Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Με επιτυχία η εθνικιστική εκδήλωση στη Λάρισα για τη Μακεδονία


Δεκάδες εθνικιστές και πατριώτες κυρίως από την πόλη της Λαρίσης ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα του Συνδέσμου και συγκεκριμένα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ταπεινωτική απόφαση του νεοταξίτικου δικαστηρίου της Χάγης εις βάρος της Ελλάδος।

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι εθνικιστές του Πατριωτικού Συνδέσμου κατέλαβαν την πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνος προετοιμάζοντάς τη να δεχθεί τους διάφορους εθνικιστές που κατέφθαναν κρατώντας σημαίες και λάβαρα με το δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας। Στις 11π.μ. η πλατεία είχε γεμίσει από τις χιλιάδες προκηρύξεις που έριξαν τα μέλη , ενώ παράλληλα δεν έμεινε σταθμευμένο όχημα που να μην είχε έστω και από μία προκήρυξη. Τότε περίπου έφτασε και το συνεργείο που εγκατέστησε τη μικροφωνική για να αρχίσουν τα ηρωικά μας εμβατήρια για τη Μακεδονία να δονούν την ατμόσφαιρα για μία και πλέον ώρα, σκορπώντας ρίγη συγκινήσεως τόσο στα μέλη και στους φίλους του Συνδέσμου, όσο και στους απλούς περαστικούς.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν περίπου στις 12।30 με τον Πρόεδρο του Πατριωτικού Συνδέσμου, Χάμο Αστέριο, να απευθύνει έναν πύρινο λόγο που ξεσήκωσε τους παρισταμένους. Στην ομιλία του τόνισε ότι δεν αναγνωρίζουμε ως εθνικιστές κανένα δικαστήριο και καμία απόφαση εις βάρος της Μακεδονίας. Το όνομα της και η ελληνικότητά της ήταν, είναι και θα είναι αδιαπραγμάτευτα. Προχώρησε δε και στην πάγια θέση του ελληνικού εθνικισμού σχετικά με την ανάγκη απελευθερώσεως της σκλαβωμένης Βορείου Μακεδονίας και κάθε άλλης αλύτρωτης πατρίδος. Επίσης μίλησε για άλλη μια φορά για το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο του αθηνοκεντρικού κράτους. Τέλος κάλεσε τον ελληνικό λαό να βγει στους δρόμους και στα οδοφράγματα αν χρειαστεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκδότης του περιοδικού "Ενδοχώρα" συναγωνιστής Γιάννης Κουριανίδης, ο οποίος με την παρουσία του και την ομιλία του τίμησε την εκδήλωση. Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρέστη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας "Ο Πύρρος", Μπόρος Οδυσσέας, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν οι Ανένταχτοι Πατριώτες και η εφημερίδα "ΣΤΟΧΟΣ".
Με το πέρας των ομιλιών ακούστηκαν το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ" και ο Εθνικός Ύμνος। Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι παρετάχθησαν σε φάλαγγα και προχώρησαν σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, συναντώντας για πολλοστή φορά τις επευφημίες του κόσμου। Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση από την πλευρά των εθνικιστών να ξαναδώσουν το παρόν στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του νέου έτους।