Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Με επιτυχία η εκδήλωση για τα ελληνοτουρκικά

Άλλη μια εκδήλωση με έντονα εθνικά και στρατιωτικά στοιχεία, πραγματοποίησε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο DIVANI PALACE, o Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Ως βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης παρέστησαν οι κύριοι Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Ταξίαρχος ε.α. του Στρατού Ξηράς, Ιωάννης Θεοφανίδης, Υποναύαρχος ε.α., Ποιμενίδης Αναστάσιος, Υποπτέραρχος ε.α., και ο εκδότης της εφημερίδας ΣΤΟΧΟΣ, Σάββας Χατζηπαρασκευάς.


Κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν η τουρκική πολιτική και η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου. Έπειτα από μια σύντομη εισήγηση επί του θέματος από τον πρόεδρο του Πατριωτικού Συνδέσμου, κ. Χάμο Αστέριο, οι ομιλητές ανέλυσαν το θέμα στο κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα, ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία. Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρίδης προέβη σε μια γενική εκτίμηση και επεξήγηση της έννοιας του θερμού επεισοδίου και τις επεκτάσεις του στις πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε μία αντιστοίχιση δυνάμεων αναλύοντας την τρέχουσα πολιτική κατάσταση της Τουρκίας σύμφωνα με το νεοοθωμανικό δόγμα. Αναφορικά με την ελλαδική πολιτική, τόνισε ότι η Ελλάδα με τη συσταλτική τακτική που ακολούθησε με τις αποφάσεις του Ελσίνκι και της Μαδρίτης κατέληξε να είναι διστακτική ως προς την ανακήρυξη Α.Ο.Ζ., ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στον φαινομενικά συγκροτημένο σχεδιασμό πολιτικής της Τουρκίας σε συνεργασία με το ψευδοκράτος της κατεχόμενης Κύπρου, με απώτερο στόχο να καταστεί μακροπρόθεσμα μια περιφερειακή δύναμη με γεωπολιτικά δεδομένα. Ο ε.α. Υποναύαρχος,κ. Ιωάννης Θεοφανίδης, αναλύοντας την επιθετική τουρκική πολιτική (agressive Turkish policy) εξήγησε ότι σκοπός της Τουρκίας είναι αφ' ενός μεν η εξασφάλιση του ελέγχου στο Αιγαίο μέσα από την παρουσίαση των διεκδικήσεων της ως δίκαιες, αφ' ετέρου δε η απόκτηση ενός ρόλου τοποτηρητή με την προβολή της ως ναυτική υπερδύναμη. Στη συνέχεια τόνισε ότι η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ρόλος της είναι εκτός Ε.Ε., αφού κανείς Ευρωπαίος εταίρος δεν επιθυμεί τα 100 και πλέον εκατομμύρια Τούρκων ως ισότιμους πολίτες της Ε.Ε.. Επίσης, εκτίμησε πως σε περίπτωση θερμού επεισοδίου θα επιχειρηθεί η κατάληψη μιας κύριας και μιας "δευτερεύουσας" νήσου του Αιγαίου με αρχική επιδίωξη την κυριαρχία επί του μισού ελληνικού πελάγους.


Ο απόστρατος Υποπτέραρχος, κ. Ποιμενίδης Αναστάσιος, έκανε μια συνοπτική αναφορά στις επιδιώξεις της Τουρκίας και στη μεθοδολογία της. Όπως είπε, οι εκάστοτε αντιδράσεις της Ελλάδος στις πάσης φύσεως προκλήσεις των γειτόνων, δε χαρακτηρίζονται από πλήρη σχεδιασμό, ενώ τα διάφορα σφάλματα του παρελθόντος έχουν υποβαθμίσει σημαντικά την αποτρεπτική ιδιότητα (όχι όμως και την ικανότητα) των εγγυητών της εθνικής μας ασφάλειας. Απαιτείται βέβαια ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή τετελεσμένων γεγονότων. Καταλήγοντας εξήγαγε το συμπέρασμα ότι παρ' όλο που οι 'Ενοπλες Δυνάμεις είναι ετοιμότατες και έχουν τη διάθεση και την πρόθεση να υπεραμυνθούν των συμφερόντων του έθνους και της πατρίδος, επιχειρείται μία ηθική καταρράκωση με τις τακτικές και τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων. Τέλος, ο εκδότης του Στόχου, Σάββας Χατζηπαρασκευάς με το γλαφυρό εθνικιστικό του λόγο, δήλωσε ότι η Τουρκία φαντάζει ως γίγαντας με γυάλινα πόδια ο οποίος εάν αντιμετωπίσει ένα συστρατευμένο εθνικό μέτωπο μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θα καταρρεύσει σε μια νύχτα. Επανέλαβε δε το γνωστό σύνθημα της εφημερίδας του, " τα κόμματα διχάζουν, η Πατρίδα ενώνει". Στην εκδήλωση παρέστησαν ο κ. Πρεζεράκος Γρηγόριος, Πτέραρχος ε.α. και επικεφαλής της επιτροπής Λαρισαίων πολιτών για την 110 Π.Μ., ο κ. Σαμουρέλης Κωνσταντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος -πρώην Αντιδήμαρχος, ο κύριος Θεοδωρίδης Αναστάσιος, πρόεδρος του ορθοδόξου συλλόγου 'Αγιος Βασίλειος Θεσσαλονίκης συνοδεία Αγιοριτών μοναχών, η Τ.Ο. Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής και τέλος η οργάνωση Ισχυρός Δεσμός Εθνικιστών Αποστράτων (Ι.Δ.Ε.Α.). Η εκδήλωση έκλεισε με την πάγια θέση του Πατριωτικού Συνδέσμου περί της μη αποδοχής κανενός είδους ελληνοτουρκικής φιλίας και τον Εθνικό Ύμνο.