Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ


Χίλιοι και πλέον εθνικιστές και πατριώτες από διάφορες πόλεις της Ελλάδος κατέκλυσαν τη Φλώρινα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της μαχητικής εφημερίδος ΣΤΟΧΟΣ και των Ανένταχτων Πατριωτών, με σκοπό να διατρανώσουν την αναμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, αλλά και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στους πράκτορες των Σκοπίων και στο κομματίδιο του Ουράνιου Τόξου που με την ανοχή του πολύχρωμου κυβερνητικού κατεστημένου αλωνίζουν στη συγκεκριμένη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Τόσο ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος, όσο και η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας, ως συνδιοργανωτές της συγκέντρωσης,  φρόντισαν να καταστεί αντιληπτό στους εγκάθετους του Γκρουέφσκι ότι δε θα επιτραπούν περαιτέρω προκλήσεις κατά τη διάρκεια της πανήγυρης στο χωριό Μελίτη, ανήμερα του Προφήτη Ηλία.
           Η εκδήλωση άνοιξε με τις ομιλίες των  εκπροσώπων των διαφόρων φορέων, οι οποίοι κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος τονίζοντας το γεγονός ότι η αδιαφορία από πλευράς πολιτείας αναφορικά με το θέμα της Μακεδονίας, ορισμένες φορές αγγίζει τα όρια της μειοδοσίας. Στο συγκεκριμένο σημείο, αξίζει να τονιστεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Λαικός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, ο σύνδεσμος εφέδρων και φίλων Ειδικών Δυνάμεων ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 και η Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρούπολης.

           Με το πέρας των ομιλιών και παρά το γεγονός ότι ο υδράργυρος άγγιζε σχεδόν τους 40 βαθμούς ένα τεράστιο εθνικιστικό ποτάμι με γαλανόλευκες και βυζαντινές σημαίες ξεχύθηκε στους δρόμους της μακεδονικής πόλης προκαλώντας πανικό στους πρακτορίσκους των γυφτοσκοπιανών, αποσπώντας τις επευφημίες εκατοντάδων κατοίκων, αλλά και φοιτητών. Φυσικά δεν έλειψε και το συνηθισμένο πλέον μικροεπεισόδιο με τους φίλους λαθρομετανάστες οι οποίοι έπειτα από πρόκλησή τους προς το σώμα της πορείας, απωθήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή από την ομάδα περιφρούρησης. Η μοναδική σε παλμό πορεία, κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου κατατέθηκαν τιμητικά στεφάνια στο μνημείο πεσόντων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο. Κατά την αποχώρηση τους τα μέλη του Πατριωτικού Συνδέσμου κατευθύνθησαν προς τη διασταύρωση που οδηγεί στο Αμύνταιο και στο Ξινό Νερό για να ακινητοποιηθούν από τις αρχές με αιτιολογικό το φόβο πρόκλησης επεισοδίων. Σαφώς και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαν να μεταβούν στη συγκεκριμένη σφηκοφωλιά, απλά ήθελαν να αποδείξουν για ακόμη μία φορά τις συνταγματικές αντιφάσεις, αφού το Σύνταγμα σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύει την ελεύθερη μετάβαση των Ελλήνων, εντός της ελληνικής επικράτειας.