Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.

Μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής σύσσωμο το Δ.Σ. για ακόμη μία χρονιά (Πέμπτη συνεχόμενη) έδωσαν το βροντερό παρών το πρωί της Κυριακής 14 Μαΐου στην εκδήλωση που έγινε στο Δελβινάκι της Ηπείρου για την επέτειο των 103 ετών της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης και του άξιου μητροπολίτη της κ.κ. Ανδρέα.
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών, μεταξύ άλλων τα παραρτήματα της ΣΦΕΒΑ Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων, ο Εθνικός Σύλλογος Βορείου Ηπείρου 1914, ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας ο Πύρρος, ο Ιερός Λόχος 2012, η ένωση αποστράτων Νομού Ιωαννίνων, εκπρόσωπος της Ομόνοιας, ο γαμβρός του Αριστοτέλη Γκούμα Μόντης Κολίλας και ο άξιος Έλληνας Ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με Θεία λειτουργία την οποία ετέλεσε ο άξιος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δελβινακίου, στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον ίδιο στο προαύλιο χώρο του Ναού η οποία ήταν καταπέλτης τόσο προς τις Ελληνικές κυβερνήσεις για την αδιαφορία τους προς την αδελφή μας Βόρειο Ήπειρο όσο και προς το Αλβανικό κράτος για την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει προς αυτή και κατέληξε λέγοντας ότι πλέον δεν μιλάμε για Αυτονομία παρά μόνο Ένωση με την Μητέρα Ελλάδα, ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Δελβινακίου με συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΗ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ, κάτω από την καθοδήγηση του Προέδρου μας Χάμου Αστερίου και κατέληξε στο Ηρώων του χωριού όπου έγινε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνου και έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο. Μετά το τέλος της εκδηλώσεως ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας παρέθεσε γεύμα σε όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση σε οικογενειακό κέντρο στην Κόνιτσα. Εκεί είχαμε την ευκαιρία και μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα που υπήρχε να ακούσουμε ζωντανά και τραγούδια που ερμήνευσε ο Άξιος Έλληνας Ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας, ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι και φίλος του Συνδέσμου μας, τραγούδια όπως Δέλβινο και Τεπελένι πάλι Ελληνικό θα γένει, ΔΕΡΟΠΟΛΙΤΙΣΑ και άλλα ξεσηκώνοντας θύελλα ενθουσιασμού στους παρευρισκομένους.Ύστερα και από αυτή την ωραία σύναξη που πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα τα μέλη του Συνδέσμου μας επέστρεψαν στην Λάρισα με τις καλύτερες εντυπώσεις.