Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Σ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-ενημέρωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 5-10-2014 στην Λάρισα, με θέμα τα δάνεια των τραπεζών και τα χρέη προς τις ΔΟΥ και τα ταμεία, με ομιλητή τον πρόεδρο του Κινήματος Ακομμάτιστων Πολιτών «Αντίσταση τώρα», κο Θεοδωρίδη Παναγιώτη.  Η εκδήλωση διήρκεσε πάνω από 2 ώρες και την παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες με αμείωτο ενδιαφέρον.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Χάμος Αστέριος ο οποίος χαρακτήρισε το όλο ζήτημα ως Εθνικό, αφού πέρα από τις χιλιάδες αυτοκτονίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα, οι Έλληνες έπαψαν να παντρεύονται και να γεννούν παιδιά, ενώ οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό.  Προσέθεσε ότι αυτοί που μας έχουν φτάσει σ'αυτό το σημείο είναι γενίτσαροι και ότι πρέπει να στηθεί ένα νέο Γουδί.  

Ο πρόεδρος του σωματείου Αντίσταση Τώρα (antistasitora.org) αναφέρθηκε αναλυτικά στο πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση και παρουσίασε τους τρόπους και πώς με νόμιμα ένδικα μέσα μπορούμε να κάνουμε διακοπή πληρωμών τόσο στις τράπεζες όσο και στα ταμεία και εφορίες ώστε να μή χάσουμε τα σπίτια μας, ενώ χαρακτήρισε το όλο θέμα Γενοκτονία εις βάρος του Ελληνικού Λαού.  Είναι παράνομο και αδιανόητο να πληρώνουμε για 2η φορά τα δάνεια προς τις τράπεζες, δεδομένου ότι αυτά εξοφλήθησαν μέσω της ανακεφαλαιοποιήσεως εις τετραπλούν με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή δικά μας, τόνισε.  Οι τράπεζες εισέπραξαν χρήματα από ένα τρίτο, το κράτος, για τα επισφαλή δάνεια και ενέγραψαν στους ισολογισμούς των ποια δάνεια είναι αυτά.   Άρα, δανειστής πλέον είναι το κράτος (το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος) και όχι οι τράπεζες, που δεν δικαιούνται ούτε νομιμοποιούνται να διεκδικούν χρήματα πλέον.  Είναι απάτη να ζητούν οι τράπεζες χρήματα για δάνεια που δεν τους ανήκουν.  Οι δανειολήπτες πρέπει να ζητούν ανακοπή διαταγής πληρωμής για αυτά τα δάνεια και παράλληλα να διεκδικήσουν με αγωγή αποζημίωση για ηθική βλάβη για την απάτη αυτή ώστε να κρατήσουν τα χρήματα που δικαιούνται.  Ήδη εκδικάστηκαν αιτήσεις ανακοπής πληρωμής και υπάρχουν αποφάσεις υπέρ δανειοληπτών ή οι τράπεζες υποχρεώθηκαν σε άτακτο φυγή δι' αιτήματος αναβολής.   Ομοίως είναι απάτες η αγρία φορολόγηση εις βάρος των Ελλήνων με πρόσχημα το λεγόμενο "δημόσιο χρέος" και το κούρεμα των χρημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων.  Παράνομες είναι και οι αναγκαστικές εισπράξεις για χρέη προς την Εφορία.  Όλες αυτές οι αντισυνταγματικές αδικοπραγίες θεραπεύονται με εξώδικα ή δια της δικαστικής οδού.  To κίνημα Αντίσταση τώρα έχει έτοιμα τα δικόγραφα προς εκπλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν δωρεάν, ώστε να μειώνεται το κόστος των αγωγών.

Μετά την διάλεξη, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και ο πρόεδρος του Κινήματος Αντίσταση Τώρα απήντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι πολίτες που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.