Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου στη Λάρισα για 5η συνεχή χρονιά, αφού 100 και πλέον εθνικιστές και πατριώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, με αφορμή τη συμπλήρωση 59 ετών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος της Εθνικής Οργανώσεως Κυπρίων Αγωνιστών.

       Με κεντρικά συνθήματα τα θρυλικά Ελλάς-Κύπρος- Ένωσις και Ε.Ο.Κ.Α. ξανά στης Κύπρου τα βουνά, οι Έλληνες εθνικιστές του Πατριωτικού Συνδέσμου διατράνωσαν το διαχρονικό αίτημα του ελληνισμού για απελευθέρωση της Κύπρου από τον τουρκο-βρετανικό ζυγό και Ένωση της με τη Μητέρα Πατρίδα. Υπό τον ήχο εμβατηρίων που στην κυριολεξία έκαναν την πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνος να σειστεί εκ θεμελίων και έμπροσθεν της νέας προτομής του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή (η παλαιά δυστυχώς εκλάπη υπό στοιχείων αγνώστου ταυτότητος), η οποία κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία του Πατριωτικού Συνδέσμου, ο κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως και Πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος, τόνισε ότι η φετινή θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τη Μεγαλόννησο, λόγω του νέου σχεδίου τύπου Ανάν που ετοιμάζουν οι παγκόσμιοι δυνάστες και που όπως φαίνεται αυτή τη φορά θα επιβάλλουν μέσω οικονομικών εκβιασμών, αφ' ενός μεν διότι οι μειοδοτικές κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας θα το αποδεχθούν, αφ' ετέρου δε διότι είναι αισθητή η απουσία μιας προσωπικότητος του βεληνεκούς του Τάσσου Παπαδόπουλου ο οποίος πιστός στα ιδανικά της φυλής μας ράπισε τα πρόσωπα των θιασωτών της Νέας Τάξης λέγοντας ΟΧΙ ως άλλος Ιωάννης Μεταξάς.

        Με το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως,με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η πορεία κατέληξε στο σημείο εκκινήσεως (πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος) όπου οι Συναγωνιστές έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, ανανεώνοντας παράλληλα τη συνάντηση για το επόμενο αγωνιστικό έτος.

       Την εκδήλωση τίμησαν δια της παρουσίας τους και δια του χαιρετισμού που απηύθυναν, η Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Κυπρίων ''ΤΟΛΜΗ'' από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Χριστοφίδη Γαβρίλη, ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας, ''Ο ΠΥΡΡΟΣ'' με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, Μπόρο Οδυσσέα, η Πατριωτική Πολιτοφυλακή Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Γκόκα Αθανάσιο, ο Αντιπρόεδρος των Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, Καζαμίας Δημήτριος και ο τέως Πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Αχαίας Γκίνος Στάυρος. Τιμητικό στέφανο στην μνήμη των Ανταρτών της Ε.Ο.Κ.Α κατέθεσαν οι Μπόρος Οδυσσέας, Γκόκας Αθανάσιος, Γαβρίλης Χριστοφίδης και για τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο, ο Αντιπρόεδρος, Πλασάτης Αδάμος. Τέλος, χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν τα αδελφά σωματεία, Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Μονάχου και Πατριωτική Κίνηση Ημαθίας. Επίσης, η Πατριωτική Κίνηση Εορδαίας, η Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρουπόλεως, οι Εθνικά Σκεπτόμενοι Πολίτες και ο γνωστός σε όλους Εθνικιστής Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος.