Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 99 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ



Σαν έλθει η μέρα του Φλεβάρη

του σκλάβου η δόξα ξαναζεί

κι όλα τ'αστέρια βουρκωμένα

  παρακαλούν γι'αυτή τη γη

Ενενήντα εννέα ακριβώς χρόνοι συμπληρώνονται φέτος από εκείνη την ημέρα του Φεβρουαρίου που στα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου μας, υψωνόταν η Σημαία του κράτους της Αυτονόμου Ηπείρου, πάντοτε ποτισμένη με αίμα ηρώων, ιδέες εθνικών Ευεργετών και όραμα καθ' όλα ελληνικό. Με ένα διακαή ενωτικό πόθο μετά της Μητρός Πατρίδος οι παραδεδομένοι από ανθρώπους υποτακτικούς στις "μεγάλες δυνάμεις" στο αλβανικό μόρφωμα αδελφοί μας της Βορείου Ηπείρου, ύψωναν τα τουφέκια και τις Γαλανόλευκες με τον Δικέφαλο Αετό, ενάντια στους αιώνιους πλέον δυνάστες ενός ακραιφνούς ως προς τον εθνισμό τμήματος του Ελληνισμού. Εκείνος ο Φεβρουάριος είναι που οδηγεί ακόμη και σήμερα τα όνειρα και τις ιδέες μας ενάντια στην ιστορική λήθη, που θέλει την εθνότητά μας (λανθασμένα αποκαλείται μειονότητα) ενσωματωμένη πλήρως στον αλβανικό κορμό.

Δυστυχώς για τη μαθητιώσα νεολαία, στα σχολικά εγχειρίδια δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ουδέποτε έχει υπάρξει μαθητικός διαγωνισμός εκθέσεως με θέμα την Εσταυρωμένη Αδελφή μας που καρτερικά περιμένει τον Ελληνικό Στρατό να την ελευθερώσει από τα δεσμά της. Από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια του Θεού και παρά την απώλεια του Σεπτού Μητροπολίτου Πωγωνιανής Κονίτσης και Δρυινουπόλεως Κυρού Σεβαστιανού, ο οποίος επί δεκαετίες υπήρξε η φωνή των σκλαβωμένων, έχουμε την τύχη να καμαρώνουμε ως Αγωνιστές Εθνικιστές και Ελληνορθόδοξοι στον ίδιο επισκοπικό Θρόνο, έναν Άξιο συνεχιστή του έργου του, τον κ.κ. Ανδρέα, ο οποίος με την ίδια επιμονή και Πίστη συνεχίζει να μάχεται για τα δίκαια του Ελληνισμού.

Φέτος ο διακονιάρης που ακούει στο όνομα Σαλί Μπερίσα έπειτα από σειρά προκλητικών δηλώσεων, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι ακόμη ονειρεύεται τη μεγάλη Αλβανία στην οποία εμπεριέχεται η περιοχή της Θεσπρωτίας. Οι φωνασκούντες περί των αρμοδιοτήτων τους σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αντί να του τραβήξουν στην κυριολεξία το αυτί και να απελάσουν παρ'αυτά όλους τους Αλβανούς, αρκούνται σε διαβήματα διαμαρτυρίας και στη διπλωματική οδό. Τους απαντούμε με τη σειρά μας, ότι την ώρα της κρίσεως (φυσικά όχι ενώπιον του Θεού) θα λογοδοτήσουν για την αδιαφορία τους και τότε θα αποδοθούν όλες τους οι ευθύνες.

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος τιμά ευλαβικά όλους τους Ήρωες της Αυτονομίας καθώς και τους εθνομάρτυρες που έπεσαν Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά τη διάρκεια του εθνοκτόνου καθεστώτος του Χότζα. Δηλώνουμε αμετανόητοι για τις Ιδέες μας. Δηλώνουμε αμετακίνητοι από την πάγια θέση μας που δεν είναι άλλη από το σεβασμό προς το Πρωτόκολλο της Κερκύρας το οποίο ξεκάθαρα προβλέπει το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως στους Βορειοηπειρώτες. Δηλώνουμε αμετανόητοι για το γεγονός ότι δεν πάψαμε στιγμή να πιστεύουμε ότι στη διάρκεια της ζωής μας θα έχουμε την τύχη να βαδίσουμε ελευθερωτές στα χώματα και στα βουνά που ακόμη και σήμερα αντηχούνε το ΟΧΙ και τις ιαχές για Αέρα του Ελληνικού Στρατού. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ξαναγράψουμε με χρυσά γράμματα ένα νέο Έπος, την ώρα που στην Κορυτσά και στο Αργυρόκαστρο, αλλά και μέχρι τα Τίρανα αν χρειαστεί θα κυματίζει ένα ολόκληρο ποτάμι από Γαλανόλευκες.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ.