Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ

Την παρελθούσα Κυριακή 22 Ιουνίου, διαβάσαμε στο πρωτοσέλιδο της εγκρίτου τοπικής εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τη "διαμαρτυρία" ενός Αγιώτη παραγωγού, ο οποίος απευθήνθηκε στο τοπικό υποκατάστημα του Ο.Α.Ε.Δ., με σκοπό την ανεύρεση εργατών γης, για να λάβει την απάντηση ότι δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι εργάτες γης. Κι όλα αυτά στην Ελλάδα των μνημονίων, των συσσιτίων των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, των κοινωνικών παντοπωλείων και των κοινωνικών φαρμακείων. Στην Ελλάδα του 2014. Στην Ελλάδα της εξαθλίωσης και των αυτοκτονιών. Στην Ελλάδα της ανεργίας.
    Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή και εφόσον επιτρέπεται ακόμη το δικαίωμα της γνώμης σε εμάς τους κακούς φασίστες, τους αγνούς Εθνικιστές, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον Αγιώτη συντοπίτη μας, ο οποίος "φυσικά και δε γνώριζε", ότι εγγεγραμμένοι εργάτες γης στον Ο.Α.Ε.Δ. ουδέποτε υπήρχαν. Αν θυμάται καλά ο αγαπητός παραγωγός πριν από την παράνομη άφιξη των Αλβανών και λοιπών λαθραίων αλλοδαπών στοιχείων, αυτού του είδους τις εργασίες έφεραν εις πέρας Έλληνες και Ελληνίδες από κάθε γωνιά της Ελλάδος, οι οποίοι έφταναν στην περιοχή της Αγιάς ακόμη και με ναυλωμένα λεωφορεία. Του υπενθυμίζουμε ακόμη και τις περιπτώσεις κάποιων Πολωνών εργατών που ερχόταν για μικρό χρονικό διάστημα και έφευγαν στα πλαίσια μιας ορθής μεταναστευτικής πολιτικής. Φάγαν κάποιοι το παραμύθι των μπολσεβίκων, των άθλιων κομμουνιστών, ότι οι Εργάτες δεν έχουν πατρίδα. Κι όμως ο Έλληνας εργάτης έχει Πατρίδα, με Σημαία Γαλανόλευκη και τιμημένη.
    Ο Πρόεδρος μάλιστα του Πατριωτικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος, ο οποίος και κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Αγιάς, εν έτει 1995, μόλις λίγα χρόνια μετά την άφιξη των ορδών του Χότζα και του Μπερίσα, σε συζήτηση που είχε με μεγαλοπαραγωγό-τσιφλικά (συγγνώμη για τη μογγολική λέξη, απλά ομιλούμε στη γλώσσα του) άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά, το ανήκουστο, ότι προτιμά τους Αλβανούς, διότι τους δίνει 2000 δρχ για να δουλεύουν 12 ώρες ημερησίως. Το ίδιο φυσικά συνέβαινε και στα καμποχώρια της ραγιαδοσύνης, των κολλίγων και των ξωμάχων του παρελθόντος, όπου οι γαιοκτήμωνες προσελάμβαναν ξένους, στο βωμό του κέρδους και στις δάφνες των επιδοτήσεων, χωρίς ποτέ να εμπνευστούν από το αγροτοφασιστικό πρότυπο οράνωσης των Αμπελακίων και της Τσαριτσάνης που μεγαλούργησαν σε δύσκολες για τον Ελληνισμό εποχές. Βολεμένοι όλοι τους από την κατάσταση, κουνούσαν οι πρασινοφρουροί τα πράσινα, οι δεξιούληδες τα γαλάζια και οι κομμουνιστές τα κόκκινα τα σημαιάκια. Στην καλύτερη των περιπτώσεων έβγαζαν και τους αναπληρωματικούς ελκυστήρες τους στην Εθνική Οδό, όπου έψηναν τα αρνιά τους και φώναζαν για τον τσαμπουκά του Σημίτη που θα έσπαγε με τα μπλόκα. Κι όμως ο Σημίτης συνεχίζει αγέρωχος την πορεία του...
     Κλείνοντας, για να μην υπάρξουν οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις με τον αγροτικό πληθυσμό, ενημερώνουμε άπαντες τους ενδιαφερομένους, ότι ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος, διαθέτει δεκάδες Ελλήνων και Ελληνίδων ανέργων οι οποίοι είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να εργαστούν ως εργάτες γης, αρκεί να τους καταβληθεί η νόμιμη αμοιβή και το απαιτούμενο ασφάλιστρο, όπως προβλέπει ο Νόμος. Από εκεί και πέρα ας αφεθούν κατά μέρους οι πονηριές κι όσοι πιστοί και καλοί Έλληνες επιθυμούν να δώσουν μεροκάματο σε ελληνικές οικογένειες, ας επικοινωνήσουν με το προεδρείο, στο τηλέφωνο 6973380812.