Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ανοικτή εκδήλωση στη Λάρισα για τη Βόρειο Ήπειρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, η συγκέντρωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου για την επέτειο της ανακήρυξης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Εκατοντάδες πατριώτες, εθνικιστές και βορειοηπειρώτες από τη Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου και έδωσαν το παρόν. Το μήνυμα που στάλθηκε από τη συγκέντρωση ήταν σεβασμός στα δικαιώματα των βορειοηπειρωτών αδερφών μας και αυτονομία στη Βόρειο Ήπειρο. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ιστορικό του βορειοηπειρωτικού αγώνα, στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί και στην εγκατάλειψη της περιοχής από τις σύγχρονες ελληνικές κυβερνήσεις.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα. Επίσης στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτισαν οι σύλλογοι Βορειοηπειρωτών «Δέλβινο» και «Άγιοι Σαράντα» Λάρισας, η ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης, η ένωση Χειμαριωτών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενδοχώρα, οι Ανένταχτοι Πατριώτες, εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος του Ιστορικού Κέντρου Λάρισας κ. Μπαρτζώκης. Ακόμη χαιρετισμό απεύθυναν ο πολιτευτής της Ν.Δ κ. Δ. Παπαδημοπουλος, ο πρώην πολιτευτής της Ν.Δ κ. Μάνος Μανωλάκος και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.
Από νωρίς το πρωί ελληνικές σημαίες και λάβαρα είχαν κατακλύσει την πλατεία ενώ εμβατήρια και τραγούδια για τη Βόρειο Ήπειρο δονούσαν την ατμόσφαιρα. Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν «Η λύση είναι μία αυτονομία», «Βόρειος ήπειρος γη ελληνική θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη» «Λευτεριά στη Βόρειο Ήπειρο» κ.α. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε ειρηνική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι κάτοικοι της Λάρισας πλαισίωσαν με θέρμη τη συγκέντρωση ενώ από όπου περνούσε η πορεία κόσμος έβγαινε στα μπαλκόνια και επευφημούσε. Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που καταστροφές, λεηλασίες και βεβηλώσεις ναών γινόντουσαν από κάποιους «εξεγερμένους» στην πόλη, οπότε η εικόνα νέων που κρατάνε ελληνικές σημαίες και φωνάζουν για τα εθνικά ιδανικά ενθάρρυνε και έδωσε ελπίδα στους Λαρισαίους. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πολλά χρόνια να γίνει πορεία για εθνικό θέμα στη Λάρισα. Οι διαδηλωτές δεν παρέλειψαν περνώντας από την εβραϊκή συναγωγή να φωνάξουν συνθήματα κατά της σιωνιστικής σφαγής που γινόταν στη Γάζα πριν λίγο καιρό. Η πορεία επέστρεψε στην κεντρική πλατεία και έληξε με τον εθνικό ύμνο.