Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ 7Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δεκάδες πατριώτες και εθνικιστές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου (Π.Ε.Σ.) «Ελληνοκρατείν» και του Συνδέσμου Βορειο-Ηπειρωτών Θεσσαλίας «ο Πύρρος» για την 101η επέτειο από την Ανακήρυξη της Βορειο-ηπειρωτικής Ανεξαρτησίας (17 Φεβρουαρίου 1914), αφού οι εχθροί και σύμμαχοι της εποχής δεν έστεργαν την Ένωση των Βορειο-Ηπειρωτών με την μητέρα πατρίδα Ελλάδα. Η εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, για 7ο συναπτό έτος στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος στην Λάρισα.
Την εκδήλωση του ΠΕΣ και του «Πύρρου» χαιρέτισαν με μηνύματά τους ο Αρχηγός του Βορειο-Ηπειρωτικού Αγώνα, άξιος συνεχιστής του μακαριστού Σεβαστιανού, Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο αξιέπαινος πρώην Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς, Θεόδωρος Καμαρινός-Οικονόμου, το αδελφό του Π.Ε.Σ. σωματείο «Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Μονάχου», η Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρουπόλεως (Π.Ο.Κ.Α.) και η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ελληνόπουλα (Ελλαδίτες και Βορειο-Ηπειρώτες) έδωσαν και πάλι το βροντερό τους «παρών», παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για αντίξοες καιρικές συνθήκες, και, κυρίως, παρά τον σύγχρονο λίβα αδιαφορίας για τα σημαντικά εθνικά θέματα και την εστίαση των πολλών στην τεχνητή οικονομική «κρίση» που μας επεβλήθη. Τούτο δε, σε αντιδιαστολή με την λυπηρή απουσία άλλων συλλόγων ή και κομμάτων που δηλώνουν «εθνικιστικά» ανά την Ελλάδα. Κατά τα ειοθότα, ένοχη εξακολουθεί να είναι για το Βορειο-Ηπειρωτικό η σιωπή του νυν κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι υποστηρικτές κόπτονται δήθεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Απεδείχθησαν φαρισαίοι υποκριτές, εφόσον δεν βλέπουν την συνεχιζόμενη καταπάτηση των δικαιωμάτων των σκλαβωμένων Ελλήνων. Μέχρι χθες 3 Μαρτίου, καταγράφηκαν στο ληξιαρχείο του ελληνικωτάτου Πωγωνίου παρανόμως νέοι Αλβανοί έποικοι από τον βορρά, ενώ το υπουργείο «πολιτισμού» της γείτονος προέβη σε «νομότυπους» οιονεί εποχής κομμουνιστικής τυραννίας βανδαλισμούς στο προαύλιο του Ορθοδόξου καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως στα Τίρανα. Νωπό είναι ακόμη το αίμα του Χειμαριώτη Αριστοτέλη Γκούμα (+ 12 Αυγούστου 2010), ο οποίος δολοφονήθηκε μόνο και μόνο επειδή μιλούσε ελληνικά.
Τον λόγο έλαβε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΕΣ Χάμος Αστέριος, ο οποίος τόνισε ότι «δεν την ξεχνούμε την Βόρειο Ήπειρο, την ελληνική» και παρουσίασε τους ομιλητές, τον Οδυσσέα Μπόρο του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «ο Πύρρος» Θεσσαλίας και τον Σταύρο Γκίνο, εκπρόσωπο του Συλλόγου Βορειο-Ηπειρωτών Αχαΐας. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μόντης Κολίλας, ο γαμβρός του Εθνομάρτυρος Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος μαζί με άλλους 2 Βορειο-Ηπειρώτες ταξίδεψαν από Αθήνα για να παραστούν στην εκδήλωση.
Οι ομιλητές επεσήμαναν πως είναι χρέος και καθήκον μας να τιμούμε έμπρακτα όσους αγωνίστηκαν δίνοντας την ζωή τους και το αίμα τους και συνεχίζουν να αγωνίζονται για την Ελευθερία της Βορείου Ηπείρου. Ο υπερ-εκατοντούτης Αγώνας τους πρέπει να είναι και δικός μας Αγώνας σήμερα, και μόνον τότε, με την βοήθεια του Θεού, θα έρθει το ποθούμενο.  Στο τέλος εδόθη η υπόσχεση για ανανέωση του ραντεβού τον Μάιο, όπως κάθε χρόνο, στην έδρα της Μητροπόλεως Κονίτσης στο Δελβινάκι, για την επέτειο ανακηρύξεως του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας (1914) και του χρόνου και πάλι στην Λάρισα.  Είθε του χρόνου να μη χρειαστεί παρόμοια εκδήλωση, αλλά να είναι η Βόρειος Ήπειρος ελεύθερη και ενωμένη με την επίσης απελευθερωμένη από τα δεσμά των τοκογλύφων Πατρίδα μας, ευχήθηκε στο τέλος ο πρόεδρος του ΠΕΣ.  Να παύσει επί τέλους η προδοτική απαξίωση του Βορειο-Ηπειρωτικού από τους πολιτικάντηδες.  Ειδικά όσοι διατείνονται ότι είναι πατριώτες να σφυροκοπούν αδιαλείπτως το υπουργείο Εξωτερικών, την βουλή και το ευρω-κοινοβούλιο, τουλάχιστον για το νομικώς ισχυρό, με βάση το διεθνές δίκαιο, Πρωτόκολλο της Κερκύρας και την διεύρυνση της παντελώς αυθαίρετης από εποχής Χότζα «μειονοτικής ζώνης», που αφήνει απ’ έξω τον συμπαγή κορμό των πραγματικώς αυτοχθόνων Βορειο-Ηπερωτών.  Εψάλη ο Εθνικός μας Ύμνος και ακολούθησε πορεία αφυπνίσεως των Ελλήνων και διαμαρτυρίας κατά των αλβανικών κακουργημάτων στις κεντρικές οδούς της Λαρίσης, υπό την επιτήρηση ισχυράς αστυνομικής δυνάμεως. 
          Φέτος, μάλιστα, ήταν ζωγραφισμένη η έκπληξη στα πρόσωπα πολλών, ίσως διότι δεν περίμεναν ότι υπάρχει κόσμος που βγαίνει στους δρόμους όχι για τις φρούδες ελπίδες για... μισθούς 750 ευρώ, αλλά για τα εθνικά μας θέματα.  Ίσως επειδή ήταν η πρώτη πορεία αφότου ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα και πλέον δεν κινείται κανείς και τίποτε.  Οι εθνικιστές όμως δεν πτοούμαστε.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ
ΟΡΚΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΕΝΩΣΙΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!