.  Από τους διοργανωτές γίνεται γνωστό ότι η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους.
ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ, Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Για την δολοφονία του Καποδίστρια

Σήμερα συμπληρώνονται 182 έτη από την ημέρα (+27 Σεπτεμβρίου 1831) που ο αείμνηστος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας έπεφτε νεκρός, δολοφονημένος από ελληνικά, δυστυχώς, χέρια ένεκεν διχόνοιας και προσωπικών παθών, χωρίς να αποκλείεται καθόλου και ο δάκτυλος ξένων, ανθελληνικών δυνάμεων.  Οι Έλληνες θυμούνται τον γενναίο εθνικό Κυβερνήτη, μεγάλο πολιτικό άνδρα και ευεργέτη του Γένους με σέβας και τιμούν την μνήμη του ευλαβικά.
     Πρόκειται για τον άνθρωπο που σπούδασε την Ιατρική και θεωρητικές επιστήμες (φιλολογία, φιλοσοφία) στο εξωτερικό (Πάδουα) αφ’ ου η Οθωμανική Διοίκηση  (έτσι αποκαλούν την μαύρη σκλαβιά της τουρκοκρατίας η Ρεπούση και οι συνοδοιπόροι της) δεν διέθετε κανένα πανεπιστήμιο, αλλά ως γνήσιος Έλληνας ποτέ δεν περιφρόνησε την υπόδουλη Πατρίδα του θαμπωμένος από τα δήθεν φώτα της Εσπερίας.
     Πρόκειται για τον διπλωμάτη, ο οποίος είτε ως πρέσβυς είτε ως υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας είτε ως Κυβερνήτης της Ελλάδος, δεν καταδέχθηκε ποτέ να ξεπουλήσει την εθνική ταυτότητα, την κληρονομιά και τα δίκαια των Ελλήνων, χάριν κάποιας ανέντιμης ψευδεπίγραφης ειρήνης.
        Ήταν ο πλούσιος που δεν δίστασε να θυσιάσει την κοινωνική αίγλη και την χλιδή που του προσέφερε η θέση του δίπλα στον Ρώσσο Τσάρο, για να ωφελήσει την Επανάσταση, που φυτοζωούσε.
       Ήταν ο ακέραιος πατριώτης, που όχι μόνον δεν σπατάλησε το δημόσιο χρήμα (για διασπάθιση ούτε κατά διάνοιαν δεν μπορεί να γίνεται λόγος), αλλ’ απεναντίας εργάσθηκε αμισθί για την συγκρότηση κράτους.
       Ήταν ο πιστός ευσυνείδητος Χριστιανός, ο οποίος εκκλησιαζόταν κάθε μέρα, πάσχιζε μέχρι εξαντλήσεως για τα ορφανά τέκνα και τους αναπήρους του Αγώνα και δεν δίστασε να διατάξει την παύση κάθε μασωνικής δραστηριότητος, καθ΄ όσον γνώριζε καλά πόσο επιζήμιοι για τον λαό και το έθνος είναι οι άνθρωποι αυτοί που πούλησαν την πίστη των πατέρων τους, για ν’ αποκομίσουν εφήμερα υλικά οφέλη και αξιώματα μέσα από το σιωνιστικό κατασκεύασμα του τεκτονισμού.
     Οι συγκρίσεις με τους σημερινούς πολιτικούς είναι θλιβερές.  Εκείνος παρέλαβε στάχτες και ανέστησε κράτος με τακτικό Στρατό (επί των ημερών του ιδρύθηκε η Σχολή Ευελπίδων), διοίκηση και εθνική οικονομία, σχολεία και δικαστήρια.  Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε τον ωραίο μύθο του Φοίνικα, του πτηνού που αναγεννάται από την τέφρα του, για να ονομάσει το πρώτο νόμισμα του νεοσύστατου κράτους, που παρίστανε αυτό ακριβώς το θέμα.  Οι τωρινοί ταγοί «μας», εδώ και χρόνια κατέστρεψαν την εθνική οικονομία, κατέκλεψαν τα ταμεία, μας χρέωσαν σε τοκογλύφους για να έχουν τις προμήθειές τους από τις άνομες αγορές.  Προσκυνούν τον αντίχριστο στις λέσχες Bilderberg και τους διαδρόμους της Σαηεντολογίας.  Διαβάλλουν τους Έλληνες και τον πολιτισμό μας και αφήνουν τους άρπαγες απατεώνες να νοσφίζονται τα ονόματα και τα σύμβολά μας, γέμισαν την Πατρίδα από στίφη βαρβάρων λαθρο-εποίκων, δεν τολμούν δε ν’ αρθρώσουν λέξη για τους αλύτρωτους αδελφούς μας στην Βόρειο Ήπειρο και την Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο ούτε για την κατεχόμενη Κύπρο.  Αν είχαν ως πρότυπο τον ενάρετο Εθνικό Κυβερνήτη, η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική.
     Άλλοι, πάλι, δήθεν αντίπαλοι των δοσιλόγων, είναι ωστόσο πρόθυμοι να χτυπήσουν μέχρι θανάτου Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες ή θεωρούν ότι έχουμε την πολυτέλεια αδελφοκτόνου σπαραγμού, αφήνοντας τους εχθρούς του ελληνισμού να αλωνίζουν.
     Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ  προβάλλει τον Ιωάννη Καποδίστρια ως απόδειξη ότι μπορούν να υπάρξουν άξιοι ηγέτες, αρκεί να είναι εμπνευσμένοι από τα ιδανικά της Πίστεως και του Γένους μας και όχι βεβαίως από αλλότρια, εισαγόμενα κακέκτυπα.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Ε.Σ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, φίλες και φίλοι, με το παρόν κείμενο θα ήθελα να αποκαταστήσω κάποια πράγματα και με αφορμή το επεισόδιο που έγινε εις βάρος μου από Βουλευτές της Χ.Α στον Μελιγαλά.  Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που θα αναφερθώ δημόσια για το πρόσωπο μου, αφορμή όμως στάθηκαν τα εκατοντάδες σχόλια στο διαδίκτυο για το γεγονός αυτό αλλά και τα τηλέφωνα που δέχτηκα.  Κατ' αρχάς, να ευχαριστήσω τους Εκατοντάδες Εθνικιστές και Πατριώτες που μου συμπαραστάθηκαν τόσο τηλεφωνικά όσο και με τα σχόλια τους στο διαδίκτυο.  Υπήρχαν όμως και κάποια σχόλια ευτυχώς λίγα, άλλα πικρόχολα και άλλα γεμάτα ανακρίβειες.  Να ξεκινήσω πρώτα με την έννοια τι είναι Εθνικισμός για μένα.  Ο Εθνικισμός είναι επανάσταση, είναι τρόπος ζωής, είναι να βάζεις χρήματα από την τσέπη σου, είναι πάνω από οικογένεια συγγενείς και φίλους, είναι αριστοκρατία και φυσικά τα κλασσικά, η φυλή μας το Έθνος, το ίδιο αίμα, η γλώσσα, η αγάπη προς την Πατρίδα, οικογένεια και Θρησκεία.  Εγώ δηλώνω Έλλην Εθνικιστής, όσο μπορούμε να λέμε Εθνικιστής, αφού για μένα οι πραγματικοί σήμερα Εθνικιστές είναι ο Στάυρος Λάλας, ο Τάσσος Ισαάκ, ο Σολωμός Σολωμού, η Χαρά Νικοπούλου.  Έχω ως πρότυπα τον ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, τον ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΒΕΖΑΝΗ, ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ενώ θεωρώ σήμερα ως Δάσκαλο του Εθνικισμού τον Κώστα Πλεύρη.  Είμαι 47 ετών, παντρεμένος με 2 παιδιά, οδηγός σε λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ Λαρίσης, χωρίς 1 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς περιουσιακά στοιχεία, ενώ έχω 10 εξώδικα για κατάσχεση, 7 από τράπεζες, 1 από τον Ο.Α.Ε.Ε., 1 από την εφορία και 1 από το Κ.Τ.Ε.Λ Λαρίσης.  Επίσης έχω 2 προσαγωγές και 1 σύλληψη.  Είμαι στο Εθνικιστικό κίνημα εδώ και 23 χρόνια.  1990-1993 ως Ανένταχτος.  1993-1998 Πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής Ε.Π.Ε.Ν Λαρίσης.  1998-2001 Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Θεσσαλίας.  2001-2006 Πυρηνάρχης του Ε.Ε.Λ.Ε.Κ του Ανδρέα Πετρόπουλου.  Και από το 2006 έως και σήμερα Πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου.  Για τον Εθνικισμό και τις ιδέες μου δεν βόλεψα την γυναίκα μου στο Δήμο Λαρισαίων αν και θα μπορούσα, δεν ψήφισα τον ίδιο τον πατέρα μου στις δημοτικές εκλογές του 2010, γιατί έβαλε υποψηφιότητα με ένα Νέο-δημοκράτη στον Δήμο Αγιάς και δεν έγινα Βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις περσινές εκλογές αν και θα μπορούσα.  Είμαι ένας ασυμβίβαστος Εθνικιστής και δεν δέχομαι να βάζουν το όνομα μου στο στόμα τους κάποια ανόητα παιδάκια που λένε ότι είναι Εθνικιστές και κάποιοι μεγάλοι Εθνικιστές των οπισθίων, εδώ θα φανώ και ζητώ συγνώμη λίγο εγωιστής, αφού δεν είναι ούτε μια τρίχα από τους όρχεις μου.  Έχω κάνει πάνω από 100.000 χιλιάδες χιλιόμετρα στα 7 χρόνια που έχει ο Σύνδεσμος με το αυτοκίνητο μου και έχω ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ από την τσέπη μου για διάφορα θέματα που απασχολούσαν την πατρίδα μου και από τον Έβρο έως και την Καλαμάτα.  Μόνο στο Μεγάλο Δέρειο, όπου υπηρετούσε ως Δασκάλα η Χαρά Νικοπούλου και απέχει 580 Χιλιόμετρα από την Λάρισα έχω πάει 5 φορές.  Έχω επισκεφθεί 8 Μητροπολίτες προκειμένου να τους ξεσηκώσω.  Έχω έρθει σε επαφή με αρκετές οργανώσεις του Πατρίου Ημερολογίου και κυρίως με την μονή Εσφιγμένου.  Αγκαλιάσαμε τον Σταύρο Λάλα από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα και συνεχίζουμε ακόμη και τώρα.  Ήρθα σε επαφή με τον μεγάλο Ηγέτη της Κύπρου μας Τάσο Παπαδόπουλο λίγο πριν να πεθάνει, με τον πρώην Πρόεδρο Χρήστο Σαρτζετάκη. Ήμασταν κοντά στην Χαρά Νικοπούλου όποτε χρειάστηκε, με ανθρώπους των γραμμάτων, αλλά και με Έλληνες του εξωτερικού, μπας και σωθεί επιτέλους αυτός ο τόπος.  Για τους λόγους αυτούς, δεν δέχομαι από κανέναν Λαγό, από κανέναν Γερμενή, από κανέναν Κασιδιάρη από κανέναν Μπούκουρα, από κανέναν Μιχαλολιάκο, και από ανόητα παιδάκια που αποκαλούνται Εθνικιστές, να με αποκαλούν προδότη και ότι προσπαθώ να κάνω διάσπαση το Εθνικιστικό κίνημα.  Ο Σύνδεσμος μας κύριοι είναι ένας ανεξάρτητος Εθνικιστικός Σύλλογος, ο οποίος είναι ακομμάτιστος δεν παίρνει εντολές από κανέναν δεν θα γίνει ουρά κανενός κόμματος και δίνει μόνο λόγο στους Ήρωες μας που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος και στον Θεό.  Επίσης, δεν θα μου κλείσει κανένας εμένα το στόμα και θα κάνω κριτική σε όποιον και όποτε θέλω.  Στη συνέχεια θα σχολιάσω και κάποια σχόλια που ειπώθηκαν στο διαδίκτυο.  Αναφέρθηκαν κάποιοι ότι τα κάνω όλα αυτά γιατί ο Μιχαλολιάκος δεν με συμπεριέλαβε στο Ψηφοδέλτιο του Νομού Λαρίσης.  Πρώτον, εγώ δεν ήθελα να είμαι υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή.  Αυτό το είχα ξεκαθαρίσει 6 μήνες πριν να γίνουν οι εκλογές του Μαίου του 2012 στα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου.  Εάν ήθελα, ανόητοι ψευτοεθνικιστές, να γίνω Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, θα είχα σταματήσει τον Πατριωτικό Σύνδεσμο, θα ήμουνα επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Λαρίσης και τώρα θα ήμουνα Βουλευτής.   Για μένα όμως, ανόητοι, ο Σύνδεσμος είναι η ζωή μου.  Γράφουν κάποιοι ότι εγώ και ο Περίανδρος θέλουμε να κάνουμε διάσπαση στο Εθνικιστικό κίνημα επειδή εγώ θα φέρω τον Περίανδρο να μιλήσει στην Λάρισα.  Πρώτον, εγώ και ο Περίανδρος δεν έχουμε πολιτικό κόμμα για να κόψουμε ψήφους από την Χρυσή Αυγή και ούτε επιθυμούμε να το κάνουμε.  Ο Περίανδρος για εμάς είναι ένας κυνηγημένος από το σύστημα, άρα βρίσκεται σε σωστό δρόμο.  Για άλλους είναι ο θρύλος, για τους Εθνικιστές και για άλλους, παράδειγμα προς μίμηση.  Άλλωστε δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα αφού έχετε τους ψηφοφόρους αστούς της Νέας Δημοκρατίας και του Π.Α.Σ.Ο.Κ., «χάρη» στους οποίους, σύμφωνα και με δημοσκοπήσεις το ποσοστό σας ανέρχεται σε 15% με 20%.  Στο τέλος, όμως θα μείνετε μόνο με αυτούς και με τα καινούργια παιδιά που έρχονται στην Χρυσή Αυγή, τα οποία και αυτά μόλις μάθουν θα φύγουν αφού όλοι οι καλοί αγωνιστές και χωρίς συμφέροντα έχουν φύγει από την Χρυσή Αυγή.  Τέλος καλούμε τον γενικό κουμανταδόρο των γραφείων της τοπικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής Λαρίσης, ο οποίος γνώριζε ότι θα γίνει στο επεισόδιο στον Μελιγαλά 2 μέρες πριν και ανέφερε ότι το πέσιμο εναντίον του Προέδρου ήταν να γίνει και στο Βίτσι αλλά δεν έγινε, να σταματήσει να απειλεί τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Συνδέσμου μας ότι θα μας ξαπλώσει, ο οποίος πρέπει να είναι πιστός του Μιχαλολιάκου, όπως ήταν και οι Γερμενής και Λαγός οι οποίοι πήραν εντολή να χτυπήσουν τον Πρόεδρο μας στον Μελιγαλά, διότι θα αναγκαστούμε και εμείς να πάρουμε μέτρα τουλάχιστον πρώτα δια της δικαστικής οδού.  Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί και η στάση του Εκδότη της Εφημερίδος Στόχου Σάββα Χατζηπαρασκευά, πρώην Συναγωνιστή μας, ο οποίος αν και ήταν παρών στο επεισόδιο, δεν πήρε ποτέ τηλέφωνο για συμπαράσταση και δεν καταδίκασε το γεγονός που έγινε στον Μελιγαλά, σε αντίθεση με όλους τους Πατριωτικούς Συλλόγους και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.  Χρυσή Αυγή και Εφημερίδα Στόχος για εμάς έχουν τελειώσει οριστικά.   ΖΗΤΩ Ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΜΟΣ

Στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στο μαρτυρικό και μακρινό Μελιγαλά ( 500 χιλιόμετρα από την Λάρισα) έδωσε το παρόν το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον Πρόεδρο και με αφορμή τη συμπλήρωση 69 Χρόνων από την κτηνωδία των Κομμουνιστοσυμμοριτών του διεστραμμένου και οπισθογεμή Άρη Βελουχιώτη, όπου οδηγήθηκαν στον θάνατο 2443 θύματα και στη συνέχεια ρίχτηκαν στην πηγάδα, μεταξύ αυτού και πολλά γυναικόπαιδα.Χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρόν, μεταξύ αυτών και συγγενείς των θυμάτων.Εκτός του Συνδέσμου το παρών έδωσαν και οι Συναγωνιστές της Εθνικής δράσης Πύργου και αρκετοί φορείς και κόμματα.Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση ενώ δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν ομιλίες λόγο των διαφωνιών που υπήρξαν και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων.Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.Αξίζει να σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσε το πανό του Συνδέσμου μας, το οποίο και φωτογράφησαν αρκετοί από τους συγκεντρωμένους πολίτες που ήταν στην εκδήλωση.




Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος καταγγέλει σε όλους τους Εθνικιστές και τους Πατριώτες την αναίτια, άνανδρη, βάναυση και δολοφονική επίθεση που έγινε εις βάρος του Προέδρου μας Χάμο Αστέριο και ενός ακόμη μέλους μας από τους ''ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ'' ( έτσι δηλώνουν τουλάχιστον ) και όχι από αναρχικούς, βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενή Γιώργο,Λαγό Ιωάννη και 20 μελών ακόμη.Το συμβάν έλαβε χώρα στον Μελιγαλά την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις εκδηλώσεις μνήμης που γινόταν για τα θύματα που σφαγιάστηκαν από τους Κομμουνιστοσυμμορίτες. Μετά το τέλος της εκδήλωσης τα μέλη του Συνδέσμου κατευθύνθηκαν προς τα μνήματα των νεκρών που βρίσκονται δίπλα από την πηγάδα.Εκείνη την ώρα πλησίασαν εντελώς ξαφνικά οι 2 παραπάνω κύριοι και η ομάδα τους.Ο Γερμενής με απειλητικό ύφος ρώτησε τον Πρόεδρο μας, εσύ είσαι ο Χάμος?, λες και δεν τον ήξερε και ο Πρόεδρος του είπε ναι εγώ είμαι έχεις κανέναν πρόβλημα? και στη συνέχεια άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι, μετά ήρθε ο άλλος Βουλευτής ονόματι Λαγός ( πρώην σωματοφύλακας του Μιχαλολιάκου ), μαζί με τα υπόλοιπα μέλη και άρχισαν να τον χτυπούν όλοι μαζί με μπουνιές και κλωτσιές.Αποκάλεσε δε αυτός ο κύριος προδότη τον Πρόεδρο μας και του είπε γιατί θέλει να φέρει τον Περίανδρο να μιλήσει στην Λάρισα.Στη συνέχεια τα μέλη του Συνδέσμου προσπάθησαν να βοηθήσουν τον Πρόεδρο μας αλλά κατεύθασαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να προπηλακιστούν και αυτά με πιο σοβαρά τον Συναγωνιστή μας Φώτη Καραβασίλη. Ο Πρόεδρος και τα μέλη κατάφεραν να ξεφύγουν από την μανία των ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ της Χ.Α και να βρουν καταφύγιο στην εκκλησία που υπάρχει στον χώρο.Είστε άνανδροι, ότι κάνουν οι Αναρχικοί το κάνατε και εσείς.Στην θέα των πραγματικά κυνηγημένων Εθνικιστών Κάποιος Βουλευτής ονόματι Κασιδιάρης γελούσε σαρκαστικά επί 5 λεπτά.Από τους 9 Βουλευτές που ήταν παρόντες της Χρυσής Αυγής κανείς δεν αντέδρασε, ακόμη και αυτός ο καλός και συμπαθής Χρήστος Παππάς.Οι Κύριοι Γερμενής και Λαγός ξέχασαν φαίνεται ότι είναι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ( εμείς κύριοι να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε αντικοινοβουλευτικοί) και θυμήθηκαν την παλιά ιδιότητα τους,( σωματοφύλακες του κυρίου Μιχαλολιάκου). Αυτός Κύριοι δεν είναι Εθνικισμός. Δεν μπορείτε εσείς να δέρνετε Εθνικιστές γελάει όλος ο κόσμος μαζί σας.Αλήθεια τι λέει γι αυτό ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος? Οφείλεται κύριοι αν είναι Εθνικιστές να ζητήσετε ένα μεγάλο συγνώμη από έναν άνθρωπο όπως είναι ο Πρόεδρος μας ο οποίος επί 20 χρόνια πραγματοποιεί έναν αγώνα ανιδιοτελή μπροστάρης σε όλες τις εκδηλώσεις και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδος.Από τα δολοφονικά χτυπήματα που δέχθηκε ο Πρόεδρος μας αισθάνονταν ζαλάδες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει και να μην μπορεί να σταθεί όρθιος.Έτσι κλήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας εκεί διαπιστώθηκε και ύστερα από εξετάσεις που του έγιναν, από τον ξυλοδαρμό υπέστη ελαφράς μορφής ευτυχώς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.Οι γιατροί έκριναν σωστό να παραμείνει ο Πρόεδρός μας στο νοσοκομείο για μερικές ώρες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει επιπλοκή.Μετά από λίγο έφτασε και μια κοπέλα από την Χρυσή Αυγή Κορίνθου με πρόβλημα υγείας συνοδευόμενη από μέλη της τοπικής οργάνωσης Κορίνθου και κάποιου Βουλευτή ονόματι Μπούκουρας. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας οργισμένος και αγανακτισμένος μόλις αντίκρισε τα μέλη της Χρυσής Αυγής άρχισε να φωνάζει, αφού δεν περίμενε ποτέ να χτυπηθεί από Εθνικιστές και τα καταφέρνετε εναντίον του Γερμενή και του Λαγού.Τότε τον πλησίασε και ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του πόνου και με ορό ο συγκεκριμένος Βουλευτής Μπούκουρας, ο οποίος πριν να γίνει Βουλευτής δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, και με απειλητικό ύφος είπε στον Πρόεδρο μας να μην φωνάζει και να μην αναφέρει τα ονόματα εδώ μέσα στο νοσοκομείο γιατί έχει εντολή όπως είπε να τον πετάξει κάτω από το κρεβάτι.Φανταστείτε που έχουν φτάσει αυτοί οι άνθρωπο δεν σεβάστηκαν ούτε τον πόνο ενός αρρώστου.Μάλιστα ο κύριος αυτός βιντεοσκοπούσε τον Πρόεδρο μας όταν φώναζε με το κινητό του. Εμείς δεν θα επανέλθουμε ξανά σε αυτό το θέμα. Ο Πρόεδρος παρέμεινε νοσηλευόμενος για 7 ώρες στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους Συναγωνιστές που μας πήραν τηλέφωνο προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Πρόεδρο μας από όλα τα μέρη της Ελλάδος ακόμη και από το Μόναχο.Ζητούμε επίσης από τον Βουλευτή της τοπικής οργάνωσης Χ.Α Λαρίσης να πάρει θέση και να μην ξεχνά ότι υπήρξε μέλος του Πατριωτικού Συνδέσμου.Κύριοι της Χρυσής Αυγής η τρομοκρατία δεν θα περάσει.


ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧθΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Τραμπούκικη επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές δέχθηκε από τους ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ Βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή και από άλλα 20 άτομα μέλη της Χρυσής Αυγής σήμερα το πρωί στις εκδηλώσεις μνήμης που έγιναν στο Μελιγαλά. Τον αποκάλεσαν οι 2 Βουλευτές προδότη και του είπανε γιατί θέλει να φέρει τον Περίανδρο στην Λάρισα να μιλήσει.Ο Πρόεδρος μας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας επειδή αισθάνονταν ζαλάδες και αυτήν την ώρα του κάνουν εξετάσεις. Σας ενημερώνουμε ότι προς το παρόν είναι καλά.Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος καταδικάζει την Χρυσή Αυγή και τους Βουλευτές της που επιτέθηκαν και χτύπησαν άνανδρα και βάναυσα τον Πρόεδρο μας.Περισσότερα νέα τις επόμενες ώρες.

14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1944 ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Συμπληρώθηκαν σήμερα 69 χρόνια από την μεγάλη σφαγή που έγινε κατά των κατοίκων του Μελιγαλά.  Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 1944, ανήμερα της εορτής του Σταυρού, όταν τα κτήνη των Κομμουνιστοσυμμοριτών του διεστραμμένου, σαδιστή και οπισθογεμή Άρη Βελουχιώτη έσφαξαν στην κυριολεξία 2.443 κατοίκους του Μελιγαλά, μεταξύ αυτών και πολλά γυναικόπαιδα.  Γίνεται γνωστό ότι αντιπροσωπεία του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον Πρόεδρο θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμη ς που θα γίνουν την Κυριακή  15 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί στον μαρτυρικό Μελιγαλά.  ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.  ΠΑΤΡΙΔΑ ΛΑΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.

Για την μαύρη επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής

Το ημερολόγιο έδειχνε 15 Σεπτεμβρίου του 1922. Η ανά τους αιώνας ελληνική γη της Ιωνίας, αυτή που κάποιοι ονόμασαν Μικρά Ασία, τυλιγόταν στις φλόγες.  Φλόγες ενός ασβέστου μίσους πηγάζοντος από την απανθρωπιά των μογγόλων της στέππας του Τουράν.  Ποταμοί ελληνικού αίματος θα ακολουθήσουν μία ένδοξη πορεία που εγράφη με τα υπό του Αγίου Γεωργίου και της Υπερμάχου Στρατηγού μας καθαγιασμένα ξίφη και κανόνια του ελληνικού στρατού.  Ενός Στρατού που έφθασε στο Σαγγάριο ποταμό, εκέρδισε τακτικά, μα δυστυχώς ηττήθη στρατιωτικά από το σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ Μουσταφά.
      Η αγκαλιά της Μητέρος Πατρίδος, δηλαδή της Ελλάδος, θα ανοίξει για να υποδεχθεί τα κύματα της πολύπαθης προσφυγιάς, αρχικώς όχι και τόσο φιλόξενα.  Ο γενναίος ελλαδικός λαός που επέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το ανώτερο πνεύμα του και τη μάθηση, θα στολίσει με κάθε κοσμητικό επίθετο κάθε Μικρασιάτη αδελφό μας, ο οποίος χάρη στην εργατικότητα που επέδειξε, κατάφερε αργότερα να ορθοποδήσει και να αποδείξει ότι είναι ισάξιο μέλος και κλαδί στο μεγάλο δένδρο της ράτσας μας (όπως έλεγε κι ένας Κρητικός που θαύμαζε το καθεστώς του Μουσσολίνι).
      Δυστυχώς δε χρειάστηκε να περάσουν και πολλά χρόνια για κάποιους που τελούν σε εντεταλμένη υπηρεσία με απώτερο σκοπό τον περαιτέρω αφελληνισμό της παιδείας, να "αεροβαπτίσουν" τη σφαγή του μικρασιατικού ελληνισμού ως συνωστισμό.  Ναι, κι εμείς συμφωνούμε ότι ο ηρωικός Επίσκοπος Σμύρνης, Χρυσόστομος, απεβίωσε εξαιτίας του συνωστισμού και της πολυκοσμίας.  Κι εμείς συμφωνούμε ότι ο Ηλίας Βενέζης συνέγραψε το έργο  εμπνευσμένος από το συνωστισμό.  Κι εμείς συμφωνούμε ότι η  «Ιστορία ενός αιχμαλώτου» που μας παρέδωσε ο Στρατής Δούκας βασίστηκε στην αφήγηση ενός θύματος του συνωστισμού, βεβαίως.  Ντροπή σας, προδότες! Να ξέρετε όμως ότι την ημέρα που στον άμοιρο τούτο τόπο την εξουσία θα αναλάβουν οι εθνικιστικές δυνάμεις, θα επανέλθει αυτομάτως σε ισχύ ο νόμος περί δοσιλόγων και τότε θα λογοδοτήσετε ενώπιον Θεού και ανθρώπων.  Δε πταίτε όμως αποκλειστικώς εσείς.  Μερίδιον ευθύνης φέρει κι ο ακαλλιέργητος ελληνικός λαός των ξεφαντωμάτων της Μυκόνου, των τουρκικών σειρών και της ελληνοτουρκικής φιλίας.  Τέτοιος που είναι, αξίζει να του κάνετε και χειρότερα.  Διδάξτε του κι ότι κατάγεται από την Αφρική αν θέλετε, αφού σίγουρα θα το καταπιεί αδιαμαρτυρήτως. Αρκεί φυσικά να μην αδικήσετε την αγαπημένη του ομάδα και τη ρίξετε στη Β' Εθνική...
        Καταλήγοντας, θα πρέπει να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι για τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο και για όλο το κίνημα του ελληνικού εθνικισμού δεν υπάρχουν "χαμένες" ή "αλησμόνητες" πατρίδες.  Εμείς δεν πέφτουμε θύματα της ηθελημένης παραπληροφόρησης και πλύσης εγκεφάλου.  Για εμάς υπάρχουν μόνο σκλάβες πατρίδες οι οποίες σιδηροδέσμιες προσμένουν τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό να τις απελευθερώσει. Έ τσι μάθαμε, έτσι ζούμε, έτσι θα συνεχίσουμε.  Μέχρι να γίνει πραγματικότητα αυτό που όταν και το Βερολίνο τυλιγόταν στις φλόγες, μία παράξενη φιγούρα που έφερε τον τίτλο του Δόκτορος αναφώνησε: Θα γυρίσουμε και η γη θα τρέμει.

Για την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου & Ζωοποιού Σταυρού ( + 14 Σεπτεμβρίου)

  Με πίστη και χαρά καθώς και διάθεση για συντριβή και μετάνοια, τιμά σήμερα το πλήρωμα των Ορθοδόξων και ιδίως το Γένος των Ελλήνων τον Τίμιο Σταυρό.  Θυμόμαστε πρώτα-πρώτα πιο έντονα την σταυρική θυσία του Αρχηγού της Πίστεώς μας Ιησού Χριστού, ο Οποίος κατεδέχθη να προσλάβει την ανθρώπινη φύση και να υποστεί τον σταυρικό θάνατο, για να μας λυτρώσει από την αμαρτία, τον θάνατο και από κάθε διαβολική επενέργεια.  Πανηγυρίζουμε για την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στον Γολγοθά από την Αγία Ελένη το 326 μ.Χ. και την επαναφορά Του στα χέρια των πιστών το 628 στην βασιλίδα των πόλεων Κωνσταντινούπολη, και ύστερα πάλι στα Ιεροσόλυμα, από τον δεύτερο Μεγαλέξανδρο, τον Αυτοκράτορά μας Ηράκλειο, που κατατρόπωσε του Πέρσες οι οποίοι είχαν κλέψει και κρατούσαν ως λάφυρο τον Σταυρό, όταν κυρίευσαν προσωρινά την επαρχία εκείνη της Ρωμανίας, την Παλαιστίνη.  Και παίρνουμε διδάγματα καρτερίας, απαντοχής και ελπίδος για τον προσωπικό και εθνικό μας βίο.
     Ο Σταυρός δεν είναι πλέον, εδώ και δύο περίπου χιλιετίες, το ατιμωτικό μέσο θανατώσεως των κακούργων.  Είναι το σύμβολο της νίκης και της Αναστάσεως.
     Ας μη γελιόμαστε· δεν μπορεί να υπάρξει ανάσταση αν δεν σταυρώσουμε τα πάθη και τις άλογες επιθυμίες μας, αν δεν υπομείνουμε με θάρρος, υπομονή και πίστη στον Θεό τις ασθένειες, τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζομε.
     Ας μη φοβάται τίποτε κανείς Χριστιανός και μάλιστα Έλληνας· στον πόλεμο που έχουμε, θα ριχθούμε ως λέοντες στην μάχη, και οπωσδήποτε θα νικήσουμε.  Έχουμε αταλάντευτα οδηγό μας το «ἀήττητον τρόπαιον».  Έτσι έπρατταν οι Αγωνιστές του ’21, που χάραζαν στις πιστόλες και στα καριοφύλλια τους τον Σταυρό με το IC XC  NIKA.  Το ίδιο έκαναν και οι Μακεδονομάχοι, που έφεραν με υπερηφάνεια τον Σταυρό και στο μέτωπο των πίλων τους.
     Ας μη χαίρονται άδικα  οι σταυρωτές του Χριστού, οι Εβραίοι, και όσοι ομότροποι και ομόφρονές τους στις τοκογλυφικές ραδιουργίες και τις νεο-εποχίτικες συνωμοσίες τους.  Ο Σταυρός είναι ο προάγγελος της Αναστάσεως, όσα ψέμματα και αν διαδίδουν· ελέγχει και θα καταισχύνει τους αντιχρίστους, όσο παραμένουν αμετανόητοι.
     Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ, καλεί κάθε συνειδητό Χριστιανό Έλληνα, πατριώτη και εθνικιστή, να προσκυνήσει με πίστη το καύχημά μας, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, και να γιορτάσει θεοπρεπώς την Παγκόσμιο (γεμάτη κόσμο, δηλαδή στολισμό) Ύψωσή Του.  Στον ίσκιο Του, θ’ αντιμετωπίσουμε κάθε πειρασμό, θλίψη ή ανάγκη.  Με την βοήθεια και την δύναμή Του, θα υψώσουμε την Σημαία του Σταυρού, το σύμβολο της Ελευθερίας, την γλυκειά μας γαλανόλευκη, στην Βόρειο Ήπειρο και την κατεχόμενη Κύπρο, στον Πόντο και την Μικρασία, στους θόλους των εκκλησιών μας στην πραγματική πρωτεύουσα του ελληνισμού, την  Κωνσταντινούπολη.

ΤΟ Δ.Σ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟ ΛΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΞΙΟΣ!!!

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ

16 Αναρχοάπλυτοι οι οποίοι δηλώνουν Αντιφασίστες - στριες βγήκαν σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λαρίσης, μοίρασαν φυλλάδια και πέταξαν προκηρύξεις κατά του Συνδέσμου μας, του Προέδρου μας, της Αστυνομίας, του Δημάρχου αλλά και της εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.  Σας παραθέτουμε το φυλλάδιο που μοίρασαν οι άπλυτοι το οποίο έχει τίτλο «ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ» και επίλογο «Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ».  Κατ' αρχάς, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους άπλυτους για την διαφήμιση που μας έκαναν.  Δυστυχώς όμως, «σύντροφοι», ζείτε σε μια πόλη που οι πολίτες της σας αγνοούν παντελώς.  Είστε επαναστάτες των οπισθίων, τσιράκια του Τζορτζ  Σόρρος μηδενιστές, μπαχαλάκηδες τελειωμένα άτομα, τα οποία σέρνεστε σαν τα ερπετά, δεν πιστεύετε σε Θεό αλλά ούτε και στον διάβολο, εγγόνια κατσαπλιάδων κομμουνιστοσυμμοριτών, παιδιά πλουσίων κακομαθημένα, και χωρίς ψυχή.  Τολμάτε, εσείς, να πιάνετε στο στόμα τον Σύνδεσμο μας, ο οποίος αποτελείται από παιδιά φτωχών οικογενειών, τα περισσότερα άνεργα αλλά δυστυχώς όμως για εσάς διαθέτουν ψυχή.  Τολμάτε να αναφέρεστε στον Πρόεδρο μας ,ο οποίος είναι μπροστάρης σε όλες τις εκδηλώσεις είναι 47 χρονών παντρεμένος με 2 παιδιά ο οποίος έχει 2 προσαγωγές και μια σύλληψη έχει 10 εξώδικα για κατάσχεση 7 από τράπεζες 1 από τον Ο.Α.Ε.Ε, 1 από την εφορία και 1 από το Κ.Τ.Ε.Λ..  Για τις ιδέες του και μόνο δεν βόλεψε την γυναίκα του στον Δήμο Λαρισαίων, δεν ψήφισε τον ίδιο τον πατέρα του και δεν έγινε βουλευτής, αν και θα μπορούσε να γίνει.  Εμείς είμαστε ένας ακομμάτιστος Σύνδεσμος και δεν έχουμε καμία σχέση με κανένα κόμμα και είμαστε αντικοινοβουλευτικοί, όπως είναι και οι υπόλοιποι Πατριωτικοί Σύλλογοι, δεν έχουμε καμιά σχέση με τον ναζισμό, μισούμε τον Χίτλερ όπως μισούμε και εσάς, αφού είστε ο εσωτερικός εχθρός της Ελλάδος, και όσον αφορά στην  Αστυνομία, «Σύντροφοι», δεν υπάρχει καμμιά συνεργασία, και να ξέρετε ότι αυτή υπερασπίζεται το καθεστώς το οποίο κυβερνάει αυτόν τον τόπο.  Για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε για την διαφήμιση που μας κάνατε, σας ευχαριστούμε που μας κάνατε και γελάσαμε, δυστυχώς όμως για εσάς θα μας βλέπετε συνέχεια μπροστά σας.  ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.   ΕΞΩ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.  ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ.  ΠΑΤΡΙΔΑ - ΛΑΟΣ - ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΧΑΜΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΛΑΣΑΤΗΣ ΑΔΑΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΧΑΜΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΧΑΧΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΟ ΜΕΛΟΣ: ΜΟΣΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΟ ΜΕΛΟΣ: ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ: ΚΟΥΛΙΣΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ


ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ Αγαπημένοι σύντροφοι Εθνικιστές. Παλαιοί συμμαχητές μου στον καλόν αγώνα και νεώτεροι, άξιοι, άγνωστοι σε μένα συναγωνιστές.

Ενάμισι έτος μετά την αποφυλάκισή μου, ύστερα από 12 έτη στυγερής πολεμικής του ανθελληνικού καθεστώτος σε βάρος μου, και υπό την πίεση αναρίθμητων ερωτήσεών σας, αποφασίζω και λύνω εν μέρει την σιωπή μου.
Οι ανηλεείς διώξεις εντός και εκτός Ελλάδος, η αναγκαστική αυτο-εξορία, η άδικη κάθειρξη, όλα τούτα μένουν πίσω κι εγώ ως δοκιμασμένος Έλλην προχωρώ. Μαζί τους μένει και η θυσία μου για τον πολιτικό φορέα στον οποίο απ’ το 1983 προσέφερα την νιότη μου με όλη μου την ψυχή, τα όποια μου χαρίσματα, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μου, το πνεύμα μου, και πάμπολλες φορές το αίμα μου καθώς λαβώθηκα κι αναστήθηκα χίλιες φορές κατά τον λυσσαλέο πόλεμο του συστήματος και των εχθρών μας.
Μαζί τους μένει και η αχαριστία των υπανθρώπων, που παριστάνουν κάποιους συντρόφους μας, αρκετοί απ’ τους οποίους παρουσιάζονται έως και σήμερα ως ηγετίσκοι και στελέχη του πατριωτισμού, ενώ δεν ήταν παρά αυτοί, που μ’ έβγαλαν απ’ την μέση το 1998, σε συνεργασία με το καθεστώς είτε εκείνοι που επωφελήθηκαν απ’ την αντρική σιωπή μου ώστε να πληρώσω για κάτι που δεν έκανα.
Είναι πασίγνωστο σε συγκεκριμένους πρώην και νυν Χρυσαυγίτες, που ουδέποτε εκλήθησαν απ’ τον ανακριτή για το … οτιδήποτε…και που τώρα ως φοβισμένες πουτάνες σιγούν, ότι υπήρξα ΑΘΩΟΣ και κατεδικάσθην για ανομήματα άλλων. Στο ερώτημα βεβαίως τι έπραξαν όλοι αυτοί για μένα, που βίωσα τρομακτικές απώλειες τα 12 αυτά έτη – ψυχικές, σωματικές, οικονομικές, προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές και φυσικά πολιτικές – η απάντηση είναι μία: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Ανθρωπάκια συμπλεγματικά, δειλά και ανύπαρκτα, που κρύβονται πίσω από μια ιδέα τιτάνων, δεν έκαναν ποτέ ούτε μία ανοικτή συγκέντρωση για το δίκαιό μου, δεν απάντησαν σε κανέναν απ’ τους δεκάδες αλήτες δημοσιογράφους, που δίχως στοιχεία με συκοφαντούσαν, κάποια καραγκιοζάκια δεν ενεφανίσθησαν, ούτε σε μία απ΄ τις δίκες μου, δεν έβαψαν ούτε έναν τοίχο να διαμαρτυρηθούν και βεβαίως δεν είχαν το σθένος να ανοίξουν όχι ένα εχθρικό, αλλά ούτε καν το δικό τους ρουθούνι για να με υπερασπισθούν… Έφθασαν μάλιστα στο σημείο κάποια σκουπίδια να λέγουν τηλεοπτικώς σε όσους τους υπενθύμιζαν τον «κακό» Περίανδρο, ότι η Χρυσή Αυγή δεν ευθύνεται για όποιες εγκληματικές πράξεις των μελών της…! Την ίδια επίσης εποχή που ο Καρατζαφέρης δήλωνε στον αέρα σε προβεβλημένο δημοσιογράφο την επιθυμία και ευχή του «Να πιάσετε τον Περίανδρο και να του κόψετε το κεφάλι», στελέχη της Χ.Α που γνώριζαν από πρώτο χέρι την αθωότητά μου, συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του ανωτέρω για τις Νομαρχιακές εκλογές με άνεση προδότη, ενώ σε σχετική μου αντίδραση ο ηθικός καθοδηγητής τους έσπευδε να υπερασπισθή τον πολιτικάντη!
Βεβαίως όλα αυτά και πολύ περισσότερα που θα αποκαλύψω στο μέλλον, έγιναν στο μακρινό παρελθόν. Είχα σκοπό πριν από την αποφυλάκισή μου μάλιστα, να τα αποσιωπήσω, διότι η Χ.Α. εκτός από τραγική είχε καταντήσει δια των ηγετών της κωμική κι ένοιωθα πια την ανάγκη να απομακρυνθώ από κάθε αναφορά σ’ αυτήν για να διασώσω την εθνικιστική μου αξιοπρέπεια αλλά και την προσωπική μου σοβαρότητα.
Έκτοτε όμως διεπίστωσα τα εξής προδοτικά και μέχρι τότε ανήκουστα: χρησιμοποιούσαν ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ρητορική… Υμνούσαν το αστικό κράτος και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ… Τιμούσαν τους αναρχικούς και τον Λάμπρο ΦΟΥΝΤΑ που ‘καιγε την εθνική μας σημαία… Επιφανές στέλεχός της, που μάλιστα επολιτεύετο παλαιόθεν, προφυλακίστηκε με την αισχρή κατηγορία της ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ… Κατεδίκαζαν ενυπογράφως στην φίλη τους αστυνομία τους συντρόφους, που έκαιγαν την τουρκική σημαία… Χαριεντιζόντουσαν δημοσίως με επιδειξίες ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, που έχουν πρωτοστατήσει σε ανθελληνικές δραστηριότητες και κατά των οποίων προ ετών μας έλεγαν να βιαιοπραγήσουμε… Έγλειφαν εκ νέου τον Καρατζαφέρη για νέα πολιτική συνεργασία… Συνεργάζοντο πολιτικώς με κάποιον τον οποίον μέχρι και σήμερα αποκαλούν καταδότη και πληροφοριοδότη της ΚΥΠ, και το οποίον την περίοδο της συνεργασίας τους αποκαλούσαν ΑΡΧΗΓΟ… Απεδέχοντο την ανέγερση τζαμιού αν μείνουν στην χώρα λιγώτεροι μωαμεθανοί… Συνεργάζοντο εκλογικώς με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας… Μα το σοβαρότερο: Διατηρούσαν μεταξύ τους (όπως και τώρα) εκείνους τους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ που κατέθεσαν το 1998 σε βάρος μου συκοφαντώντας με και στοχοποιώντας με για να κατασκευαστεί η ανύπαρκτη ενοχή μου…!

Συναγωνιστές,
Την ίδια ώρα που μια τέτοια, σύγχρονη Χ.Α. μετατρέπει τους Εθνικιστές σε Κρατιστές, σε αμόρφωτους χομπίστες ενός αστικού πατριωτισμού δίχως πρότυπα αγωνιστών εμπρός τους, που να τους εμπνέουν, εγώ δεν θα μπορούσα να παρατείνω την σιωπή μου.
Η πατρίδα δεν προδίδεται μόνον από τους Εφιάλτες αλλά και όταν οι πατριώτες αδιαφορούν για τους Εφιάλτες.
Τώρα, που οι ξένοι εγκληματίες καραδοκούν. Τώρα που οι αριστεροί τρομοκράτες εξοπλίζονται για τον 3ο γύρο του συμμοριτοπολέμου… και οι «ελεγχόμενοι» εθνικόφρονες τους παραδίδουν αμαχητί τα ματωμένα κάστρα των παλαιών, σαν μαριονέττες στο νέο θέατρο πολιτικών σκιών.
Ιδού: Δέχονται βόμβες, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα δίχως αντίδραση, αλλά ψοφοδεείς γαρ επιχειρηματολογούν περί πολιτικού κόστους. Σ’ εποχή καθολικής απαξιώσεως του κοινοβουλευτισμού οι πολιτικάντες της συμφοράς στην Χ.Α. – κάποιες αναλφάβητες καρικατούρες – επιδιώκουν παντοιοτρόπως να καταξιωθούν ως βουλευτές. Θαρρείς και η τραγική εμπρός μας εικόνα θα αλλάξη, εάν κάποιοι ακόμη καρπαζοεισπράκτορες ρουφιάνοι της ακροδεξιάς ενώσουν τα οπίσθιά τους μ΄ εκείνα των υπολοίπων στα έδρανα της Βουλής, όπου συνετελέσθησαν οι μεγαλύτερες εθνικές υποχωρήσεις στη νεωτέρα ελληνική ιστορία.
Αηδιασμένος απ’ την ανυπαρξία ιδεολογικού υποβάθρου, απ’ τον εκφυλισμό της πολιτικής στρατιωτικοποιήσεως των μαζών σε πολιτική της εκλογοθηρίας και απ΄ το έλλειμμα υψηλών στελεχών που εξ ίσου σιχάθηκαν και έφυγαν,
διαχωρίζω επισήμως και ενυπογράφως την θέση μου.Δηλώνω παρά τις λαβωματιές μου και πάλι ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, δημιουργός και πιστός της «παλαιάς» Χρυσής Αυγής, που δεν υπάρχει πια, της οποίας την συνοχή και την φήμη ως κίνημα έκτιζα δίνοντας, μαζί με λαμπρούς συντρόφους, ασύλληπτους αγώνες εδώ και 30 έτη, απ’ τα πεδία αγώνος των Αθηνών έως τις νησίδες των Ιμίων, όταν παραλλήλως κάποιοι γραφικοί έκλαιγαν στα γραφεία τους είτε εχαπακώνοντο με ψυχοφάρμακα στις οικίες τους είτε ερητόρευαν στα ξενοδοχεία περί των μαχών μου.
Ως εκ τούτου, και επειδή δεν προτίθεμαι να χαρίσω το έργο μου στους ασήμαντους που επί έτη το καπηλεύτηκαν, απαγορεύω και καταδικάζω κάθε χρήση του ονόματός μου προς πολιτικήν ωφέλειαν της «σύγχρονης», δημοκρατικής Χ.Α, η οποία πίσω απ’ τ’ αγνά μέλη της αποτελεί πολιτικό φιάσκο και την προσωποποίηση της παταγώδους αποτυχίας ενώσεως των εθνικιστών.

Τιμώ τους συναγωνιστές που επί μακρόν μου συμπαραστέκονται, τιμώ τους συνηγόρους μου που σε αντίξοες συνθήκες με υπεράσπισαν με αγάπη και αφιλοκέρδεια τόσον στις δικαστικές αίθουσες όσο και στα πειθαρχικά συμβούλια των φυλακών, τιμώ την οικογένειά μου που προτίμησε την συντριβή της παρά το να γίνω ρουφιάνος όπως οι «άλλοι», τιμώ αυτούς που βρέθηκαν κοντά μου στα δικαστήρια, μα και όλους όσοι από παντού με τιμούν το ίδιο, προπάντων όμως εκείνους που δίχως εκλογική υστεροβουλία δίνουν την μάχη τους και διακινδυνεύουν, όχι για να λάβουν χρήματα από κρατικές επιδοτήσεις, αλλά διότι αγαπούν την Ιδέα και την Θυσία. Ωστόσο ας γνωρίζουν άπαντες, εντός και εκτός, πως κάθε ανοχή, μετά από την αποκάλυψη, στο μέλλον θ΄αποδειχθή συνενοχή…

Αγαπημένοι σύντροφοι Εθνικιστές,
Μέχρι τώρα, ελεύθερος και φυλακισμένος, έχυνα αδιάκοπα το ΑΙΜΑ μου βαστώντας ψηλά την ΤΙΜΗ μου και διασώζοντας την ΤΙΜΗ ενός ολόκληρου κινήματος. Τώρα όμως που η νομική μου υπόθεση θα κριθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου προσφεύγω επιδιώκοντας την επανάληψη της δίκης εύχομαι οι ΑΤΙΜΟΙ ένοχοι να αποκαλυφθούν, κι όχι μόνον οι φυσικοί αλλά και οι ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ.
Η σκληρή Μοίρα που συντρόφευσε μέχρι τώρα την ζωή μου, μαζί και η Πίστη μου στην Ιδέα, που την διετήρησα ανόθευτη σε μύριες αντιξοότητες, μου χάρισαν τεράστια απόσταση απ’ τους ουτιδανούς ψευδοσυντρόφους, την οποία πια δεν μπορώ να καλύψω με πισωγυρίσματα στον θίασο των ΑΤΙΜΩΝ.
Αυτήν την Ιδέα του Γένους, που υπηρέτησαν ήρωες και μάρτυρες, δεν επιθυμώ να την μοιράζωμαι με τους κωμικούς φίλους των πούστηδων και τους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ.
Έτσι, προτιμώντας την γυμνή αλήθεια παρά τις δάφνες της θεατρικής υποδοχής, που μου επεφύλασσαν οι «προσκυνημένοι», καθιστώ σαφές ότι τα πομπώδη χειροκροτήματα είναι για τους άκαπνους.
Για τους τολμηρούς παραμένει το λιτό κλέος.
Τολμήστε κι εσείς! Για την Πατρίδα και τον Λαό


ΑΙΜΑ - ΤΙΜΗΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΖΙΓΙΑΚ ΣΤΟ ΚΕΛΛΙ ΜΟΥ
Κυνηγημένος, παράνομος εθνικιστής, διωγμένος από τους εχθρούς, επτά χρόνια μακριά κι απ’ την πατρίδα μου, σκεπτόμουν συχνά το νόημα του προτέρου αγώνος. Έρχονταν κάποιες στιγμές τραγικής μοναξιάς, που σαν το φάντασμα μετεωριζόμουν επί ματαίω για ν’ αγγίξω την ύλη του πολιτικού ίσαμε τότε έργου, να οσμιστώ την καπνιά των παλιών μαχών, να γευτώ την αλμύρα του ιδρώτα και του αίματος. Όμως κι ας μην τα άδραττα, ήξερα πως μόνο τούτα είχαν αξία κι όχι ο πολιτικός εξορθολογισμός του Μύθου, μήτε τα κομματικά αποτελέσματα…
Φυλακισμένος αργότερα ως εχθρός του καθεστώτος στα κάτεργα της δημοκρατίας, μ’ όλους τους εχθρούς σιμά μου, ματαθυμώμουν κείνη την πολιτική μανία του παρελθόντος και ύστερα από χρόνια χαμογελούσα… «Ό νεαρός φασίστας στο στρατόπεδό του» έγραφε ο Μπραζιγιάκ «με τους συντρόφους του στην ειρήνη, που μπορούν να γίνουν οι σύντροφοί του στον πόλεμο, ο νεαρός φασίστας που τραγουδά, που παρελαύνει, που εργάζεται, που ονειρεύεται, είναι πάνω απ’ όλα μια χαρούμενη ύπαρξη».
Ναι, ήμουν κι εγώ πια μια χαρούμενη ύπαρξη. Κι ας μην ήμουν στο στρατόπεδό μου. Κι ας είχε γεμίσει κείνο ρουφιάνους, δειλούς, προδότες και καταδότες. Κι ας ήμουν μόνος εναντίον όλων, χωρίς τους οφείλοντες συντρόφους στην φυλακή. Κι ας μην παρέλαυνα πια με φανφάρες. Ωστόσο ωνειρευόμουν ξανά, πολεμούσα και πάλι, ματάχυνα το αίμα μου και νικούσα, είχα σημείο αναφοράς. Είχα την φυλακή μου. Όπως την είχε κι ο Μπραζιγιάκ…
Σ’ εκείνα τα σκοτεινά κελλιά ανεκάλυπτα το «μυστικό στρατόπεδο» των αληθινών φασιστών. Ενωνόμουν μ’ εκείνους που κάποτε πέρασαν από κει, με τις σκιές εκείνων που χάθηκαν εκεί, με τους αγέννητους που θα σιμώσουν εκεί. Σαν το έθνος, όπως έγραφε κι ένας από τους πνευματικούς οδηγούς του Μπραζιγιάκ, ο Μωρρίς Μπαρρές, που είναι η κοινότης των νεκρών, των ζώντων και των αγεννήτων, έτσι και για μένα τότε η στρατιά των εθνικιστών ήταν η βασανισμένη εταιρεία των θανόντων ηρώων, των ζώντων μαρτύρων και των ασάρκωτων ακόμα παράνομων πολεμιστών του μέλλοντος. Κι έτσι, τόσο απλά, εγώ που δεν είχα τίποτα, τα είχα στην φτωχή αγκαλιά μου όλα.
Τι ‘ταν τότε για μένα η πολιτική; Τι ‘ναι για μας πάντα; Ω θεοί, πόσο σας δοξολογούσα, που με φυλάγατε μακριά απ’ τον συρφετό του κοινοβουλίου και μου χαρίζατε δράμα. Αυτή ήταν πάντα η πολιτική μας, το ζων θέατρο της καθ’ εαυτού εμπειρίας κατά την voelkisch θεωρία, η ζώσα πολιτική όπερα των συναγωνιστών του μεσοπολέμου, ο Kunst Mythos του Ριχάρδου Βάγκνερ, ένας Βόταν που ζη το αντικαπιταλιστικό δράμα του πατριωτισμού του στο πεζοδρόμιο, και φυσικά η αισθητικοποίηση της πολιτικής κατά τον Μπραζιγιάκ.
Και πάλι ο φυλακισμένος λογοτέχνης μπροστά μου. Τα λόγια του σφυροκοπούσαν το είναι μου, ηνιοχούσαν το πνεύμα μου: Ναι, είχε απόλυτο δίκιο, πως η αισθητική εμπειρία αποτελεί το εμβριθές πεδίο της πολιτικής. Πως η επιτυχία ή όχι ενός πολιτικού κινήματος είναι λιγώτερο σημαντική από την σφοδρότητα των εμπειριών της ενότητος σ’ αυτό. Συνέκρινα τα θλιμμένα ατάλαντα ανθρωπάκια, που παρίσταναν τους ομοϊδεάτες μου-ελεύθερα, απείραχτα, κοινοβουλευτικά καθώς κυνηγούσαν ψήφους-με τον ετοιμοθάνατο Τιτάνα, που κήρυττε από το κελλί του χαμογελαστός ότι η αισθητική εμπειρία της πολιτικής δημιουργεί αρχή και τέλος εντός της…
…Και μέσα απ’ το κελλί μου χαμογελούσα και πάλι. Διότι ως πονεμένος φασίστας ήμουν κι εγώ «πάνω απ’ όλα μια χαρούμενη ύπαρξη».
Και δεν ήμουν ο μόνος. Με τις χειροπέδες, τον φόρτο της μεταγωγής, την αϋπνία, την χλεύη κάποιων δημοκρατικών σωφρονιστικών υπαλλήλων, το μίσος των αναρίθμητων αλλοδαπών, τις ίντριγκες των αντιφασιστών κρατουμένων, τα σημάδια στις γροθιές μου, τις χαρακιές απ’ τα μαχαίρια στις παλάμες μου, τον φόβο διευθυντών και αρχιφυλάκων για το σκάνδαλο που θα ξεσπούσε αν μιλούσα με τον άλλον αρχιφασίστα, ναι, μ’ όλα τούτα φορτωμένος, κι ακόμα με εικοσιένα χρόνια ποινής λόγω των ιδεών μου στην πλάτη μου, βάλθηκα τέλος να τεντωθώ.
Η απέναντι «χαρούμενη ύπαρξη», ο γελαστός στρατηγός, έγκλειστος κολοσσός επί τριάντα πέντε, τότε, χρόνια, ήδη με χαιρετούσε, σαν να γεννιόταν χθες:
-Νικόλαος Ντερτιλής, απλούς στρατιώτης της Ελλάδος!
Χαμογελούσαμε τώρα μαζί ευτυχείς, ψυχικός πατέρας και γιος, μέσα σε μια δημιουργική ατμόσφαιρα ζώντος θανάτου.
Ένιωσα τότε την σκιά του Μπραζιγιάκ απ’ το πουθενά να γλυστρά ανάμεσά μας και να μας θωπεύη. Τον πίστευα, τον λάτρευα. Για μια φορά ακόμη επιβεβαιωνόταν: Επιτυχία ενός πολιτικού κινήματος ήταν η σφοδρότης των εμπειριών της ενότητος εντός του. Την αντίκρυσα στο πρόσωπο του νικητού γέροντος, του σεβάσμιου στρατηγού. Ουδεμία εκλογική επιτυχία θα εδύνατο ποτέ να συγκριθεί με το νικηφόρο πραξικόπημα του τελευταίου. Ουδεμία βουλευτική έδρα με την σφοδρότητα της συγκεκριμένης ενωτικής εμπειρίας μας τώρα στην φυλακή. Στο τέλος, ματακούστηκε η βροντερή στρατιωτική φωνή:
-Και πριν, κατά τον αγώνα, φρουρούσες τον Πύργο γενναίε και ακατάβλητε Περίανδρε. Και τώρα τον φρουρείς, αν και είσαι νεκρός, όπως και εγώ, κατά πλάσμα δικαίου. Αλλά, έσεται ήμαρ!
Ανατρίχιασα. Ήμασταν νεκροί; Γι’ αυτό βλέπαμε φάσματα;
Με τα στερνά τούτα φραστικά λάβαρα αποσυρόμουν στο κελλί. Αλλά η σκιά με ακολούθησε. Μέσα στη σκοτεινή σιγαλιά ηλέκτριζε τα κάγκελα και τα μετασχημάτιζε σε πίδακες φωτιάς. Αγριεύτηκα. Η περιέργεια με φούντωσε. Στάθηκα κει, κοίταξα έξω προς την χειμωνιά…Θυμήθηκα πως ήταν Φλεβάρης, βρισκόμουν κει για το Εφετείο…Ήταν πέντε του μηνός…
Άνοιξα το σακίδιο και διάβασα απ’ τις μεταφράσεις μου. Ήταν απ’ την απόπειρα πραξικοπήματος των Γάλλων εθνικιστών το 1934. Μιλούσε όντως τώρα η σκιά του Μπραζιγιάκ:
«Εάν η έκτη Φεβρουαρίου ήταν μια αποτυχία ως συνωμοσία, ήταν (ωστόσο) μια ενστικτώδης και θαυμάσια επανάσταση, μια νύχτα θυσίας που παραμένει στη μνήμη μας με τον πόνο της, τον κρύο της άνεμο, τις ωχρές φευγάτες μορφές της, τις ανθρώπινες ομάδες της που κατείχαν τα πεζοδρόμια, την ακατάκτητη ελπίδα της σε μια εθνική Επανάσταση, την ακριβή ημερομηνία της γεννήσεως του Κοινωνικού Εθνικισμού στην πατρίδα μας. Δεν έχει σημασία ότι αργότερα κάθε τμήμα αυτής της φλεγομένης πυράς, αυτών των θανάτων που ‘σαν όλοι αγνοί, το εκμεταλλεύτηκε η δεξιά και η αριστερά. Δεν μπορεί κανείς να διαφυλάξη αυτό που υπήρξε από κείνο που (μετά) συνέβη.»
Τι σύμπτωση υπερβατική, τι απλή αλήθεια! Το επεισόδιο της 6ης Φεβρουαρίου 1934 που διάβαζα, συνέπεσε την ίδια μέρα που 11 χρόνια μετά οι δήμιοι της δημοκρατίας θα εκτελούσαν στο απόσπασμα τον ίδιο τον συγγραφέα του, τον Μπραζιγιάκ. Στο πρώτο γεγονός η αστυνομία δολοφόνησε δεκάδες εθνικιστών που επεχείρησαν κατάληψη της βουλής ενάντια στην διαφθορά των ατίμων πολιτικών. Στο δεύτερο γεγονός το ίδιο καθεστώς δολοφόνησε την γοητευτικώτερη εθνικιστική φυσιογνωμία της χώρας για τις ιδέες της.
Έστησα νυχτέρι προσπαθώντας να φαντασθώ πως θα ένιωθε τούτη η ψυχή σαν σήμερα το τελευταίο βράδυ στο κορμί της…Τι θ’ αναπολούσε, πόσο θα πονούσε σ’ ένα κελλί σαν κι αυτό τις τελευταίες βραδυνές ώρες προτού το εγκαταλείψη για πάντα το πρωί…
…Αλλά η σκιά δεν είχε πόνο στην δυσδιάκριτη θωριά της. Ήταν πάντα ένα διάνεμα χαμογελαστό. Υποψιάστηκα άξαφνα ότι κι εκείνη την ύστερη νυχτιά, ο Μπραζιγιάκ θα παρέμενε ως αυθεντικός φασίστας «μια χαρούμενη ύπαρξη».
Γυρεύοντας έτσι την ερμηνεία της υποψίας μου αφέθηκα στις μνήμες για το έργο του συγγραφέως. Για την φιλολογική του ιδιοσυγκρασία και τα πιστεύω του. Για το ευρύτερο πνευματικό κλίμα των εθνικιστών της εποχής. Πόση διαφορά απ’ την εκλογική φλυαρία της σύγχρονης πατριωτικής ατολμίας…
…Ο ίδιος ο Μπραζιγιάκ ως καθαρόαιμος εθνικοσοσιαλιστής ήταν απολύτως συμφιλιωμένος με το τέλος. Είχε γαλουχηθεί από την ερασιθάνατη παράδοση του γαλλικού εθνικισμού. Από την αναμονή του θανάτου της Γαλλίας, σύμφωνα με τον μεγάλο Μωρράς, εξαιτίας των συνεχιζομένων επιρροών της γαλλικής επαναστάσεως και την «αισθητική της μάχης» που ο γέρος εκήρυττε για την διάσωση της πατρίδος. Απ’ τον τρομερό Μπαρρές για τους νεκρούς, κείνο το ακαθόριστο μυστήριο που ως συλλογικότητες ομιλούν σ’ εμάς, το παράγωγό τους. Απ’ τον Μπλανσώ για τα «αιματηρά τινάγματα » της φασιστικής επαναστάσεως. Τον Μωλνιέ σαν έγραφε ότι «ποιητική του τραγικού ανθρώπου, του πλέον πολιτισμένου δεν είναι ο άνθρωπος για την ζωή, αλλά ο άνθρωπος για τον θάνατο».
Τα στερνά λόγια ταριάζαν στον Μπραζιγιάκ διότι εξυπηρετούσαν την ιδεολογία της «πολιτικής τραγωδίας» και του «αισθητικού αυτοκαθορισμού, που προσδοκούσε για τον λαό του ώστε να μοιάση με τον αρχαίο ελληνικό. Αυτό εννοούσε και ο Μωλνιέ γράφοντας πως ο ελληνικός ήταν «ο μόνος λαός στον κόσμο, που ‘ταν φυσικώς και ενστικτωδώς ποιητικός». Ο ελληνίζων πολιτικός πολιτισμός, που ωνειρεύετο για το έθνος του ο Μπραζιγιάκ, αναλόγως προς τις βαγκνερικές θεωρίες, τους Γερμανούς κλασσικούς, τον Χέλντερλιν και τον Χάϊντεγκερ που ατένιζαν προς την αρχαιότητα για τη νέα αισθητική κοινότητα, προϋπέθετε σαφώς το «ζην κατά θάνατον» των επανιδρυτών του.
Όλα γύρω απ’ τον Μπραζιγιάκ αποτελούσαν πρόγευση ωραίου θανάτου. Από τότε που ο Ντρυμόν έλεγε ότι ο ιουδαϊκός ιός φονεύει τον λαό της χώρας κι «όταν ο Εβραίος εγείρεται, η Γαλλία πίπτει», οι Γάλλοι πατριώτες είχαν εγείρει το πνεύμα τους για να διακηρύξουν την διάσωση του έθνους δια της αυτοθυσίας. Ο πασίγνωστος Σελίν για να δείχνη αριστοκρατικά νεκρικός και απόμακρος από την παρακμή είχε υιοθετήσει το επώνυμο της γιαγιάς του, που ανήκε στον προπολεμικό ιπποτισμό. Επιθυμούσε να γίνη κάτι σαν διάμεσος με τον κόσμο των θανόντων˙ ένα φάντασμα ίσως του παλαιού κόσμου, μιας χρυσής εποχής, τώρα σ’ έναν κόσμο δίχως ταυτότητα, καταδικασμένος να στοιχειώνη το παρόν με την ευγένεια των ηθών των νεκρών. Στην κορύφωση της αυτοκαταφάσεως, της διονυσιακής συντριβής ζητούσε με μένος τον θάνατο της belle époque και τον άμεσο πόλεμο…
…Περνούσε η ώρα στο σκοτεινό μου κελλί και οι σκέψεις βολόδερναν ασφυκτικά. Ακούστηκε ένα τρίξιμο στην πόρτα, ένας φύλακας κοντοστάθηκε και παρακολούθησε απ’ το ματάκι. Αλλά όσο επίμονα κι αν κοίταζε, την χαρωπή σκιά της συντροφιάς μου δεν την είδε…
Πώς είναι ν’ αναμένεις τον πρωινό σου θάνατο σε λίγες ώρες; Την δύση της νεανικής ζωής σου κατά την αυγή; Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια είχα επιτύχει μια υπέρβαση του παλιού φόβου για το τέλος. Συχνά-πυκνά σκεπτόμουν πως ο θάνατος ήταν προτιμώτερος απ’ την βάσανο της χρονίας αναμονής και του ατέρμονου εγκλεισμού. Αλλά ο θάνατος στην ειρκτή; Όχι, επί λόγω τιμής δεν με φόβιζε τόσο αλλά με ενωχλούσε. Με εξώργιζε το γεγονός ότι οι άλλοι θα νικούσαν. Ότι δεν θα ωλοκλήρωνα ίσως το έργο μου. Όχι όμως και ο Μπραζιγιάκ. Εκείνος είχε γεννηθή γι’ αυτό, είχε προετοιμασθή γι’ αυτό, κι αυτό τον είχε ήδη προετοιμάσει.
Ο Λα Ροσέλ πρέπει να ήταν σ’ αυτό πολύ σιμά του. Με είχε σημαδέψει κείνη η φράση απ’ τον πρόλογο του Gilles πως ο ζωτικός άνθρωπος «προετοιμάζεται για τον τρομακτικό και περίφημο θάνατο». Είχε την εμμονή-και την οποία εν τέλει έκαμε πράξη-πως ο φασίστας είναι ο τραγικός άνθρωπος που επιδιώκει την καταστροφή της παρακμιακής κοινωνίας μέσα απ’ την ηρωική του αυτοκαταστροφή! Σ’ ένα απ’ τα λαμπρά του ποιήματα απ’ τα «Γραπτά της νεότητος» παρωμοίαζε τον νεανικό θάνατο ως εξής: «Μια ωραία πυρά ‘μπρος στον νέον άνδρα…Η μετατροπή των ανθρωπίνων γεγονότων σε ηλιακά καθώς τα σκεπάζει πλέον η ιερότης…». Και πόσο λιγώτερο παγανιστικό να ‘ταν τούτο απ’ την ηλιακή φωτιά του θνήσκοντος Ηρακλέους στην Οίτη;
Ναι, το υπέροχο κλίμα που ανέπνεε ο Μπραζιγιάκ: Ο Μενάρ για τους «νεκρούς που τείνουν το χέρι στους ζώντες…». Άραγε ποια θαυμαστή ψυχή να ΄τεινε τις στιγμές αυτές το χέρι στον ίδιο; Ο Ρεμπατέ που βροντοφώναζε: «Οι επαναστάσεις δεν βαπτίζονται σε αγιασμένο νερό, βαπτίζονται στο αίμα». Η χρήση του Σορέλ από μέρους του πως οι μύθοι δεν απευθύνονται στην μελλοντική ιστορία, δεν είναι αστρολογικά αλμανάκ…Πρέπει να τους κρίνουμε ως μέσα ενεργείας στο παρόν».
Κι εκεί βάδιζε. Στην ενεργή ολοκλήρωση του μύθου του στο σήμερα. Δίχως όμως τον διονυσιακό πυρετό των ρωμαντικών του ομοφύλων, όσο με μια απολλωνεία αίσθηση τραγικότητος, που απέρρεε από έκχυση βουλήσεως και υπεραφθονία πνεύματος στο δραματικό του περιβάλλον. Κι έτσι γαληνός, όπως οι δικοί μας ολύμπιοι, περίμενε την έκτη Φεβρουαρίου σαν τώρα που ξημέρωνε, κι ίσως να θυμόταν τι έγραφε για την ιδία ημέρα, πριν έντεκα χρόνια, για τους νεκρούς συντρόφους, που σύντομα θα τους αντάμωνε:
«Κάθε χρόνο πηγαίνουμε στην Place de la Concorde και τοποθετούμε βιολέτες μπρος την πηγή, που ΄γινε κενοτάφιο…στην μνήμη των εικοσιέξι θανάτων. Κάθε χρόνο το πλήθος ελαττώνεται, διότι οι Γάλλοι πατριώτες είναι απ’ την φύση τους επιλήσμονες. Οι Επαναστάτες από μόνοι τους έχουν καταλάβει το νόημα των μύθων και των τελετών…».
Αναρωτιόμουν πόσοι να εθυμούντο τώρα τον ίδιο…Να γίνεται άραγε και για δαύτον σήμερα κάποια σεπτή τελετή; Να διαβάζουν έστω κάτι απ’ τα έργα του;
Κινούσε ‘κείνος να γράψει την «Δική μας Εμπροσθοφυλακή» και στο περίφημο κεφάλαιο «Είχα κάποιους συντρόφους», πριν τις μάχες με την κόκκινη υποκρισία, την εβραϊκή κυριαρχία και την αναφορά στην αντισημιτική αντίδραση, το χέρι του ωδηγείτο απ’ την καρδιά του κι η πέννα του θέριευε για την δολοφονία του Πωλ Ζινιού, ενός επτάχρονου φασίστα! Προχωρούσε πιο μετά και φαινόταν πως τον σημάδευε το βόλι της ματιάς του Λεόν Ντεγκρέλ… Τι του εδιηγείτο ο Βαλλώνος ήρως για τον μακρινό Γάλλο πρόγονό του, που σκοτώθηκε στο Αούστερλιτζ την ίδια μέρα που γεννιόταν η κόρη του…Κι έκτοτε θα του ‘μεινε, θαρρώ, κι η πίστη πως ο θάνατος γεννά!
Πετάχτηκα ορθός! Μια ακτίνα λυκαυγούς εσκόνταψε στα κάγκελα του κελλιού και λυπημένος θάρεψα πως η συντροφιά της σκιάς σύντομα θα μ’ εγκατέλειπε. Έπρεπε να συγκεντρώσω τις υστερνές μου σκέψεις, να τις κάμω γροθιά και χαιρετισμό. Κι έπρεπε να είναι σωστές, λογικές, καθάριες. Η σκιά όπου να ‘ταν θα τραβούσε για το αιώνιο, θαυμαστό εκτελεστικό της απόσπασμα. Κι εγώ, ένας απλός της πιστός, ίσα που θα ‘χα την τύχη να την ξεπροβοδίσω.
Ποιο ήταν το τρομακτικό τελικά μυστικό του χαρωπού συγγραφέως; Προφανώς ότι ο φασισμός θα εγίνετο ένα πλήρες αισθητικό φαινόμενο, ναι, το ‘χα εννοήσει. Γι’ αυτό τον αποκαλούσε «Αυτό το κακό του αιώνος», όπως οι παλαιοί λογοτέχνες αποκαλούσαν πριν τον ρωμαντισμό. Ομοίως το γιατί τον καλούσε «Άνθος του Κακού» θυμίζοντας τον Μπωντλέρ˙ για να τονίση την αυτοκαταστροφική κατάφαση του κινήματος και την θυσία των θιασωτών του. Αλλά απ’ τον ίδιο του τον ατό τι ζητούσε; Ήταν αληθές πως είχε πολλά ρωμαντικά γνωρίσματα. Εκκοσμίκευε την θρησκεία δια της πολιτικής. Εβίωνε με αυτοσαρκασμό την απόλυτη ρωμαντική ειρωνεία μη αποσπώμενος από έναν θάνατο που ήδη γνώριζε. Και είχε πάλι δια της καταλήξεως τούτης το ιδιοφυές χαρακτηριστικό του καταραμένου ποιητού. Να μετριέται η αξία του βάσει των εμποδίων που συναντά και της τελικής αποτυχίας που αφήνει το ανωλοκλήρωτο έργο του. Όμως, όπως το σκέφτηκα και πριν για μένα πέρα και από ρωμαντικός ήταν απολλώνειος. Ίσως διότι πάντα θεωρούσα ότι το έργο του ωλοκληρώθηκε… Μα πώς επετεύχθη τούτο;
Άξαφνα η σκιά με διαπέρασε…Αναρρίγησα σύγκορμος και απότομα γέμισα με γνώση…Η αποκάλυψη του μυστικού του με συνέθλιβε…Ο Μπραζιγιάκ τις ώρες του τραγικού του τέλους αγάπησε ακόμη περισσότερο τον εθνικοσοσιαλισμό. Διότι του προσέφερε την στιγμή εκείνη μια τρομερή, φρικώδη ευκαιρία να ολοκληρώση την αισθητική του φιλοσοφία στο έπακρο…Μέχρι τούδε εβίωνε και ρουφούσε την σφοδρότητα των εμπειριών, για να την καταγράψη αργότερα στο φιλολογικό χαρτί ως αισθητικό βίωμα. Τώρα όμως η συγκέντρωσή του στην τελεία συντριβή του τον ωδηγούσε σε μία Υπέρ-Τέχνη, καταγραφή της αισθητικής εμπειρίας στην οποία εγένετο ο ίδιος του ο θάνατος!
Σαν αστραπή διάβηκε ‘μπρος μου η θύμηση τι έγραφε ο φοβερός αυτός Άνθρωπος για τον κελτική θρησκεία του Μπαρρές και την αγάπη του στερνού για τον Δάντη, που πίστευε ότι ο Ζευς εσταυρώθη για μας…
Μα και ο Μπραζιγιάκ εσταυρώθη για μας. Για μας τους δηλητηριασμένους πατριώτες…Για σας… Που δεν αλλαξοπιστήσατε…Για σας λουλούδια του κακού…
…Αγρικήθηκε η μπάρα. Το λουκέτο ξεκλειδωνόταν, άνοιγε η φυλακή. Σηκώθηκε το μάνταλο, μέριασε η μαύρη πόρτα, χύθηκε άσπρο φως.
Ξημέρωνε έκτη Φεβρουαρίου του 2009, εντεκάμισυ χρόνια απ’ την απαρχή της ταλαιπωρίας μου, εξηντατέσσερα απ’ την δολοφονία του φοβερού μυαλού…Η ανώτερη σκιά χανόταν αμόλυντη στο πνίγος της λευκής πυράς. Η κατώτερη ματιά μου αντίκρυζε τους φρουρούς να τρέχουν βλαστημώντας στ’ αντικρυνό κελλί.
-Ένας κρατούμενος πέθανε από ηρωίνη, ακούστηκε μια φωνή.
-Ακόμα ένα θύμα της δημοκρατίας, σκέφτηκα ξεφυσώντας.
Κι αμέσως μετά ίσα που ψέλλισα:
-Η δημοκρατία σας σκοτώνει τους πάντες το ίδιο, δεν κάμει διακρίσεις. Όμως τα θύματά της δεν είναι ίδια. Κάποιοι δεν πεθαίνουν αποβλακωμένοι, αλλά για τους δικούς τους ωραίους λόγους φεύγουν χαμογελώντας.
Και χαμογελούσα κι εγώ, διότι τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος, παρέμεινα πάντα φασίστας. Πα’ να ‘πη, «μια χαρούμενη» σ’ όλες τις αντιξοότητες «ύπαρξη».


ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 

thulebooks.gr

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ

Ο ανύπαρκτος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ( Τζερόνυμο ) έδωσε εντολή στους ιερείς που είναι κυνηγοί και έχουν άδεια οπλοκατοχής να παραδώσουν τα όπλα τους στα κατατόπους Αστυνομικά τμήματα.Τι φοβάται άραγε ο ανύπαρκτος, μήπως ξεπηδήσει κανένας μπουρλοτιέρης όπως ήταν ο Παπαφλέσσας, ο Σαμουήλ, ο Γερμανός Καραβαγγέλης και κάνουν καμιά επανάσταση?Καλά θα κάνει αυτός που προσβάλει την πίστη μας να ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και η ορθοδοξία.Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος καλεί τους ιερείς να αγνοήσουν την εντολή του Τζερόνυμο και να την γράψουν στα παλαιά τους τα παπούτσια. ΞΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ.


ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΡΚΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο Ταξίαρχος του Τουρκικού Στρατού Χακάν Εσέρ αναλαμβάνει σήμερα διοικητής στην Νοτιοανατολική Ευρωπαική ταξιαρχία ταχείας επέμβασης που εδρεύει στον Τύρναβο.Σύμφωνα με το καθεστώς λειτουργίας της ταξιαρχίας οι διοικήσεις εναλλάσονται κάθε 2 χρόνια μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν και που είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, τα Σκόπια, η Ιταλία, η Αλβανία και η Τουρκία.Στην προηγούμενη θητεία διοικητής ήταν Σκοπιανός.Η τελετή παράδοσης παραλαβής με επισημότητα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10¨30 το πρωί στο στρατόπεδο του Τυρνάβου, πρώην Στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Στην τελετή αναμένεται να παρίστανται επίσημοι από όλες τις χώρες που μετέχουν στην σύνθεση της ταξιαρχίας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να παραστεί και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Μήτσος Αβραμόπουλο.Η Ταξιαρχία αυτή παίρνει εντολές από τους Αγγλοαμερικανοεβραίους τα τσιράκια της Νέας τάξης πραγμάτων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχεδία τους.Ελπίζουμε κάποια στιγμή να καταργηθεί και αυτό όπως καταργήθηκε και το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ που ήταν στο ίδιο στρατόπεδο,να ξαναγίνει Ελληνικό και να εξυπηρετεί μόνο τα Ελληνικά συμφέροντα.Σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου αναμένονται μεγάλες Αστυνομικές δυνάμεις για τον φόβο των Ιουδαίων προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομαλά η εκδήλωση. Από το προηγούμενο βράδυ υπήρχαν Αστυνομικές δυνάμεις στο κτήριο της πρώτης Στρατιάς αφού εκεί θα φιλοξενούνταν οι ξένες αποστολές. Μάλιστα το τηλέφωνο του Προέδρου μας παρακολουθούνταν συνεχώς το τελευταίο 24ωρο. Ενημερώνουμε λοιπόν όλους αυτούς ότι δεν θα το αφήσουμε έτσι και ότι κάποια στιγμή θα κάνουμε αυτό που πρέπει. ΕΞΩ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ. ΕΞΩ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.


Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΕΙΧΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Σ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Θέμα συζήτησης υπήρξε σε αρκετά στέκια στη Λάρισα την επομένη μέρα από την εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος στην κεντρική πλατεία της πόλεως για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους από τον οργανισμό E.N.D του Αρτέμη Σώρρας. Σας παραθέτουμε και ένα σχόλιο της εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που υπάρχει στο σημερινό φύλλο στην σελίδα 2 και στην στήλη τα ψιθυριστά. ΕΥΣΗΜΑ από τον Πατριωτικό Σύνδεσμο και τον Στέλιο Χάμο προχθές το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Λαρίσης αμέσως μετά την εκδήλωση για την υπόθεση των 600 δισ ευρώ.Ως είθισται οι εκδηλώσεις του Πατριωτικού ολοκληρώνονται με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, συνήθεια που οι διοργανωτές ακολούθησαν και στη Λάρισα.Έκπληκτοι οι τελευταίοι διαπίστωσαν ότι καθόλη τη διάρκεια που ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος από τα μεγάφωνα όλοι οι Αστυνομικοί που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία διαφύλαξης της εκδήλωσης μηδέ εξαιρουμένων και τον υψηλόβαθμων βρίσκονταν σε στάση προσοχής.Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο, όπως άλλωστε και η επέμβαση των Αστυνομικών λίγο νωρίτερα όταν κάποιοι επιχείρησαν ετσιθελικά να ματαιωθεί η εκδήλωση για την οποία οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν άδεια.




ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΧΥΤΟΥΔΗΣ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΛΑΡΙΣΗΣ.ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΒΑΛΑΝΤΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ Δ.Σ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.


Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου το βράδυ της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Λαρίσης, η οποία είχε ως θέμα της την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους από τον οργανισμό E.N.D. του Αρτέμη Σώρρα.
Εκατοντάδες πολίτες από πολλά μέρη της Ελλάδος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πατριωτικού Συνδέσμου, προκειμένου να ακούσουν αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία κεντρική ομιλήτρια ήταν η εκπρόσωπος του Ε.Ν.D. στην Ελλάδα, Βίκυ Χαραλάμπους, η οποία σημειωτέον κατάγεται από τη μαρτυρική Μεγαλόννησο. Χαιρετισμό στην εκδήλωση μέσω SKYPE, απηύθυναν, ο Πρόεδρος του οργανισμού Εμμανουήλ Λαμπράκης και ο εκπρόσωπος τύπου Βαλσαμάκης Αντώνιος. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν αναλυτικά στις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Αρτέμης Σώρρας προς την ελληνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα το δάνειο δίδεται για 100 χρόνια, με μόλις 0,5% επιτόκιο, αλλά με απαράβατους όρους την ύπαρξη λογιστικού ελέγχου, ώστε να υπολογιστεί το ακριβές ποσόν στο οποίο ανέρχεται το δημόσιο χρέος, καθώς και το να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, όσοι με τις ενέργειές τους ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας. Παράλληλα, εκφράστηκε η γενική απορία σχετικά με το ότι ενώ έχουν αποσταλεί επιστολές σε όλους τους αρχηγούς κομμάτων να το κάνουν θέμα στη Βουλή, κανείς τους δεν έχει απαντήσει ή έστω προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια. Επίσης, υπήρξε αναφορά στη μήνυση που υπέβαλε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά του οργανισμού και κατά του Αρτέμη Σώρρα για δήθεν διασπορά ψευδών στοιχείων, με αποτέλεσμα φυσικά την αθώωσή τους.
Για ακόμη μία φορά δυστυχώς, οι αναρχοάπλυτοι που περιφέρονται στους δρόμους της Λαρίσης σαν βρώμικα αδέσποτα, λες και αυτούς δεν τους ενδιαφέρει το δημόσιο χρέος και τα δυσβάσταχτα μνημόνια, αφού προέρχονται από πάμπλουτες οικογένειες και έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα, επιχείρησαν να ματαιώσουν την εκδήλωση του Πατριωτικού Συνδέσμου.
Περίπου στις 16.30 το μεσημέρι, περίπου τριάντα αποστεωμένα άτομα κατέλαβαν το χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση, ενώ εκείνη την ώρα κατέφθανε το κλιμάκιο της Ε.N.D. για την τοποθέτηση των μηχανημάτων. Οι τεχνικοί παρεμποδίστηκαν από τα πρεζόνια τα οποία ως βασικό τους επιχείρημα είχαν το ότι την εκδήλωση πραγματοποιεί ο φασίστας ο Χάμος. Ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου ενημερώθηκε για το περιστατικό και εκφράζοντας τις δικαιολογημένες απορίες του, ζήτησε από την αστυνομία να εκδιώξει τους παράνομους καταληψίες-ψευτοεπαναστάτες χωρίς αιτία, αφού ο Σύνδεσμος διέθετε την ανάλογη άδεια από το Δήμο Λαρισαίων. Συγκεκριμένα ενημέρωσε τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων ότι αν δεν εκκενωθεί η πλατεία από την Αστυνομία, τότε θα φροντίσουν οι Εθνικιστές του Πατριωτικού Συνδέσμου. Ενώ η ώρα περνούσε και οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έδιωχναν τους αναρχοάπλυτους, αποφασίστηκε από τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου να επέμβουν δυναμικά και αιφνιδιαστικά γύρω στις 19.15 μ.μ. βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία με πλήρη εξάρτηση, με αποτέλεσμα τα πρεζόνια να σαστίσουν και να τρομοκρατηθούν.
Στη θέα των αποφασισμένων για όλα εθνικιστών αντέδρασαν με το εμετικό και αντεθνικό τους σύνθημα "ΕΑΜ -ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ" για να λάβουν την πληρωμένη απάντηση "ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΣΑΣ ΧΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ" καθώς και το γνωστό "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΔΕ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ". Εκείνη την ώρα και με το φόβο εκτεταμένων επεισοδίων η Αστυνομία αποφάσισε να δράσει και εξεδίωξε τους επαναστάτες της πρέζας μέχρις ενός, χωρίς φυσικά να προλάβει κανείς τους να αντιδράσει και να προβάλει την παραμικρή αντίσταση σε μία επίθεση χωρίς χημικά, ενώ να σημειωθεί ότι ποδοπατήθηκε και το ελεεινό πανί που είχαν απλώσει. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η εκδήλωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, ήταν για άλλη μια φορά οι Συναγωνιστές μας της Πατριωτικής Κίνησης Ημαθίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Θεοδώρου Γεώργιο. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν και 3 προσαγωγές αναρχοάπλυτων, μεταξύ αυτών και ενός καθηγητή 40 χρονών περίπου μέλος του Ε.Ε.Κ ( εργατικό επαναστατικό κόμμα) που έχει ως Αρχηγό τον γνωστό Εβραίο ο οποίος δηλώνει αριστερός, αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.






ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

30 Αναρχοάπλυτοι αφού αρχικά κατέλαβαν την κεντρική πλατεία στην Λάρισα προσπάθησαν να ματαιώσουν την εκδήλωση που είχε προγραμματίσει ο Σύνδεσμος μας την Παρασκευή το βράδυ για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδος από την E.N.D και τον Αρτέμη Σώρρας, ανεπιτυχώς αφού η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά με καθυστέρηση μεν, αλλά με μεγάλη επιτυχία.Περισσότερα για την Εκδήλωση φωτογραφίες και βίντεο τις επόμενες ώρες.


ΑΥΤΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ

Νίκος Παπαγιαννόπουλος Αρχηγός της Ανθελληνικής Αστυνομίας δεξιά στην φωτογραφία και Νίκος Σταυρακάκης Αστυνομικός διευθυντής της Καστοριάς αριστερά και κατόπιν εντολής από κάποιον ΔΕΝΔΙΑ, είναι αυτοί που σταμάτησαν τους Έλληνες Εθνικιστές του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, της Πατριωτικής Κίνησης Ημαθίας και της Εορδαίας 15 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής.


Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών με αφορμή την επέτειο της νίκης του Εθνικού Στρατού επί των κομμουνιστών, παρέστη για ακόμη μία χρονιά οι φίλοι και τα μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, οι οποίοι μετέβησαν με λεωφορείο που είχε ναυλωθεί για το συγκεκριμένο σκοπό.
Τρεις χιλιάδες και πλέον εθνικιστές και πατριώτες βρέθηκαν στο χώρο του μνημείου προς τιμήν των πεσόντων Αξιωματικών και Στρατιωτών, ενώ δυναμικό παρόν έδωσαν οι Εθνικιστές του Πατριωτικού Συνδέσμου, στο μπλοκ του οποίου ενσωματώθηκε η Πατριωτική Κίνηση Ημαθίας και οι Εθνικιστές της Εορδαίας.
Με το πέρας των εκδηλώσεων τα μέλη του Πατριωτικού Συνδέσμου και των προαναφερθέντων οργανώσεων κινήθηκαν προς το φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής στα προσωρινά οδοφράγματα με την Αλβανία προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα που φέτος συμπληρώθηκαν 3 χρόνια, αλλά και για τις συνεχείς προκλήσεις των Αλβανών στην Πρεμετή και στη Χιμάρρα, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες προκλήσεις εις βάρος των Ελληνορθοδόξων πιστών στην Πρεμετή. Παράλληλα επιχείρησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο προδοτικό κράτος των Αθηνών, το οποίο αρκείται σε διαβήματα διαμαρτυρίας και χλιαρές αντιδράσεις.
Ενώ το λεωφορείο με τους Έλληνες Εθνικιστές κατευθυνόταν προς το φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής, λίγο έξω από την Καστοριά, ήλθε αντιμέτωπο με το πρώτο μπλόκο της αστυνομίας. Ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος και ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης Ημαθίας, Θεοδώρου Γεώργιος, ζήτησαν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους σταμάτησαν οι αρχές το όχημά τους, από τον Αστυνομικό Διευθυντή Καστοριάς, Σταυρακάκη Νικόλαο, ο οποίος φυσικά απλώς αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι δεν μπορούν να μεταβούν στην Κρυσταλλοπηγή και ότι έχει εντολή από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Παπαγιαννόπουλο Νικόλαο, χωρίς βέβαια να εξηγήσει τους λόγους.
Έπειτα από έντονες λογομαχίες, ο ίδιος αποφάσισε να επιτρέψει στους Εθνικιστές να συνεχίσουν, μόνο και μόνο για να τους σταματήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ 15 χιλίομετρα πριν τον προορισμό τους. Οργισμένα και αγανακτισμένα τα μέλη των πατριωτικών οργανώσεων διαδήλωσαν επί τόπου εναντίον του ανθελληνικού αθηνοκεντρικού κράτους και κατά της αστυνομικής διευθύνσεως Καστοριάς, αλλά και πάλι ο Αστυνομικός Διευθυντής Σταυρακάκης δεν εξήγησε τους λόγους για όλα αυτά που συνέβαιναν. Έπειτα από μία και πλέον περίπου ώρα τεταμένης κατάστασης, ακολούθησαν διαπραγματεύσεις και ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, ζήτησε τη συνδρομή και συμβουλή του Νομικού του Συμβούλου, κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη, με τον οποίο ο Σταυρακάκης αρνήθηκε να συνομιλήσει. Οι Εθνικιστές αποχώρησαν από το σημείο όπου τους επιβλήθη να σταματήσουν, αφού πρώτα έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Λίγο πριν την επιστροφή στη Λάρισα, τα μέλη του Πατριωτικού Συνδέσμου μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, ζητώντας να ενημερωθεί εγγράφως ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου πλήρως για τους λόγους που απαγορεύτηκε σε Έλληνες πολίτες να μετακινηθούν σε έδαφος εντός της ελληνικής επικρατείας, ενώ ενημέρωσαν τους πάντες ότι επιφυλάσσονται για περισσότερες νομικές ενέργειες. Κλείνοντας αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι για ακόμη μία φορά παρόν στους εθνικούς αγώνες ήταν ο ακούραστος Πρόεδρος του αδελφού σωματείου του Πατριωτικού Συνδέσμου Μονάχου συναγωνιστής Θεοδωρίδης Χριστόφορος, μαζί με άλλα δύο μέλη που ήλθαν από τη γερμανική πόλη, ενώ ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν τόσο από τα προσωρινά σύνορα της Αλβανίας προς Ελλάδα και το αντίθετο από τον πολύωρο αποκλεισμό του δρόμου.