Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΕΦΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ


Ομόφωνα τόσο οι Δικαστές όσο και οι ένορκοι απέρριψαν την έφεση που κατέθεσε το Πακιστανικό κτήνος ονόματι Αχμέτ Βακάς προκειμένου να του μειωθεί η ποινή κατά της πρωτόδικης απόφασης που του επιβλήθηκε ισόβια συν 24 χρόνια  για την βάναυση κακοποίηση προς την Μυρτώ μας στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Η δίκη διεξήχθη την Τρίτη το πρωί 9 Μαΐου στο μεικτό κακουργιοδικείο Σύρου παρουσία της μητέρας της Μυρτώς κυρίας Μαίρης Κοτρώτσου αλλά και της άλλης κόρης της Ελένης η οποίες και κατέθεσαν στην δίκη.
Επίσης κατέθεσαν ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου έγινε το περιστατικό και ένας αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σύρου.
Στη δίκη που έγινε, το κτήνος το οποίο ήταν συνέχεια με κατευνασμένο το κεφάλι και χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει ούτε μια φορά την μητέρα της Μυρτώς το μόνο που είπε στην απολογία του ήταν η λέξη συγνώμη, ενώ να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκε με συνήγορο γυναίκα από την Σύρο.

Ο Σύνδεσμός μας ήταν εκεί αφού βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου δύο μέλη μας από την Σύρο τα οποία παρακολούθησαν την δίκη και ήταν συνεχώς στο πλευρό της κυρίας Μαίρης Κοτρώτσου η οποία ήταν εμφανώς καταβεβλημένη αλλά στο τέλος τουλάχιστον ένιωσε την δικαίωση έστω και με αυτό τον τρόπο μετά και την απόρριψη της έφεσης.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι και αυτή τη φορά οι Δικαστές στάθηκαν στο ύψος τους και δεν μείωσαν ούτε μια ημέρα την ποινή του Πακιστανικού κτήνους το οποίο μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας πήρε το δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές Γρεβενών όπου εκρατείτο, σε ξεχωριστό κελί και  με 24ωρη φύλαξη προκειμένου να τον προστατέψουν.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι στην δίκη δεν παρέστει κανένας αλληλέγγυος ή “προοδευτικός” πολίτης προκειμένου να του συμπαρασταθεί.