Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου την Κυριακή 23 Μαρτίου στην αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείο της πόλεως. Πλήθος φίλων και μελών του Συνδέσμου παρέστησαν για να παρακολουθήσουν από κοντά τη διάλεξη που είχε ως θέμα τη συμβολή του δημοτικού τραγουδιού και της παραδόσεως, στη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητος ως Έλληνες.
    Την ομιλία άνοιξε ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει για το Έθνος μας η διατήρηση της παράδοσης, καθώς και το γεγονός ότι από το 1974 τα ξένα κέντρα λήψεως αποφάσεων, είχαν προαποφασίσει την οργανωμένη επίθεση στις αξίες του Ελληνισμού, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στη γνωστή ομιλία του άθλιου Χένρι Κίσσινγκερ, για να καταλήξει ότι ως Εθνικιστές έχουμε χρέος να προασπίσουμε με κάθε τρόπο τα ήθη και τα έθιμά μας.
     Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως, Δημήτριος Χατζηπλής, διακεκριμένος νομικός και επαγγελματίας τραγουδιστής, ο οποίος έπειτα από μια ιστορική αναδρομή που φτάνει ακόμη και στην προφορική ποίηση (oral poetry) των ομηρικών επών, απέδειξε με στοιχεία τη συνοχή που συναντά κανείς στη δημοτική μας παράδοση, η οποία διαδραμάτισε στο βάθος των αιώνων τεράστιο ρόλο, ώστε να αποδεικνύεται η ιστορική συνέχεια του γένους των Ελλήνων, καταρρίπτοντας οποιεσδήποτε ανυπόστατες θεωρίες. Σε μια ομιλία που διήρκησε πέραν της μίας ώρας, ο κ. Χατζηπλής ανέλυσε πλήθος τραγουδιών εξηγώντας στους παρισταμένους το ιστορικό τους υπόβαθρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος ερμήνευσε με μοναδικό και αριστοτεχνικό τρόπο δημοτικά τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδος όπως ο Σαμαντάκας, Παιδιά του '21, Μήλο μου κόκκινο, Τα Λιανοχορταρούδια κ.α. με τη συνοδεία αρίστως κατηρτισμένης ορχήστρας.
       Την εκδήλωση τίμησαν δια της παρουσίας τους ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Θεσσαλίας, κ. Κόκκαλης Βασίλειος και ο Πρόεδρος της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων κ. Δραγανιδάκης. Χαιρετισμό απέστειλαν τα αδελφά σωματεία Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Μονάχου, η Πατριωτική Κίνηση  Ημαθίας καθώς και  Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρουπόλεως. Η εκδήλωση ως είθισται έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.