Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΛΑΡΙΣΗΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η αξιόλογη εκδήλωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ με θέμα «Ισλάμ: απειλή για τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία», η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου 2015 στο οικογενειακό κέντρο «Αχίλλειον» στον Πλατύκαμπο Λαρίσης, με ομιλητή τον κο Γεώργιο Σαγιά, παιδαγωγό με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία. Παρέστη πλήθος κόσμου και, προς τιμήν του, ο Αντιπεριφερειάρχης Λαρίσης κος Δημήτριος Παπαδημόπουλος. Την εκδήλωση χαιρέτισαν το αδελφό του Π.Ε.Σ. Σωματείο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Μονάχου, η Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρουπόλεως και η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ.
Τον λόγο έλαβε, παρουσιάζοντας τον εισηγητή, ο πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Λαρίσης Αστέριος Χάμος, δίνοντας τα εύσημα στους παρισταμένους, οι οποίοι, όπως τόνισε, δεν παρασύρονται από τις ψευδείς –άλλως τε– υποσχέσεις της ανθελληνικής, νεο-μπολσεβικικής «μας» κυβερνήσεως ούτε ξεπουλιούνται για λίγα ευρώ, παρά ενδιαφέρονται ενεργά για τα όντως σημαντικά θέματα που αφορούν στην ταυτότητα και την Ελευθερία μας. Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος θα συνεχίσει συν Θεώ να αγωνίζεται με ζέση για τα ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος, εξακολούθησε ο πρόεδρος του Π.Ε.Σ., πάντοτε ανιδιοτελώς και σε ακομμάτιστο πλαίσιο. Κάλεσε δε όλους ανεξαιρέτως τους πατριώτες και εθνικιστές, ασχέτως τυχόν προσωπικών διαφορών με μέλη του Συνδέσμου, να μη αφίνουν τον εγωισμό να γίνεται αιτία διχόνοιας, αλλά να πλαισιώνουν παρόμοιες εκδηλώσεις.
Εν συνεχεία, ο κος Γεώργιος Σαγιάς, με τον μεστό περιεχομένου κατηρτισμένο λόγο του, διαφώτισε τους παρευρισκομένους για τον υπαρκτό κίνδυνο ισλαμοποιήσεως της Ελλάδος και ολόκληρης της Ευρώπης, προέτεινε δε συγκεκριμένους τρόπους αντιμετωπίσεώς του, με βάσει το υφιστάμενο ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο. Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε ελεύθερος διάλογος με τους παρισταμένους και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα.
Το ισλάμ, σημείωσε ο ομιλητής, υπονομεύει την κοσμική ταυτότητα του κράτους έχοντας θεοκρατικό χαρακτήρα, είναι δε ασύμβατο με τις θεμελιώδεις ελευθερίες που αναγνωρίζονται από τα ευρωπαϊκά κράτη. Ανάγει το Κοράνιο υπεράνω του νόμου εκάστης χώρας και επιδιώκει την ανομία και την ανατροπή του πολιτεύματος, αρνούμενο να συμμορφωθεί με τους νόμους της Ελλάδος αλλά και τους ευρωπαϊκούς, εξ αιτίας θρησκευτικών πεποιθήσεων. Οι μουσουλμάνοι διεκδικούν ιδιαίτερη αντιμετώπιση, η οποία ακυρώνει την ισονομία. Το ισλάμ χρησιμοποιεί ρητορική μίσους και υποκινεί σε τέλεση ανθρωποκτονιών. Στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, υπονομεύει την ειρήνη και την ασφάλεια. Σύμφωνα με το ισλάμ, όποιος δεν είναι μουσουλμάνος θεωρείται «άπιστος» και πρέπει να προσηλυτίζεται ή να εκτελείται. Ομοίως εκτελείται και όποιος εγκαταλείψει οικειοθελώς το ισλάμ· συνεπώς, ασκείται τρομοκρατία. Ο μωαμεθανισμός δεν αναγνωρίζει ούτε εξασφαλίζει σεβασμό στα δικαιώματα των άλλων, θεωρώντας τους συλλήβδην «απίστους».
Η (λαθρο-)μετανάστευση μουσουλμάνων, η υπογεννητικότητα των χωρών υποδοχής και η θεωρία των ισλαμιστών ότι το Κοράνιο είναι υπέρτατος νόμος δημιουργούν ένα εκρητικό μείγμα το οποίο αδυνατεί ν’ αντιμετωπίσει η «δυτική» «φιλευλεύθερη» (=liberal) προσέγγιση. Οδηγούμαστε σε ισλαμοποίηση της Ελλάδος και της Ευρώπης.
Στο ερώτημα εάν προκύπτει κίνδυνος από την ύπαρξη ή κατασκευή τζαμιών και μιναρέδων, η απάντηση είναι βάσει αποδείξεων και στοιχείων σαφώς καταφατική. Δεν πλήττονται μόνον η δημόσια ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον, η δημόσια τάξη και ειρήνη, η δημόσια υγεία και ηθική, αλλά παραβιάζονται συν τοις άλλοις και τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των άλλων, ως και τα χρηστά ήθη. Ωστόσο, βάσει της ευρωπαϊκής νομολογίας, η οποία είναι υπέρτερη της ελληνικής νομοθεσίας, αυτές οι υπαρκτές απειλές δεν γίνονται δεκτές.
Ειδικά για το τέμενος στην Αττική (στον Βοτανικό), επισημάνθηκε ότι οι προδήλως αντισυνταγματικοί Νόμοι 3512/2006 και 4014/2011 δημιουργούν θετική διάκριση υπέρ του ισλάμ, οπότε η αίτηση ακυρώσεως/αναστολής της εκτελέσεως έχει ισχυρότατες βάσεις. Και τούτο διότι η Ελλάς έχει εκπληρώσει τις διεθνείς και συνταγματικές της υποχρεώσεις. Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους δεν έγινε κατόπιν αιτήματος κάποιας μουσουλμανικής κοινότητος αλλά με πρωτοβουλία και δαπάνη του Δημοσίου, καθ’ υπέρβασιν των υποχρεώσεων της Ελλάδος. Οι επικρίσεις μας στρέφονται κατά της πολιτικής αυτής αποφάσεως και της πολιτικής διαδικασίας στη συνέχεια. Δεν είναι δυνατόν, εξ άλλου, να παραβιάζεται ούτω το Σύνταγμα. Δεν μπορεί δηλαδή να δίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο αποκλειστικό προνόμιο υπέρ του ισλάμ, ενώ η Ορθοδοξία είναι η επικρατούσα θρησκεία βάσει του Συντάγματος της Ελλάδος. Είναι σαν ν’ ακυρώνεται στην πράξη η πρόβλεψη του Συντάγματος για την Ορθόδοξη Εκκλησία κυριολεκτικά από το παράθυρο και να εξισώνεται στον ίδια θέση το ισλάμ! Επί πλέον, το τζαμί (και οι μιναρέδες, που δεν είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν, παρεμπιπτόντως) ανοίγουν την πόρτα στην σαρία, με προσπάθεια εισαγωγής ενός άλλου νομικού συστήματος που προάγει την μεταχείριση των μουσουλμάνων εις βάρος των άλλων.
Ακόμη, καλλιεργείται το πολιτικό ισλάμ, το οποίο στοχεύει στον επανακαθορισμό τόσο της ελληνικής ιδιοπροσωπίας όσο και γενικότερα της ευρωπαϊκής ταυτότητας και οδηγεί στην καταπίεση των γυναικών (βία, τσαντόρ, κληρονομία μόνον σε άρρενα τέκνα, αναγκαστικούς γάμους και κλειτοριδεκτομές). Δηλαδή ακολουθείται η πορεία: πολιτικό ισλάμ, καταπίεση, έλλειψη σεβασμού για το ανθρώπινο πρόσωπο και την πολιτιστική ταυτότητα της χώρας. Επέρχεται θανάσιμο πλήγμα στην εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση, την συνέχεια της καταγωγής και της γλώσσας, των συμβόλων, των ηθών και των εθίμων μας, εν ενί λόγω στις ρίζες μας.
Εφ’ όσον θιγόμαστε καταφανώς, δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς. Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ως Έλληνες, έχουμε προσωπική ευθύνη και παράδοση Αγώνα ατομικά και συλλογικά. Καλούμαστε να αμυνθούμε, και με την βοήθεια του Θεού θα νικήσουμε. Η ομιλία του κου Σαγιά προσέθεσε πολλά βέλη στην νομική φαρέτρα μας και πρέπει να τα αξιοποιήσουμε και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, όποτε αναφύεται ισλαμικό ζιζάνιο. Ας μη ξεχνούμε, φερ’ ειπείν, ότι η αναστολή της ανεγέρσεως του τεμένους στον Βοτανικό δεν είναι παρά υπόθεση 2-3 συμπατριωτών μας.
Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρισταμένους με μαχητικό φρόνημα να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και να ανανεώνουν την υπόσχεση για νέες δράσεις, με πρώτη την προσεχή ανοιχτή συγκέντρωση στην Λάρισα αρχάς Μαρτίου, για την 101η επέτειο από την έναρξη του Βορειο-Ηπειρωτικού Αγώνα.