Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Διευρυμένο κλιμάκιο αγωνιστών και εθνικιστών του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Χάμο Αστέριο, βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή στην πόλη των Αθηνών, με σκοπό να συμμετάσχει στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Κληρικολαική Επιτροπή ενάντια στην κάρτα του πολίτη και των νέων ταυτοτήτων, τις οποίες προτίθενται να επιβάλλουν τα γεράκια της παγκοσμιοποίησης στο Ελληνορθόδοξο ποίμνιο του Κυρίου μας. Χιλιάδες πιστών βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Πεδίον του Άρεως διαδηλώνοντας μαζί με εκατοντάδες εθνικιστές και πατριώτες, οι οποίοι με τα συνθήματα τους και το αγωνιστικό τους φρόνημα προσέδωσαν παλμό και χρώμα στην όλη εκδήλωση ξεσηκώνοντας τους συγκεντρωμένους.
Υπό τις επευφημίες και τα συνθήματα του εθνικιστικού μπλοκ που δημιούργησαν οι εθνικιστές του Πατριωτικού Συνδέσμου, οι Ανένταχτοι Πατριώτες, καθώς και οι φίλοι της μαχητικής εφημερίδος ΣΤΟΧΟΣ με επικεφαλής τον μετά περγαμηνών αγωνιστή και εκδότη της, Σάββα Χατζηπαρασκευά, οι ομιλητές που συμμετείχαν ξεσήκωσαν πραγματικά τα πλήθη οδηγώντας τους σε μία πρωτοφανή Ομολογία Πίστεως. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Ελληνορθοδοξία, τόσο οι πιστοί του Πατρώου Εορτολογίου, όσο και του Νέου Ημερολογίου, επικρότησαν τα όσα από βήματος ανέφεραν ο Πρόεδρος και Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής του Αγίου Αυγουστίνου, π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, κ.κ. Μεθόδιος καθώς και ο επικεφαλής του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συνδέσμου, π. Μάξιμος.
Με το πέρας των εμπνευσμένων ομιλιών, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών. Τα συνθήματα που ακουγόταν δονούσαν στην κυριολεξία την ατμόσφαιρα ενώ το στίγμα έδιναν συνεχώς τόσο ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου, όσο και ο συναγωνιστής Σάββας Χατζηπαρασκευάς, οι οποίοι με τους τηλεβόες τους καθοδηγούσαν τους διαδηλωτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν η πορεία έφτασε στο άγαλμα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη ακούστηκε το σύνθημα ΣΗΚΩ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ, ενώ χιλιάδες Γαλανόλευκες και Βυζαντινές σημαίες κυμάτιζαν υπαερήφανα έμπροσθεν του ανδριάντος του ήρωος του '21. Η πορεία κατέληξε στη Βουλή, όπου για πάνω από μία ώρα έκλεισε ο δρόμος μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, παραδόθηκε το ψήφισμα που εναντιώνεται στην επιβολή του χαράγματος, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που είχαν συγκεντρωθεί.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Ακάθιστο Ύμνο και τον Εθνικό Ύμνο των Ελλήνων, οι οποίοι σκόρπισαν ρίγη συγκινήσεως.
Κλείνοντας, αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όσους παρέστησαν στην ομολογιακή συγκέντρωση. Περισσότερο στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, η οποία προς τιμήν της υπήρξε η μοναδική από τις 52 Μητροπόλεις που έστειλε εκπρόσωπο της. Επίσης θερμά συγχαρητήρια στον εφημέριο του Ιερού Ναού των Δώδεκα Αποστόλων που εδρεύει στη Λάρισα (Κοραή 12) και ακολουθεί το Πάτριο Εορτολόγιο. Συγχαρητήρια όχι μόνο για την αδιάλειπτο παρουσία στους εθνικοθρησκευτικούς αγώνες, αλλά και για τα δύο λεωφορεία που κατάφερε να ναυλώσει με σκοπό τη μεταφορά των πιστών, καθιστώντας έτσι το ποίμνιο του, το μοναδικό από όλη τη Λάρισα που βρέθηκε στο συλλαλητήριο.




                                                                                   ΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ'ΗΜΩΝ-ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ'ΗΜΩΝ