Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ο Π.Ε.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ
Λάρισα, Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου 2020
Τη Αγία και Μεγάλη Τετάρτη η Εκκλησία μας θυμάται την μακαρία πόρνη που άλειψε με μύρο, σαν να προετοίμαζε για τον επικείμενο ενταφιασμό Του, τον Κύριό μας Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, για να εκφράσει την μετάνοια και την ευγνωμοσύνη της επειδή την συγχώρησε.
Εν ταυτώ, η Μεγάλη Τετάρτη είναι η ημέρα καθ’ ην συνέλαβε την προδοσία του Χριστού ο δόλιος πρώην Μαθητής Του Ιούδας ο Ισκαριώτης. Γι’ αυτό κάθε Τετάρτη, όλο τον χρόνο, πλην εξαιρέσεων δια το αινέσιμον της ημέρας λόγω μεγάλης (Δεσποτικής ή Θεομητορικής) Εορτής, είναι ημέρα νηστείας.
Και η μεν πρώτη, η οποία φυσικά δεν έχει σχέση με την πιστή Μαθήτρια και μετέπειτα Μυροφόρο Αγία Μαρία την Μαγδαληνή όπως νομίζουν οι παπικοί και άλλοι πλανημένοι, ήταν μία αμαρτωλή ιερόδουλος, που αποτελεί υπόδειγμα καλής, κατά Θεόν, μεταμελείας για κάθε άνθρωπο. Οι ιεροί Ευαγγελιστές σκοπίμως αποσιωπούν το όνομά της, επειδή δεν τους ενδιαφέρει να κουτσομπολεύσουν και να την διαπομπεύσουν για το αμαρτωλό παρελθόν της, αφού προφανώς η ίδια ή συγγενείς της ήταν εν ζωή όταν εγράφησαν τα Ευαγγέλια, λίγα χρόνια μετά την σταυρική Θυσία και την Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού. Καταγράφουν όμως το περιστατικό, για να ξέρουμε πάντοτε οι Χριστιανοί πως δεν υπάρχει κανένα βάρος ή πλήθος αμαρτημάτων, όσο βδελυρό και αν είναι, που να μην συγχωρείται και να μην εξαλείφεται δια παντός από τον έχοντα κράτος αφιέναι αμαρτίας, τον μόνο φιλεύσπλαγχνο Κύριο. Την αδιάψευστη αυτήν αλήθεια την γνωρίζουν εδώ και 20 αιώνες τώρα εκ πείρας όσοι Χριστιανοί, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί, προσπίπτουν με ταπείνωση και μετάνοια στο επιτραχήλιον Ιερέως – πνευματικού, κατά το Μυστήριον της Ιεράς Εξομολογήσεως.
Ο δε Ιούδας, μολονότι ευεργετήθηκε από τον Κύριο, έζησε τα θαύματά Του, αξιώθηκε των δωρεών να επιτελεί και ο ίδιος θαύματα, όπως και οι άλλοι Απόστολοι, σκοτίστηκε ωστόσο από την νόσο της φιλαργυρίας. Άφησε το σατανά να τον κυριεύσει, και προτίμησε για λίγα χρήματα να υποδείξει στους επίσης δαιμονισμένους αρχιερείς γραμματείς και φαρισαίους, ποια ώρα και σε ποιο σημείο προσευχόταν νύκτα μόνον με τους μαθητές Του ο Μεσσίας, για να Τον συλλάβουν χωρίς την παρουσία λαού, που πιθανώς θ’ αντιδρούσε στην ανόσια σύλληψη ενός Αθώου και μάλιστα του Ευεργέτου.
Στις σύγχρονες ημέρες αποστασίας που ζούμε, η Εκκλησία, το Σώμα του Χριστού, ταλανίζεται από επιγόνους και μιμητές του Ιούδα. Χειροτονημένοι αρχιερείς και ιερείς, που έζησαν τόσα θαύματα με την επενέργεια του Αγίου Πνεύματος, δέχονται να πειθαρχούν στα αντίχριστα κελεύσματα των δαιμονηλάτων κυβερνώντων και να κλείνουν για τους πιστούς λαϊκούς οι Ιεροί Ναοί και τα Μοναστήρια. Φοβούνται μία ίωση, ενώ τόσα χρόνια δεν έχει παρατηρηθεί ούτε καν αυξημένη θνησιμότητα ή φιλασθένεια των Χριστιανών λόγω εκκλησιασμού, ασπασμού των αγίων εικόνων ή τιμίων λειψάνων. Τις Άγιες Ημέρες της Μεγάλος Εβδομάδος και του Πάσχα, με αθεολόγητα επιχειρήματα που θα ζήλευε και ο χειρότερος αιρετικός, στερούν τους πιστούς από την Θεία Κοινωνία, την Εξομολόγηση (και σήμερα το Ιερό Ευχέλαιο). Και δεν φθάνει τούτο, αλλά συνταυτίζονται με την σατανοκίνητη κυβέρνηση και τα όργανά της, γινόμενοι συγκατήγοροι όσων Αξίων Επισκόπων ή Ιερέων πράττουν το χρέος τους και λειτουργούν/μεταλαμβάνουν τους έστω και τηρουμένων των αποστάσεων τους πιστούς.
Ανάξιοι αρχιερείς, και δη πατριάρχα Βαρθολομαίε, αρχιεπίσκοπε Τζερώνυμο και Ναυπάκτου Ιερόθεε και όλος ο εσμός των παρανόμων συνεργών του αντιχρίστου Κούλη, προσέξτε καλά! Το ότι σας ανέχεται ο Θεός και δεν σας αποκρούει ο Λαός Του δεν σημαίνει πως θα γλυτώσετε την δικαία Κρίση Του. Αλλοίμονό σας, προδότες! Μετανοήστε, γιατί αλλιώς σας περιμένει η μερίδα του αξιοκατακρίτου εμπνευστή σας Ιούδα! Ούτινος τα επαίσχυντα τέλη ευχόμεθα να μην έχει κανένας άνθρωπος!
+ IC XC + NIKA
+ ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ +
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!