Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ο Π.Ε.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Λάρισα, Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου 2020
Τη Αγία και Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία μας θυμάται το κατά σάρκα εκούσιον Πάθος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δη την Σταύρωσή Του από τους Ιουδαίους, κατόπιν μιας δίκης-παρωδίας παρά του ανόμου συνεδρίου υπό τον αρχιερέα του ενιαυτού Καϊάφα, και αφού ο Ρωμαίος διορισμένος κυβερνήτης Πόντιος Πιλάτος, φοβήθηκε τον εβραϊκό όχλο των αυτοκατάρατων θεοκτόνων και συνήνεσε στην θανάτωση ως κακούργου του μόνου Αναμαρτήτου.
Η επιγραφή την οποία διέταξε ο Πιλάτος να τοποθετηθεί επί του Σταυρού ανέφερε την αιτία ( : το κατηγορητήριο), «Ιησούς ο Ναζωραίος, βασιλεύς των Ιουδαίων (ΙΝΒΙ)», το οποίο θέλησε να θεωρήσει ως νόμιμο ο ανάξιος, ευθυνόφοβος πολιτικός και στρατιωτικός διοικητής της Ιουδαίας. Οι ίδιοι όμως οι ιουδαίοι που τον κατεδίκασαν εις θάνατον προέβησαν στο απονενοημένο έγκλημα «ότι εαυτόν Θεού Υιόν εποίησε», ομολογώντας ούτως ότι εσταύρωσαν τον αναμενόμενο Θεάνθρωπο Μεσσία, όπως προφητεύθηκε στις Γραφές, τις οποίες μελετούσαν διακενής ( = τζάμπα, στον βρόντο).
Οι Ορθόδοξοι αγιογράφοι αντί της επιγραφής ΙΝΒΙ, θεολογώντας, αναγράφουν την επιγραφή «ο Βασιλεύς της δόξης» (ΟΒΣΛΤΔΞ) πάνω από την Κεφαλή του Εσταυρωμένου, διότι με το εθελούσιον Πάθος του ο Σωτήρ μας δοξάστηκε επί γής και εν ουρανώ, και εισήλθε θριαμβευτικώς στον Άδη. Το μυστήριον της ανομίας, ήτοι η επενέργεια του μισανθρώπου και αντιθέου Διαβόλου, η προδοσία του δολίου Ιούδα, η συνωμοσία του Άννα και του Καϊάφα και όλου του εσμού των φαρισαίων και γραμματέων, χωρίς να το θέλουν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του, κατέληξε στην εκπλήρωση του σχεδίου της Θείας Οικονομίας για την σωτηρία του ανθρώπου.
Από την στιγμή που αγκάλιασε και έφερε αγόγγυστα τον Σταυρό Του και παρέδωσε επ’ αυτού το πνεύμα Του ο Ιησούς Χριστός, ο διάβολος δεν έχει καμμία εξουσία πάνω στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος ν’ αγαπά τον Θεό και τον πλησίον, ν’ αγωνίζεται νικηφόρα στην ζωή, να συγχωρούνται οι αμαρτίες του και να μπαίνει στον Παράδεισο, όπου εισήλθε πρώτος ο ευγνώμων Ληστής.
Σήμερα πενθούμε για τις αμαρτίες μας και για τα πάθη μας, που ξανασταυρώνουν τον Χριστό, κτυπάμε πένθιμα τις καμπάνες [κι ας το απαγορεύει (δι’ ερμηνείας!) η σατανοκίνητη κυβέρνηση του Κούλη Μητσοτάκη και η αθλία, αντιχριστιανική, αντισυνταγματική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των ανεκδιηγήτων εκκλησιομάχων Νίκης (αγρού του) Κεραμέως και Βασίλη Κικίλια]. Έχουμε μεσίστιες τις Σημαίες και απέχουμε από κάθε εργασία πλην των εντελώς απαραιτήτων. Προσκυνούμεν τα Πάθη του Λυτρωτού, και προσδοκούμε και την ένδοξον Αυτού Ανάστασιν. Την οποία Ανάσταση, δεν μπορούν ν’ ακυρώσουν, να διαψεύσουν ή να εμποδίσουν, όσα μέτρα και να λάβουν οι σύγχρονοι ομόλογοι του Ισκαριώτη και του Καϊάφα· μήτε οι κουστωδίες του χριστιανοφοβικού Χαρδαλιά μήτε οι προδοτικές αθεολόγητες και βλάσφημες παλινωδίες των σεργιανιστών ιεραρχών υπό τον Τζερώνυμο, που δέχονται να συνεργάζονται με το αντίθεο καθεστώς και να κρατούν τον Λαό υπέρ ου Χριστός απέθανεν μακρυά από τα αγιαστικά Μυστήρια και τους Ναούς Του.
Θάρρος, Έλληνες Χριστιανοί! Γνωρίζετε καλά ότι εν τω κόσμω θλίψιν έξετε, αλλά θαρσείτε! Ο Χριστός νενίκηκε τον κόσμο. Οι εκκλησιές μας έχουν επάνω τον Σταυρό, δεν έχουν... ρόδα και τριαντάφυλλα. Όμως ο υψωθείς εν τω Σταυρώ είναι και αναστάς, και μας ανιστά κι εμάς τόσο από την σατανική δουλεία σ’ αυτήν την ζωή και από τον βιολογικό θάνατο στην επέκεινα του τάφου ζωή._
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!