Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ Π.Ε.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε μια ανοιχτή εκδήλωση τιμής και μνήμης στην πόλη της Λαρίσης, η οποία γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία τυγχάνουσα πλήρης παλμού και εθνικιστικού σθένους, οι Έλληνες Εθνικιστές του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου τίμησαν την Ιερά Μνήμη του Εθνεγέρτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 172 ετών από το θάνατό του. Δεκάδες μαχητικών Εθνικιστών συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου στην πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνος  έμπροσθεν του ανδριάντος του ήρωος, κραδαίνοντας τις Γαλανόλευκες καθώς και Βυζαντινά λάβαρα, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου και του Προέδρου του, Χάμου Αστέριου.
       Σε μια ατμόσφαιρα πραγματικής εθνικής ανατάσεως και με το χώρο να δονείται συθέμελα υπό τη μουσική των εμβατηρίων, η εκδήλωση άνοιξε με την επιμνημόσυνη δέηση, την οποία ετέλεσε ο πολιός φλογερός αγωνιστής της Ελληνορθοδοξίας και πρώην εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, πατήρ Ευθύμιος Αντωνιάδης, για να συνεχίσει με το συγκινητικο του κήρυγμα υπενθυμίζοντας στους παρισταμένους το νόημα και τη σημασία της ενότητος και της εθνικής ομοψυχίας. Κλείνοντας, ευχήθηκε την επόμενη χρονιά οι συγκεντρωμένοι να είναι ακόμη περισσότεροι, κατακεραυνώνοντας ταυτόχρονα όσους προτίμησαν τη συγκεκριμένη ημέρα να απολαύσουν τον καφέ τους.
      Εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στη ζωή και στους αγώνες του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ξυπνώντας κατ'αυτόν τον τρόπο μνήμες ενός ενδόξου παρελθόντος, έστρεψε τα βέλη του εναντίον της νέας άθεης αριστερής κυβερνήσεως και των εκπροσώπων της, οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν νέα ήθη σε μία χώρα της οποίας το Σύνταγμα βασίζεται ξεκαθαρά στον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα του. Τονίζοντας τους κινδύνους που διατρέχουμε ως Έθνος από τα εθνοκτόνα σχέδια των νεομπολσεβίκων, οι οποίοι ονειρεύονται απόδοση ιθαγενείας στον κάθε λογής αλλόφυλο και αλλόθρησκο, υπογράμμισε την ανάγκη σχηματισμού μιας ενιαίας εθνικής φάλαγγας αντιστάσεως και αντεπιθέσεως για το καλό της Πατρίδος, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα καθιερωθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση ως ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου.
      Με το πέρας της εμπνευσμένης ομιλίας του Συναγωνιστή Χάμου Αστέριου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων και άοκνο στέλεχος του Συνδέσμου, Χαχαμίδη Νικόλαου, ενός λεπτού σιγή και ως είθισται ο Εθνικός μας Ύμνος, με τον οποίο και έκλεισε η εκδήλωση. Να σημειωθεί ότι χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν το αδελφό σωματείο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Μονάχου, η Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρουπόλεως και η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα.