Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Καταδίκη Βασίλη Μπολάνου - Στηρίζουμε τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “OMONOIA”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Πρωτοδικείο Αυλώνας αποδεικνύοντας εμπράκτως την βαθιά διάβρωση, τις έντονες προκαταλήψεις και τη δυσκολία προσαρμογής σε δεδομένα κράτους δικαίου και μέλους των Ευρωπαϊκών δομών, προχώρησε στην καταδίκη του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Δήμαρχου Χιμάρας σε εξάμηνη κάθειρξη και πρόστιμο των 500 000 Λεκ.
Εκπληρώνοντας τις επιθυμίες του Εισαγγελέα Αυλώνας, ο οποίος έχει αποδειχτεί ότι είναι ενταγμένος σε μηχανισμούς που στόχο έχουν τη δίωξη των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, με την ατεκμηρίωτη αυτή απόφαση το Δικαστήριο απέδειξε, ότι προτιμά την εξυπηρέτηση του κατεστημένου παρά την προσχηματική έστω εφαρμογή προχωρημένων αντιλήψεων περί ισονομίας και ισοπολιτείας για τα μέλη των Εθνικών μειονοτήτων.
Τα Δικαστήρια, υπό την πίεση ίσως μηχανισμών που συνεχίζουν να επιθυμούν την ένταση και την καταπίεση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αποδεικνύουν στην προκειμένη αλλά και με σειρά άλλων αποφάσεων, ειδικά αφορούσες τις ιδιοκτησίες των Ελληνικών κοινοτήτων, ότι προτιμούν αντί την εφαρμογή Συμβάσεων και Πρακτικών Ευρωπαϊκών, των οποίων η Αλβανία αποτελεί πλευρά, να εκτελούν τυφλά παλιές συνταγές.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ άλλη μια φορά καταγγέλλει με όσες δυνατότητες διαθέτει το σκοταδισμό αυτό που καλύπτεται πίσω απ’ το πέπλο της δικαιοσύνης. Προειδοποιεί ότι χωρίς ριζικές αλλαγές νοοτροπίας, χωρίς ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους σε όλες τις διαστάσεις που το αφορούν, δεν υπάρχει περίπτωση η ένταξη στο ΝΑΤΟ ή εξελίξεις στην ένταξη στην ΕΕ να λειτουργήσουν για τη βελτίωση της εσωτερικής κατάστασης για όλο το λαό της.
Άλλη μια φορά να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη καταδίκη στο πρόσωπο του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αφορά το κάθε μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και αποδεικνύει και για τον πλέον καχύποπτο ότι ο Ελληνισμός στην Αλβανία βρίσκεται υπό κλιμακούμενη δίωξη. Έναντι αυτών των ύπουλων διώξεων ζητούμε όχι απλώς την καταγραφή τους αλλά και συγκεκριμένα μέτρα και υποδείξεις από Οργανισμούς και Κυβερνήσεις που στηρίζουν την Αλβανική Δημοκρατία στην πρόοδο της προς την εύνοια του Νόμου, το κράτος δικαίου και κυρίως την έμπρακτη εφαρμογή των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των μειονοτήτων.
Καλούμε δε την πολιτική μας εκπροσώπηση μέσω του ΚΕΑΔ να κλιμακώσει τις αντιδράσεις ώστε να σταματήσουν αυτές οι διακρίσεις και επιτέλους η Πολιτεία να προχωρήσει ως οφείλει σε θετικές ενέργειες που θα αποτρέπουν την δίωξη και την καταπίεση των Ελλήνων στις πατρογονικές εστίες τους.
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Καλούνται όλοι οι Βορειοηπειρώτες την Δευτέρα 27 Απριλίου ώρα 07.00 μ.μ. μπροστά στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην παράνομη καταδίκη του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και δημάρχου της Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου από το δικαστήριο του Αυλώνα.Σχεδόν 20 χρόνια μετά την πτώση του απολυταρχικού συστήματος στην Αλβανία, τα όργανά του συνεχίζουν τις ίδιες πρακτικές εις βάρος του ελληνισμού Με μια απόφαση που στοχεύει στην πολιτική εξόντωση και εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων αφαιρούν από τον δήμαρχο Χιμάρας τα πολιτικά του δικαιώματα χωρίς καμία πραγματική αιτιολογία και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες.Εμείς οι Βορειοηπειρώτες ωφείλουμε να σταθούμε για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπίστούμε την αξιοπρέπειά μας. Ο κίνδυνος πλέον είναι μεγάλος και δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Πρώτη πράξη αντίδρασης είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι Βορειοηπειρώτες ενωμένοι θα στείλουν το μήνυμα στο αλβανικό κατεστημένο. Καλούμε κοντά μας στον ιερό και δίκαιο αγώνα όλους τους Έλληνες

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Ευχές για την Ανάσταση του Κυρίου



Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος εύχεται σε όλους τους Έλληνες Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Το αναστάσιμο φως ας οδηγήσει όλους μας να είμαστε καλύτεροι στην οικογένεια μας, στους συνανθρώπους μας, στην κοινωνία μας και στην Πατρίδα μας. Με αγάπη και μεγαλοψυχία προς όλους, αλλά και με τη βέργα όταν χρειάζεται όπως ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός έκανε στους εμπόρους που πρόσβαλλαν τον οίκο του Θεού έτσι και εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους σύγχρονους «Ιούδες» που προδίδουν τα ιερά και τα όσια του έθνους.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

6 Απριλίου 1941:Το δεύτερο ΟΧΙ

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου με επικεφαλή τον πρόεδρο παρευρέθει και κατέθεσε στεφάνι στο οχυρό Ρούπελ την Κυριακή 5 Απριλίου, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται προς τιμή του ηρωικού αγώνα των μαχητών της γραμμής άμυνας "Μεταξά". Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασαν δύο εν ζωή ήρωες μαχητές των οχυρών που παρευρέθησαν στην τελετή. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε επίσημα από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης (ούτε καν υφυπουργό δεν έστειλαν!). ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ φυσικά έλειπαν (το περίεργο θα ήταν αν ήταν παρών). Εκ μέρους του ΛΑΟΣ στεφάνι κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ηλίας Πολατίδης. Στον κόσμο μοιράστηκε από τα μέλη του Συνδέσμου το ακόλουθο κείμενο:
Η οχυρωμένη γραμμή «Μεταξά» αποτελεί εκτεταμένο σύμπλεγμα οχυρών έργων, σύλληψη του αειμνήστου κυβερνήτου Ι. Μεταξά αξιωματικού του Μηχανικού. Το κολοσσιαίο αυτό έργο που εκτείνεται ως τη Νυμφαία, άνωθεν της Κομοτηνής, εντός 3,5 ετών ήταν πανέτοιμο. Εκτιμάται ότι μπορεί να αντέξει πυρηνικό χτύπημα 1 μεγατόνου, παρέχοντας και προστασία από πυρηνική μόλυνση στο προσωπικό.
Στις 6 Απριλίου 1941, στις 05:15 οι Γερμανοί άρχισαν επίθεση εφ΄ όλου του μήκους της οχυράς γραμμής. Εναντίον του ελληνικού στρατού επιτέθηκε ο ισχυρότερος στρατός της Ευρώπης με συντριπτική υπεροχή σε άνδρες, οπλισμό, πυροβολικό και αεροπορία. Η γενναιότητα και η αυτοθυσία των υπερασπιστών έφτασε στο επίπεδο εκείνων του αλβανικού μετώπου. Τα οχυρά υπερασπίζονται μεταξύ τους με τέλειο σχέδιο πυρός, από τους λαμπρούς Έλληνες αξιωματικούς είχαν προβλεφθεί όλοι οι πιθανοί ελιγμοί και τεχνάσματα των Γερμανών (Σεντάν, Γραμμή Μαζινώ, διελεύσεις ποταμίων κωλυμάτων), τους οποίους κυριολεκτικώς ξευτέλισαν. Ο αγώνας αυτός στην ανατολική Μακεδονία και τη δυτική Θράκη ήταν εκ των προτέρων καταδικασμένος. Ήταν όμως αναγκαίο να διεξαχθεί για την τιμή του στρατού και του έθνους, όπως διεξάχθει και εκείνος στις Θερμοπύλες. Ακριβώς!
Οι συγκρούσεις είναι σφοδρές και οι μάχες γίνονται μέχρι σώμα με σώμα. Τα οχυρά αντιστέκονται και κρατάνε. Ωστόσο όμως η «άμυνα» των γιουγκοσλάβων σπάει και στις 9 Απριλίου εισέρχονται στη Θεσσαλονίκη. Η πολιτική ηγεσία… συνθηκολογεί. Στις 10 Απριλίου το πρωί μπροστά στο οχυρό Παληουριώνες γερμανικό τάγμα παρατάσσεται για απόδοση τιμών προς τους ήρωες. Ο Έλληνας διοικητής του οχυρού Τ/χης Χατζηγεωργίου καλείται να το επιθεωρήσει. Η γερμανική σημαία υψώνεται μόνο όταν έχει φύγει και ο τελευταίος Έλληνας στρατιώτης. Το ίδιο θα συμβεί στα οχυρά Ρούπελ, Λίσσε, Περιθώρι, Εχίνος, Νυμφαία, Ιστίμπεη και Κελκαγιά. Η φρουρά του στηρίγματος Ρουπέσκο συνεχίζει να πολεμάει μόνη της και το βράδυ διαφεύγει ανάμεσα από τους Γερμανούς, αθέατη! Ζωντανεύει το Χάνι της Γραβιάς. Οι αξιωματικοί παντού διατηρούν τα ξίφη τους και οι στρατιώτες αφήνονται ελεύθεροι. Οι Γερμανοί χάνουν 555 νεκρούς, 2134 τραυματίες και 170 αγνοούμενους. Οι ήρωες Έλληνες 1000 νεκρούς και τραυματίες μαζί.
Ο Δ/της της 72ης Μεραρχίας Πεζικού των Γερμανών δηλώνει: «Πολέμησα στην Πολωνία και τη Γαλλία αλλά πουθενά δε συνάντησα τόσο αποτελεσματική και φθοροποιό αντίδραση.» Ο Στρατάρχης Φον Λίστ: «Οι Έλληνες υπερασπίστηκαν τη πατρίδα τους γενναίως… οι Γερμανοί να αντικρίζουν και να μεταχειριστούν τους Έλληνες στρατιώτες όπως αξίζει σε γενναίους άνδρες.» Τέλος στις 4 Μαΐου στο Ράιχσταγκ ο Καγκελάριος της Γερμανίας Α. Χίτλερ είπε: «Χάρη της ιστορικής δικαιοσύνης είμαι υποχρεωμένος να παραδεχτώ ότι εξ΄ ’όσων αντιπάλων αντιμετωπίσαμε, μόνο ο Έλληνας στρατιώτης μας αντιμετώπισε με ηρωισμό, αυτοθυσία και ύψιστη περιφρόνηση προς το θάνατο.»
Δόξα και τιμή : στους ήρωες των οχυρών. Στον λαό. Στον Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος παρέλαβε ένα διαλυμένο, άναρχο και ηττοπαθές κράτος και το κατέστησε ικανό να βαδίσει προς τη Δόξα για να συναντήσει τα πεπρωμένα της Φυλής. Είμαστε ο ανώτερος λαός του κόσμου όταν έχουμε και ανώτερη ηγεσία.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ



Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Για την επέτειο ενάρξεως του αγώνα της ΕΟΚΑ

Ξημέρωμα του Απρίλη του '55. Εκεί στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ένα καθ' όλα ελληνικό κομμάτι γης σιγόβραζε από αιώνες. Η σκλαβιά που υποδαύλιζε την άσβεστη φλόγα του μεγάλου πόθου για λευτεριά, γινόταν ολοένα και πιο αβάσταχτη. Την 1η του Απρίλη του '55 οι ύστατοι απόγονοι των Αχαιών, που πρώτοι κατοίκησαν τη γη του χαλκού, την Κύπρο, θα έπαιρναν το δύσκολο δρόμο του ξεσηκωμού. Το δρόμο της αρετής και της τόλμης που η ανηφοριά του θα οδηγούσε στο γαλανόλευκο ορίζοντα της πολυπόθητης Ενώσεως με τη Μητέρα Πατρίδα, την Ελλάδα. Ο Μέγας του Έθνους στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής, αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης Χ, αλλά και της Ε.Ο.Κ.Α., είχε αρχίσει από καιρό την προετοιμασία του Αγώνα. Η στρατολόγηση των μελών γινόταν προσεχτικά , κυρίως μέσα από τις μαθητικές χριστιανικές οργανώσεις της Μεγαλοννήσου. Τα λιγοστά όπλα που είχαν φτάσει στο νησί από την Ελλάδα, είχαν διανεμηθεί στους πυρήνες των αγωνιστών. Η βασική εκπαίδευση στον ανταρτοπόλεμο και η εκμάθηση κατασκευής αυτοσχέδιων βομβών είχαν επιτελεστεί. Έτσι λοιπόν από το Γεώργιο Γρίβα επελέχθη η 1η του Απρίλη, του μήνα των επαναστάσεων, ως η μέρα της ενάρξεως του ξεσηκωμού. Ενός ξεσηκωμού κατά τον οποίο μια χούφτα αμούστακα παιδιά θα αντιτασσόταν ενάντια σε ολόκληρη αυτοκρατορία. Τέσσερα χρόνια συνεχούς κι ανένδοτου πολέμου από τους Κυπρίους αδελφούς μας, σημαδεύτηκαν από τις θυσίες των γενναίων, τις εγκληματικές δολοφονίες και τους απαγχονισμούς μαθητών από τους "πολιτισμένους" Αγγλους, αυτούς τους ανάξιους "συμμάχους" μας. Επειδή όμως οι Εφιάλτες υπάρχουν παντού και σε κάθε χρονική περίοδο, δεν έλειψαν οι προδοσίες και οι αποκαλύψεις ονομάτων των αγωνιστών, από μέλη της τότε κατάπτυστης Ακελικής αριστεράς. Ο κόκκινος Ιούδας εξάλλου φορά πάντα την κουκούλα του , όταν πρόκειται για το κακό του Ελληνισμού. Οι ήρωες που οι ψυχές τους στοιχειώνουν τα φυλακισμένα μνήματα, προδώθηκαν όταν το όνειρο για Ένωση με την Ελλάδα, έσβησε με την υπογραφή της συνθήκης Ζυρίχης- Λονδίνου το 1959. Πράξη την ευθύνη της οποίας φέρουν ακέραια οι αχαρακτήριστοι Μακάριος και Κ.Καραμανλής. Αιδώς Αργείοι.


Σήμερα δυστυχώς στην Ελλάδα του 2009, ουδείς ενθυμείται την 1η του Απρίλη και την Ε.Ο.Κ.Α. Οι μαθητές δε γνωρίζουν το παραμικρό για τους αθάνατους ήρωες. Δε γνωρίζουν το παραμικρό για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, το Γρηγόρη Αυξεντίου, το Δημητράκη Καραολή και αναρίθμητους άλλους άξιους της Πατρίδος. Ο κόκκινος εκπαιδευτικός φασισμός της αριστερής θολοκολτούρας, φρόντισε τα παιδιά μας να μαθαίνουν τα πάντα για τους Λαμπράκηδες και τους Παναγούληδες της πλέον αποτυχημένης ιδεολογίας. Φρόντισαν οι γενειοφόροι καθηγητάδες της κακιάς ώρας να διδάσκουν στα παιδιά μας για πολυτεχνεία, αλλά ποτέ τίποτα για την Ε.Ο.Κ.Α. Αίσχος και πάλι αίσχος. Μέχρις εδώ. Έλληνες συστρατευτείτε μαζί μας. Είναι η ευκαιρία μας να δώσουμε ένα τέλος στην Ακελική παραφροσύνη και σε κάθε κομμουνιστικό παραλογισμό. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Τώρα που ιδεολογικά είναι πιο άμαχοι από ποτέ.


ΖΗΤΩ Η Ε.Ο.Κ.Α.

ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΙΣ