Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Σύσσωμος ο Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός θα ήθελε να πανηγυρίσει σήμερα για την διπλή Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, αλλ’ είναι βαρειά η καρδιά και πικρή η γεύση σώματος και ψυχής. Αφ’ ενός με πρόσχημα τον κορωνοϊό, η σατανοκίνητη κυβέρνηση του Κούλη, τη συνεργεία της αναξίου, εχούσης μόρφωσιν ευσεβείας, την δε δύναμιν αυτής ηρνημένης ιεραρχίας και τινών απίστων χριστιανομάχων ή δήθεν χριστιανών «ιατρών», αφήνει αλειτούργητους, ακοινώνητους και χωρίς Θεία Κοινωνία και Ευχέλαιο τους Πιστούς. Αφ’ ετέρου, τα όποια ψήγματα Ελευθερίας και Εθνικής Κυριαρχίας μάς κληροδότησαν με ποταμούς αιμάτων οι πρόγονοί μας, περιστέλλονται διαρκώς, ολοένα και πιο τυραννικά, ενώ η ελευθερωθείσα Ελλάς κατακλύζεται καθημερινώς από εκατοντάδες αγαρηνά σκυλιά, επιδόξους κατακτητές, με μίσος για κάθε τι χριστιανικό και ελληνικό, όσο το μισελληνικό καθεστώς που επικράτησε τούς παρέχει κάθε άνεση και χορηγεί αφειδώς ελληνική ιθαγένεια, συμβάλλοντας έτσι στο έγκλημα του εποικισμού της Πατρίδος μας.
Δεν χάνουμε όμως το θάρρος και την Πίστη μας. Έχουμε την ελπίδα μας στον Τριαδικό Θεό, τον Αρχηγό της Πίστεώς μας Ιησού Χριστό και την Παναγία Μητέρα Του και Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους. Πρεσβεύουν για μάς οι χιλιάδες Νεομάρτυρες, σαν τον Πατροκοσμά, που κρέμασαν οι Τουρκαλβανοί δωροδοκηθέντες από Εβραίους, επειδή τούς χάλασε το αντιχριστιανικό παζάρι της Κυριακής.
Δεν χάνουμε ούτε τον παλαιόθεν (και όχι «νέο», όψιμο και κίβδηλο) πατριωτισμό μας. Μάς εμπνέουν οι αγιασμένοι Αγωνιστές του ’21, όλων των ηλικιών και αμφοτέρων των φύλων, που δεν δίστασαν να θυσιάσουν, την περιουσία τους, την βολή και την ζωή τους ακόμα, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Εξομολογούνταν, κοινωνούσαν, χάρασσαν πάνω στα σπαθιά, τις πιστόλες και τα καριοφίλια το + ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ + και το + IC XC NIKA + , και ρίχνονταν στην μάχη αψηφώντας τον κίνδυνο. Έτσι, χωρίς την παραμικρή ξένη βοήθεια, ξεπάτωσαν την μυσαρά ημισέληνο και ύψωσαν την Σημαία του Σταυρού. Ίσως εφτάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη αν βαστούσε η ομόνοια του πρώτου χρόνου, είπε στην Πνύκα στους νέους ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Άκουγαν Έλληνας οι Τούρκοι, και έφευγαν μίλια μακρυά, συμπλήρωσε γλαφυρά.
Δεν λησμονούμε και τους εφιάλτες, νεωτέρους και συγχρόνους, τους εθελογενίτσαρους φιλοτομαριστές, τους εξωνημένους Νενέκους. Αυτοί είναι χειρότεροι και από τους προαιώνιους εχθρούς μας. Σαν άλλοι δούρειοι ίπποι τρώνε τις σάρκες της Φυλής.
Έχουμε λοιπόν παραδείγματα προς μίμησιν και προς αποφυγήν. Ξέρουμε σε ποιους πρέπει να μοιάσουμε και ποιους και πώς ν’ αντιμετωπίσουμε.
Ο αντικειμενικός σκοπός της Εθνεγερσίας δεν επετεύχθη στην εντέλεια. Όσα χρόνια και αν περάσουν, ο Αγών συνεχίζεται, και θα ολοκληρωθεί μόνον όταν μας αξιώσει ο Θεός να ελευθερώσουμε την σκλάβα Βόρειο Ήπειρο και να πετάξουμε τους Τούρκους μακρυά από την Κύπρο, την ανατολική Θράκη, τον Πόντο και την Μικρά Ασία, πέρα, στην κόκκινη μηλιά· όταν θα ξαναλειτουργήσουμε την Αγια-Σοφιά, στην φυσική Βασιλεύουσα της Ρωμηοσύνης, την Κωνσταντινούπολη._

ΒΟΗΘΑ, ΠΑΝΑΓΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ!
ΣΗΚΩ, ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΗΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ!
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!
ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!