Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Για την επιχειρούμενη κατάργηση της Κυριακής αργίας

Την προσεχή Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013, ξεκινά η εφαρμογή του νόμου 4177/2013, βάσει του άρθρου 16 του οποίου καταργείται στην πράξη η αργία της Κυριακής για τα καταστήματα και τις εμπορικές επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών δικαιοχρησίας (franchise), π.χ. των καταστημάτων ιδιοκτησίας των Α.Β. Βασιλόπουλος, Carrefour, Γερμανός, Vodafone, Wind κ.τ.τ..  Δεν πρόκειται λοιπόν για νομοθέτημα που αφορά στα καφενεία, τα ζαχαροπλαστεία και τα εστιατόρια ούτε τους κινηματογράφους και τα θέατρα, όπως παραπλανητικά διαδίδουν οι θιασώτες του ξεπουλήματος.
     Αναιρείται η λαμπρή παράδοση την οποία εγκαινίασε ο Μέγας Κωνσταντίνος η ημέρα της Αναστάσεως του Χριστού να αποτελεί ημέρα αργίας, ώστε να μπορούν οι Χριστιανοί αφ’ ενός να λατρεύουν τον Θεό συμμετέχοντας στην Θεία Λειτουργία και αφ’ ετέρου να αναπαύονται. Με την ψήφιση του εν λόγω ανοσιουργήματος, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και όσοι ασυνείδητοι βολευτές τον υπερψήφισαν εξομοιώθηκαν τόσο με τους σουλτάνους της Τουρκοκρατίας, όσο και με τους βδελυρούς Εβραίους, ηθικούς αυτουργούς του απαγχονισμού του ιερομάρτυρος και εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (+ 1779), ο οποίος πλήρωσε το ότι με το φλογερό του κήρυγμα κατόρθωσε να μεταφερθεί de facto η διενέργεια των εμποροπανηγύρεων (παζαριών) από ημέρα Κυριακή σε ημέρα Σάββατο.
      Ο δήθεν προαιρετικός χαρακτήρας του ανοίγματος των καταστημάτων καταστρατηγείται αμέσως, αν αναλογισθεί κανείς ότι οι άφρονες φιλάργυροι θα υποχρεώσουν τους υπαλλήλους των να εργασθούν.
Παράλληλα, οι πάσης φύσεως αλλοδαποί έποικοι, μη Χριστιανοί οι περισσότεροι, οι οποίοι ανοίγουν καταστήματα χωρίς ερωτήσεις περί πόθεν έσχες και χωρίς το ανελέητο γραφειοκρατικό, φορολογικό και αστυνομικό κυνηγητό που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, θα δημιουργήσουν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των γηγενών Ελλήνων.
     Φοβούμαστε δε ότι πλείστοι ξενόδουλοι ραγιάδες, οι αιρετοί αντιπεριφερειάρχες, στους οποίους εναπόκειται το πόσες Κυριακές (μέχρι και 52!) θ’ ανοίγουν τα καταστήματα στις κατά τόπους περιφερειακές ενότητες, θα υποκύψουν στα σιωνιστικά κελεύσματα και θα λάβουν την «πολιτικά ορθή» -διάβαζε την χειρότερη δυνατή αντιχριστιανική και ανθελληνική απόφαση- προκειμένου να γίνουν αρεστοί στους κυβερνώντες, οι οποίοι τους στηρίζουν και τους προβάλλουν για να συντηρούνται στην εξουσία, αγνοώντας τις εκκλήσεις των Εμπορικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων προς το εναντίον.
     Μας θλίβει αφάνταστα και η σιγή ιχθύος της Ιεραρχίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
     Οι εθνικιστές όμως έχουμε ηρωϊκό φρόνημα και είμαστε αισιόδοξοι.  Γίνεται να μείνει ανεφάρμοστο το παραπάνω κατάπτυστο άρθρο, αρκεί να ξυπνήσουμε επί τέλους οι Έλληνες και να καταλάβουμε την δύναμή μας.  Κανείς να μη δελεαστεί από το «καταραμένο κέρδος όπου γίνεται την Κυριακή», όπως θα έλεγε ο Πατρο-Κοσμάς.  Κανείς να μη πατήσει το πόδι του σ’ εμπορικό κατάστημα όχι μόνον Κυριακή, αλλά και τις άλλες ημέρες, σε όποιον βέβηλο διανοηθεί ν’ ανοίξει ημέρα Κυριακή.  Μακρυά από κάθε πολιτικάντη, και ιδίως από όποιον αντιπεριφερειάρχη αποφασίσει ν’ ανοίξουν τα καταστήματα έστω και μία Κυριακή.  Σε όποιον βεβηλώνει τα όσια και τα ιερά μας, αξίζουν μόνον ο αποκλεισμός και η περιφρόνηση.  Αν τα καταφέρουμε, όπως μπορούμε, θα είναι η πρώτη Νίκη της πραγματικής Εθνικής Αντιστάσεως.