Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ M.E.G.A.

 Κλιμάκιο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον πρόεδρο, Στέλιο Χάμο, επισκέφθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου τα γραφεία του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας <<Ο ΠΥΡΡΟΣ>>, όπου συναντήθηκε με τους διαμένοντες στη Λάρισα Βορειοηπειρώτες καθώς και με τα ηγετικά στελέχη του νέου ελληνικού μειονοτικού κόμματος που δραστηριοποιείται στη σκλαβωμένη μας Βόρειο Ήπειρο με την ονομασία M.E.G.A. (Ε.Ε.Μ.Μ.).
           Ο πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου τόνισε ότι αυτό που προέχει τη δεδομένη στιγμή είναι η ενότητα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, ο οποίος θα πρέπει να αποφύγει τις όποιες παγίδες μπορεί να στήνει μεθοδευμένα το αλβανικό καθεστώς. Επίσης δήλωσε ότι το νέο αυτό ελπιδοφόρο κόμμα θα τύχει της απόλυτης συμπαράστασης των Ελλήνων εθνικιστών, αφού στις τάξεις του δραστηριοποιείται ένα από τα κορυφαία στελέχη του Συνδέσμου, ο Βορειοηπειρώτης Θωμάς Αργύρης, ένας ανθρωπος που έχει δώσει πολλές μάχες και ιδιαίτερα δείγματα γραφής στον εθνικιστικό χώρο.
           Από την πλευρά του ο πρόεδρος του M.E.G.A. κ. Χρήστος Κίτσιος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του είναι ένας πολιτικός σχηματισμός που θα παλέψει για τα δικαιώματα της ελληνικής εθνότητος στη Β. Ήπειρο και ότι στο συγκεκριμένο αγώνα είναι απολύτως μόνος του, διότι δε χρηματοδοτείται ούτε από το ελληνικό κράτος, αλλά ούτε και από κάποιο άλλο ελλαδικό κόμμα. Επίσης ανέλυσε το πώς υποδέχθηκαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης καθώς και οι αλβανικές υπηρεσίες, την εκδήλωση για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, η οποία για πρώτη φορά έλαβε χώρα σε βορειοηπειρωτικό έδαφος και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθούν δικαστικοί αγώνες για την απελευθέρωση του προσφατως φυλακισθέντος Ναούμ Ντίτσιου.
           Ο Πατριωτικός Ελλήνικός Σύνδεσμος καλεί τη βορειοηπειρωτικό ελληνισμό να αγγαλιάσει αυτή τη νέα προσπάθεια και να σταθεί στο πλευρό καθαρών και δυναμικών αγωνιστών με γνώμονα πάντα την ομόνοια και την ομοψυχία, για το συμφέρον και την πρόοδο των όσων επιμένουν να μη λησμονούν ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική.