Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Σε συγκινητική, ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, σε ειδική εκδήλωση το πρωΐ της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020 σε πολυχώρο στην Λάρισα παρουσία μελών και φίλων βράβευσε 2 άξιους Πατριώτες ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.) «Ελληνοκρατείν», τον παρανόμως αποταχθέντα το 2017 λεβέντη Αλχία (ΥΠ) Ευάγγελο Φώτη και τον γενναίο πρώην (κληρωτό) οπλίτη – αλεξιπτωτιστή Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα πραγματικής Εθνικής Αντιστάσεως στην συνωμοσία εναντίον της Μακεδονίας ΜΑΣ, όταν δημοσίευσε το βίντεο με τον ίδιο να ψάλλει το «Μακεδονία ξακουστή» καθώς έπεφτε με το αλεξίπτωτο τον Μάρτιο του 2019.
Στην εκδήλωση ταξίδεψαν στην Λάρισα από τα απάτητα Σφακιά και οι σεμνοί γονείς του Μανώλη, στους οποίους προσήκει ο δίκαιος έπαινος για την ανατροφή που έδωσαν στα 6 λαμπρά τέκνα τους. Επίσης, παρέστη ο πρόεδρος του Ορθοδόξου Συλλόγου «Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής» Βόλου Κωνσταντίνος Καραγιώργος, ενώ χαιρετισμό απέστειλαν οι ευλογημένοι γονείς του Εθνομάρτυρος Κωνσταντίνου Κατσίφα (+28 Οκτωβρίου 2018), Ιωάννης και Βασιλεία, ο άξιος Έλληνας Σταύρος Λάλας, η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ και ο σύλλογος «Μακεδονική σάρισα» Πτολεμαΐδος.
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιττα (αισίως την 13η).
Την τιμητική εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΠΕΣ Αστέριος Χάμος, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου, που έδωσαν και δίνουν αγόγγυστα και θαρραλέα το παρών στις επάλξεις. «Είμαστε ακόμα ζωντανοί για 14ο ήδη χρόνο. Με την βοήθεια του Θεού, συνεχίζουμε τους αγώνες κατά της νέας τάξεως πραγμάτων και για έμπρακτη αλληλεγγύη στους ανθρώπους που θυσιάζουν τον χρόνο, την βολή, την περιουσία τους ή ακόμα και την ζωή τους», σημείωσε, ευχόμενος καλή χρονιά, Λευτεριά στην Πατρίδα και του χρόνου στην Πόλη!
Εν συνεχεία, επεδόθη τιμητική εύφημος μνεία στους αδούλωτους, απροσκύνητους Έλληνες, Μανώλη Μπούχλη και Ευάγγελο Φώτη, που μας αναπτέρωσαν το ηθικό με το σπάνιο, φωτεινό και εξαίρετο παράδειγμά τους. Ακολούθησαν οι ανεπιτήδευτες, χωρίς καμμία διάθεση κομπασμού, αντιφωνήσεις των τιμωμένων προσώπων.
Ο Αρχιλοχίας Ευάγγελος Φώτης αναφέρθηκε καταχειροκροτούμενος στο ιστορικό της παραπομπής του στο Στρατοδικείο, διότι αρνήθηκε να υπηρετήσει σε “hot spot” λαθρομεταναστών, με την κατηγορία της ανυπακοής στα κελεύσματα των επιόρκων ανωτέρων του, οίτινες έδωσαν όρκο να φυλάσσουν τα σύνορα και αντ’ αυτού βάλθηκαν να μετατραπούν σε υπηρεσία σιτίσεως, στεγάσεως και καθαριότητος των λαθροεποίκων. Σημείωσε ότι ευελπιστεί πως θα δικαιωθεί, όπως είναι το δίκαιο, ηθικό, νόμιμο και πρέπον, στο Εφετείο, η απόφαση του οποίου εκκρεμεί.
Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο αλεξιπτωτιστής Μανώλης Μπούχλης, ο οποίος είχε παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο Λαρίσης, όπου αθωώθηκε πανηγυρικά (την ημέρα της δίκης, μέλη του Π.Ε.Σ. είχαμε την τιμή να είμαστε στο ακροατήριο στο πλευρό του). Τόνισε ωστόσο, πάλι υπό παρατεταμένα χειροκροτήματα, πως θα ήταν τιμή του αν ετιμωρείτο για τέτοιο λόγο και πως θα το ξανάκανε ευχαρίστως.
Έπειτα απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής» Κωνσταντίνος Καραγιώργος, όστις ήταν λάβρος κατά των ανομημάτων στον χώρο της πολιτικής αλλά και της Εκκλησίας, μη διστάζοντας, δικαιολογημένα, να αναφερθεί ονομαστικά στους προδότες Πίστεως και Πατρίδος, Πατριάρχη Βαρθολομαίο και Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Την Βασιλόπιττα ευλόγησε ο μόνιμος πλέον ιερέας του Συνδέσμου γεραρός πατήρ Ευθύμιος, ενώ ο πρόεδρος του ΠΕΣ προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό των 25 δράσεων του 2019, 8 εντός Λαρίσης και 17 εκτός, σε όλη την Ελλάδα (3 εκ των οποίων στους Βουλιαράτες, την γενέτειρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην σκλάβα Βόρειο Ήπειρο).
Ήταν μία ωραία εκδήλωση ελληνοχριστιανικής αναβαπτίσεως, που διήρκεσε περίπου 2 ώρες, και έκλεισε με το «Μακεδονία ξακουστή», τον Εθνικό Ύμνο και το κοντάκιο «Τη Υπερμάχω»._
(Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.)