Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Σ. ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Ιδιαίτερα επιτυχής υπήρξε για ακόμη μία φορά η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος με θέμα " Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ- ΕΘΝΟΜΕΛΛΟΝΤΙΣΜΟΣ"     την Κυριακη 30 Νοεμβρίου σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλεως.
      Δεκάδες Εθνικιστών του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, καθώς και Ανένταχτοι Εθνικιστές πλαισίωσαν την εκδήλωση, η οποία άνοιξε με την εισήγηση του Προέδρου, Χάμου Αστέριου, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις διώξεις που υφίστανται οι Εθνικιστές από το σύστημα.
      Εν συνεχεία, ο κεντρικός ομιλητής Γεώργιος Σαγιάς, πρώην στέλεχος του ΕΝ.Ε.Κ. (Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα), παιδαγωγός με μεταπτυχιακές σπουδές την Ορθόδοξη θεολογία και δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαμιαίων προέβη σε μία εκτενή αναφορά στους βασικούς πυλώνες που στηρίζουν το οικοδόμημα της κοσμοθεωρίας και ιδεολογίας του Ελληνικού Εθνικισμού, στην πολιτική φιλοσοφία του, καθώς και στις διοικητικές και διαμορφωτικές ως προς ένα υγιές κράτος αρχές του. Τόνισε  μέρους στοιχεία που θα πρέπει να διαθέτει το άτομο, ώστε να υπάρξει κάποτε η μεγάλη επανάσταση ιδεών και συνειδήσεων, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη συλλογική δραστηριότητα και την πορεία του Έθνους στη γνώση της ελληνικής υπεροχής και την ηθική του ηρωισμού.
      Ο Συναγωνιστής Γεώργιος Σαγιάς, παρουσίασε στους παρισταμένους μια νέα θεώρηση ιδεολογικοπολιτικής φύσεως, εκείνη του Εθνομελλοντισμού.  Τοποθέτησε τον Εθνομελλοντισμό στο ιδεολογικό στερέωμα, ως το νέο χώρο που λειτουργεί ως το σημείο συναντήσεως των παλαιών -ισμών και όσων εθνικά σκεπτομένων ατόμων επιθυμούν να υπερβούν τις ξεπερασμένες και ανεδαφικές έννοιες "δεξιά" και"αριστερά". Καταλήγοντας ανέλυσε τόσο την εθνική, όσο και τη διεθνή προοπτική του Εθνομελλοντισμού εντός μιας νέας ευρωπαικής οντότητος ενάντια στο "μύλο" της παγκοσμιοποίησης και της συντριβής των πολιτισμών, των ηθών και των αξιών, ενάντια στη σύγχρονη διχονοποιημένη ταξικότητα και στην εξαθλίωση.
      Κλείνοντας, να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση απέστειλαν χαιρετισμό το αδελφό Σωματείο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Μονάχου, η Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρουπόλεως, ο Διοικητής του γνωστού Άρματος του Πολυτεχνείου Μιχαήλ Γουνελάς
 και ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος. Η εκδήλωση έλαβε τέλος με τον Εθνικό Ύμνο.