Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ


    Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, συμπληρώνεται ήδη μία εβδομάδα αφ’ ότου απήχθη ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Βεροίας (Χαλεπίου) και Αλεξανδρέττας κ.κ. Παύλος, ταυτόχρονα με τον Μαρωνίτη (λατινικού δόγματος) επίσκοπο Ιωάννη, ενώ ο διάκονος και ο οδηγός του πρώτου δολοφονήθηκαν μαρτυρικώ τω τρόπω εντός συριακού εδάφους, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σημειωτέον ότι η συριακή πόλις Χαλέπιον (Αλέππο) δεν είναι άλλη από την ομώνυμη με την μακεδονική πόλη Βέροια, την οποία οικοδόμησαν οι εκστρατεύσαντες με τον Μέγα Αλέξανδρο Μακεδόνες, η δε κατεχόμενη υπό της Τουρκίας από το 1939 Αλεξανδρέττα, ήτις υπάγεται στην ίδια μητρόπολη του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αντιοχείας, είναιο τόπος όπου βρίσκεται η ιστορική έδρα του Πατριαρχείου (το οποίο μετά την Άλωση εδρεύει στην Δαμασκό), εκεί δε, διεξήχθη και η μάχη της Ισσού (333 π.Χ.).

Πρόκειται για ένα ακόμη κακούργημα εναντίον Ελληνορθοδόξων (Ρουμ Ορτοντόξ), ηρωϊκών απογόνων της ένδοξης υπερχιλιετούς Αυτοκρατορίας μας (Ρωμανίας). Μόλις την προηγουμένη ημέρα η οικία του Μητροπολίτου Παύλου, ο οποίος είναι και κατά σάρκα αδελφός του Πατριάρχου Αντιοχείας Ιωάννη Ι΄, είχε βληθεί από ρουκέττα, ευτυχώς, χωρίς θύματα τότε.

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ εφιστά την προσοχή των συμπατριωτών μας Ελλήνων: οι προσευχές και το ενδιαφέρον μας, ιδίως αυτές τις Άγιες Ημέρες, ας είναι στραμμένες προς τους αδερφούς μας, οι οποίοι εδώ και 2 περίπου χρόνια ζουν υπό το κράτος του τρόμου από τους ισλαμιστές σουνίτες τρομοκράτες, αντιπάλους του δήθεν κακού δικτάτορα Άσσαντ, οι οποίοι σφάζουν, βιάζουν ή απάγουν για λύτρα τους Χριστιανούς ακολουθώντας την ιστορικά απαράλλακτη «παράδοση» και «κουλτούρα» των προγόνων τους βασιβουζούκων, ενισχυμένοι από στίφη Τσετσένων και Σαουδαράβων μισθοφόρων, που έχουν κατακλύσει την περιοχή μέσω της γνωστής υπόπτου Τουρκίας.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία και την αναλγησία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των ΗΠΑ, οι οποίες ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι ή ακόμη χειρότερα ως ηθικοί αυτουργοί ανέχονται ή προκαλούν την γενοκτονία των Ελληνορθοδόξων της Συρίας, υποθάλποντας τους αιμοδιψείς σφαγείς της κατ’ ευφημισμόν αραβικής «Άνοιξης». Βέβαια, οι ίδιοι αυτοί Αμερικανο-Ευρωπαίοι θιασώτες του«πολυ-πολιτισμού», που δεν ανέχονται τις «ρατσιστικές» διακρίσεις, αν οι ισλαμιστές έκαναν το λάθος να απαγάγουν π.χ. κανένα αρχιραββίνο, θα τους εξόντωναν εντός 24/ώρου, προκειμένου να μη διατηρείται καμμία αμφιβολία περί του ποιοι είναι τ’ αφεντικά τους.

Εκφράζουμε την αηδία μας για την αδιαφορία των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε. και την χλιαρή, προσχηματική αντίδραση της «ελληνικής» κυβερνήσεως. Δυστυχώς, οι νυν κυβερνώντες, τα υπαλληλάκια της τρόικα, είναι όλως διόλου ανάξιοι απόγονοι τόσο της Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που εξάπλωσε τον ελληνισμό στα πέρατα της γνωστής Οικουμένης όσο και του «ένδοξού μας βυζαντινισμού», που χειμάζεται οδηγούμενος στον Γολγοθά, στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Παύλου σήμερα.

Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στον αιχμαλώτων ελευθερωτή Άγιο Γεώργιο, όπως πρεσβεύει στον Κύριό μας για τον υφ’ ομηρεία Μητροπολίτη και για όλους τους Ελληνορθοδόξους της Συρίας. Μακάρι να εορτάσουν ελεύθερα και ειρηνικά την Ανάσταση του Χριστού.