Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (;) ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ & ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

Κύριοι,
ενημερωθήκαμε από φίλους και αναγνώσαμε κατάπληκτοι στο φύλλο της «εφημερίδος» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 21 Σεπτεμβρίου 2014 (σελ. 13) καθώς και στην ιστοσελίδαhttp://www.kathimerini.gr/784511/interactive/epikairothta/ereynes/o-kaiadas-toy-patage-to-kefali-sa-skoylhki “ρεπορτάζ” (sic) το οποίο υπογράφετε εξ υμών οι Γιάννης Παπαδόπουλος και Γιάννης Σουλιώτης και βρίθει ανακριβειών και συκοφαντιών.

Συγκεκριμένα, σε φωτογραφία όπου εικονίζεται ο πρόεδρός μας Αστέριος Χάμος, γράψατε ότι είναι «από την εκδήλωση μίσους της Χρυσής Αυγής». Πρόκειται για ψεύδος. Η επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των σφαγιασθέντων από τους κομμουνιστές αθώων Ελλήνων, η κατάθεση στεφάνων, η εκφώνηση πανηγυρικού με το ιστορικό της ημέρας που αφορά στα κακουργήματα των αριστερών στον Μελιγαλά, όπου συμμετείχαμε με αντιπροσωπεία μας επανειλημμένως, δεν είναι εκδηλώσεις μίσους ούτε διοργανώνονται από κανένα κόμμα. Τελούνται ανελλιπώς από το 1945 πρωτοβουλία του Συλλόγου Θυμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως της περιοχής. Τα φρικαλέα όργια των θρασύδειλων κατσαπλιάδων του ΕΛ.ΑΣ. και την σφαγή 1.400 και πλέον ανθρώπων, εν πολλοίς αμάχων έως και μικρών παιδιών, οίτινες δεν είχαν σχέση ούτε με τα Τάγματα Ασφαλείας ούτε βεβαίως ήσαν δοσίλογοι, έχουν καταδικάσει ακόμη και ακραιφνείς κομμουνιστές, όπως ο Αλέξανδρος Σβώλος.

Επίσης, αναφέρεσθε στον Σύνδεσμό μας ως σε «οργάνωση», λέξη που δημιουργεί ιδίως στις ημέρες μας ενοχοποιητικούς, ως μη ώφειλε, συνειρμούς. Μάθετε ότι ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ είναι νομίμως λειτουργούν σωματείο, αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Λαρίσης ήδη από της 10ης Ιουλίου 2007 και όχι καμμία «οργάνωση».

Επί πλέον, αναφέρετε με αφορμή τον ξυλοδαρμό του προέδρου μας από τους Γερμενή και Λαγό πως προέκυψε «εμφύλια σύγκρουση μεταξύ Χρυσαυγιτών» και ότι το 2009 ο πρόεδρός μας ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Χρυσή Αυγή «εμφανιζόμενος ως ανεξάρτητος υποψήφιος». Να μας κάνετε την χάρη να μας αφήσετε να αυτοπροσδιοριζόμαστε και να μη λέτε ό,τι σας κατεβεί ή ό,τι σας υπαγορεύουν άγνωστο ποια κακόβουλα και κακοήθη πρόσωπα. Ουδέποτε ήμασταν μέλη ή παράρτημα της Χρυσής Αυγής. Συνεπώς, δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει «εμφύλια» ενδο-χρυσαυγιτική διαμάχη όπως την περιγράφετε, που να μας περιλαμβάνει. Η δε συμμετοχή του προέδρου μας στο ψηφοδέλτιο Λαρίσης της Χρυσής Αυγής το 2009, δεν ήταν κατ' επίφασιν επιλογή ανεξαρτησίας, αλλά πραγματική συνεργασία ανεξαρτήτου υποψηφίου. Άσχετο αν μετανοιώσαμε για την επιλογή μας αυτή, ουδέποτε απεμπολήσαμε την ανεξαρτησία μας. Άραγε θα τολμούσατε να αμφισβητήσετε άλλον υποψήφιο, ως π.χ. τον Στέλιο Παπαθεμελή που εξελέγη μάλιστα με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., όταν δήλωνε ανεξάρτητος ή μόνον εμάς, τους εθνικιστές, δεν πιστεύετε όταν το υπογραμμίζουμε;

Προς τούτοις, η συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής σε τακτικές ή έκτακτες εκδηλώσεις που διοργανώσαμε κατά καιρούς, δεν μας κατέστησε ποτέ κομματικά εξαρτήματα κανενός. Άλλως τε, σε τέτοιες εκδηλώσεις, αν είχατε διεξάγει πραγματική έρευνα και ήσασταν ειλικρινείς και αντικειμενικοί, θα διαπιστώνατε ότι συμμετείχαν πολλάκις με χαιρετισμό/ομιλία και προβεβλημένα στελέχη άλλων κομμάτων. Τούτο συνέβαινε και συμβαίνει, διότι ποτέ δεν ζητήσαμε να ελέγξουμε τυχόν κομματική ταυτότητα από όποιον ήθελε να συμπορευθεί μαζί μας στον ταπεινό μας αγώνα για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία ή ήθελε να προτείνει κάποιες πατριωτικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γένος μας.

Το αυτό ισχύει και για την ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου μας (και όχι της Χρυσής Αυγής, όπως και πάλι ψευδώς γράφετε στο ίδιο δημοσίευμα) για την ΕΟΚΑ στην Λάρισα, κάθε χρόνο, όπως και το 2010, οπότε κατηγορούμαστε αδίκως για επεισόδια, μολονότι είναι γνωστό πως ούτε πίτμπουλ είχαμε ποτέ ούτε άλλα σκυλιά για να... τα αμολήσουμε προς την πλευρά των αστυνομικών!

Δια ταύτα, αξιούμε όπως δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή μας, τόσο στην «εφημερίδα» σας, στο φύλλο της προσεχούς Κυριακής, όσο και στον ιστότοπο, με σύνδεσμο στην ως άνω ανάρτησή σας.

Απαιτούμε δε εφ' εξής να γράφετε την αλήθεια όταν αναφέρεσθε σε μας τουλάχιστον, όπως αρμόζει σε ευσυνείδητους δημοσιογράφους, και όχι ανυπόστατα ψεύδη, που ταιριάζουν σε συγγραφείς μυθιστορημάτων εξημμένης φαντασίας. Ελπίζουμε απλώς να παρασυρθήκατε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Κάτι τέτοιο θα ήταν συγγνωστό αν δείξετε μεταμέλεια. Αν, παρ' ελπίδα, επιλέξατε συνειδητά να μας δυσφημήσετε με τα προαναφερθέντα μυθεύματα ή γράψατε όσα γράψατε κατ' εντολήν επιτήδειων εθνομηδενιστών και λοιπών διαβολέων, ματαιοπονείτε. Καταρρακώνετε ίσα-ίσα την όποια αξιοπιστία σας, και πλέον κανείς δεν θα σας δίνει σημασία, ό,τι και να γράφετε στο μέλλον. Όποιος λέει την αλήθεια έχει τον Θεό βοήθεια. Κοιτάξτε λοιπόν να συμμορφωθείτε και να μεταφέρετε τα γεγονότα ως έχουν._