Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο Π.Ε.Σ. ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΑΣΟ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ

 Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.) – Ελληνοκρατείν συμμετείχε με κλιμάκιο μελών του και του αδελφού σωματείου Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Μονάχου την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014 στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των Ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, την οποία διοργάνωσε η Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρουπόλεως (Π.Ο.Κ.Α.) στην πλατεία του φάρου, ενώπιον του μνημείου της Δόμνας Βισβίζη, στις 12:30 το μεσημέρι. 
            Μαζί, εκπροσωπήθηκαν και άλλα ακομμάτιστα πατριωτικά σωματεία, ήτοι η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας (και ο σύνδεσμος Θάσου), η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Δράμας, η Ένωση Παλιννοστούντων Π.Ε. Έβρου, ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Εορδαίας και ο Ελληνορθόδοξος Σύλλογος Άγιος Ιωάννης, ο Θεολόγος Καβάλας.
            Με τις πρεσβείες του εορτάζοντος Ισαποστόλου και Εθνομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (+24 Αυγούστου), του προστάτου του ΠΕΣ, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ομαλά, σε κλίμα θερμής πατριωτικής φλόγας και  ενθουσιασμού.
           Προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων, μεταξύ των οποίων και του προέδρου του ΠΕΣ Λαρίσης Αστερίου Χάμου και του προέδρου του ΠΕΣ Μονάχου Χριστοφόρου Θεοδωρίδη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ιστορικό των άνανδρων δολοφονιών πριν 18 χρόνια στην Μεγαλόνησο, στα αξιομίμητα πρότυπα ηρωϊσμού και αυτοθυσίας των Κυπρίων αδελφών μας, οι οποίοι έκαναν πράξη το «Ελευθερία ή θάνατος».  Τόνισαν δε τον δρόμο του χρέους που χάραξαν εκείνοι για μας και την εδώ βιοτή μας.  Αναφέρθηκαν επίσης στην συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου μας και στα δόλια σχέδια τουρκοποιήσεως της Θράκης, που απεργάζεται η γείτων και εχθρά χώρα. 
            Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων και πορεία στις κεντρικές οδούς της Αλεξανδρουπόλεως.  Ένα γαλανόλευκο ποτάμι πλημμύρισε την όμορφη ακριτική μας πόλη, με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα, υπό τα επιδοκιμαστικά βλέμματα και σχόλια διαβατών και εποχουμένων.  Αίσθηση προξένησε η ενισχυμένη παρουσία της Αστυνομίας, που περιελάμβανε και διμοιρίες των ΜΑΤ!
            Μετά το πέρας της πορείας, οι διαδηλωτές επανήλθαν στην πλατεία του Φάρου, όπου έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.  Αποχωρίστηκαν δε με την εγκάρδια προσευχή και ευχή, του χρόνου να μας αξιώσει ο Θεός να ζήσουμε το τέλος της κατοχής της Κύπρου μας.
           Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος απονέμει τα εύσημα στην Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρουπόλεως, για την καθιέρωση της ανωτέρω εκδηλώσεως, και την πραγματοποίησή της παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες (λόγω καύσωνος) αλλά και την τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Κατά την επιστροφή, τα μέλη του ΠΕΣ εισήλθαν στην πόλη της Κομοτηνής, όπου έρριψαν χιλιάδες πατριωτικού περιεχομένου προκηρύξεις, με αιτήματα όπως την άμεση κατάργηση του παρανόμως δρώντος τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και την διάλυση του αντισυνταγματικού πολιτικού κόμματος των Τουρκο-πρακτόρων ΚΙΕΦ.

Δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντησή μας με την γενναία δασκάλα και ψυχή της «Κιβωτού της Δόμνας Βισβίζη» Χαρά Νικοπούλου, λόγω κωλύματος της τελευταίας.

Είχαμε ως τόσο την ιδιαίτερη χαρά ν’ ανταμώσουμε στην Κεραμωτή τον σύγχρονο Ήρωα του Ελληνισμού, Σταύρο Λάλα και να συζητήσουμε μαζί του.

ΙΣΑΑΚ, ΣΟΛΩΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ
ΕΛΛΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ, ΕΝΩΣΙΣ
ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ· ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ
ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Εκ του Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.
Ο πρόεδρος                                                   Ο γραμματέας
Χάμος Αστέριος                                            Διαμάντης Χρήστος