Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

68 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΙΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος πιστός στις υποχρεώσεις του έναντι του Έθνους και της Ιστορίας τιμά για ακόμη μία χρονιά τη μνήμη των ηρωικών Γραμμομάχων, οι οποίοι διέσωσαν την Πατρίδα μας από την ερυθρά λαίλαπα του μπολσεβικισμού, μαχόμενοι στις κορυφογραμμές εναντίον εκείνων που σε περίπτωση που θα επικρατούσαν, σήμερα θα ζούσαμε κι εμείς σε έναν πρώην κομμουνιστικό παράδεισο.Ακριβώς εξήντα έκο χρόνια πριν, γράφτηκε ο επίλογος σε ένα θέατρο του παραλόγου με τους υπό των διεθνιστικών ιδεών τους κινούμενους ινστρούχτορες να ωθούν ανήλικα παιδιά στο βουνό, "με το τουφέκι στο χέρι" όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν διαρκώς οι νοσταλγοί του πατερούλη Στάλιν. Από τις σφαγές στην ελληνική ύπαιθρο και τα παιδομαζώματα, έως τις προδοτικές συμφωνίες που ήθελαν τη Βόρεια Ελλάδα ακρωτηριασμένη από το Ιερό της Πατρίδος Σώμα και το απάνθρωπο στρατόπεδο συγκεντρώσεως της Λαζαρίνας, ο ελληνικός λαός θυμάται με αηδία και σε καμιά περίπτωση με νοσταλγία, όσα διέπραξαν ο Βελουχιώτης με την παρέα του, τον οποίο παρεμπιπτώντως φρόντισαν να αποκαταστήσουν αρκετές δεκαετίες αργότερα.Στο Βίτσι και στο Γράμμο, ο δαφνοστεφανωμένος στα πεδία των μαχών και της δόξης Ελληνικός Στρατός έγραψε ακόμη μία λαμπρή σελίδα, γλυτώνοντας τους Έλληνες και τις Ελληνίδες από τις πολυδιαφημισμένες κοινωνικές και επαναστατικές κατακτήσεις τύπου Ε.Σ.Σ.Δ., καθώς και τις γυναίκες μας από τα πορνεία της Ευρώπης, αφού κι αυτές θα είχαν τη μοίρα εκατομμυρίων γυναικών από το παραπέτασμα, οι οποίες έπεσαν θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός από τους πρώην συντρόφους με τις περίφημες κοινωνικές κατακτήσεις.Οι Εθνικιστές του Πατριωτικού Συνδέσμου σεβόμενοι τα όσα κατάφερε ο Στρατός μας και όχι οι γελοίες Αγγλιδούλες του Σκόμπι και του Βαν Φλιτ υψώνει τη Γαλανόλευκη υπερήφανη, αφού η σημερινή ημέρα θα έπρεπε να αποτελεί εθνική εορτή για όλους. Στις αγέρωχες κορυφές των βουνών μας για τους Έλληνες στην ψυχή και στο αίμα, ακόμη και σήμερα ακούγονται οι τουφεκιές της Νίκης.

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ Ο ΠΕΣ

Μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χάμο Αστέριο έδωσαν το παρών το πρωί της Κυριακής 27 Αυγούστου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Βούρμπιανη του Γράμμου με αφορμή την συμπλήρωση των 68 ετών από την νίκη του Εθνικού Στρατού επί των κομουνιστοσυμμοριτών.
Αρχικώς πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία την οποία ετέλεσε ο Άξιος Μητροπολίτης Κονίτσης κύριος Ανδρέας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των αξιωματικών και στρατιωτών που έπεσαν, στο μνημείο που υπάρχει έξω από την εκκλησία, ομιλίες για το ιστορικό της ημέρας από τον Πρόεδρο της ένωσης αποστράτων νομού Ιωαννίνων κύριο Κωστούλα Δημήτριο αλλά και από τον Άξιο Μητροπολίτη Κονίτσης ο οποίος ήταν για ακόμη μία φορά λάβρος κατά των κομουνιστοσυμμοριτών και της πολιτείας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, από τον Σύνδεσμο μας στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος μας και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.
Να σημειωθεί πως την εκδήλωση για ακόμα μια φορά πραγματοποίησε η Ένωση Αποστράτων Νομού Ιωαννίνων ενώ απουσίαζαν ως συνήθως τόσο η πολιτεία αλλά και εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας. Στην επιστροφή τα μέλη του Συνδέσμου είχαν την τύχη να επισκεφτούν το ιστορικό χωριό της Σαμαρίνας αλλά και την ατυχία να συναντήσουν στο χωριό Θεοτόκος και το μνημείο που έφτιαξαν οι κομουνιστές για τον δήθεν Δημοκρατικό Στρατό που έσφαζε με τα κονσερβοκούτια, ένα επιβλητικό μνημείο που όμοιο του δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα το οποίο φυλάσσεται νυχθημερόν από μέλη του ΚΚΕ. Αυτά για κάποιους ψευτοδεξιούς οι οποίοι όχι δεν έχουν το θάρρος να φτιάξουν μνημεία αντίστοιχα για τον Εθνικό Στρατό αλλά δεν παρίστανται και σε εκδηλώσεις που γίνονται στο Βίτσι, στο Γράμμο αλλά και σε άλλες περιοχές.

Ο ΛΑΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΟΜΑΧΟΥΣ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ. Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Σαν σήμερα (+24 Αυγούστου 1779) σ’ ένα μικρό χωριό παρά τον Άψο ποταμό της Βορείου Ηπείρου, απεδήμησε στον Ουράνιο Πατέρα ο ιερομάρτυρας και ισαπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Διαβλήθηκε από Εβραίους ως συμμέτοχος στα Ορλωφικά (1770) στον Κουρτ πασά, ο οποίος, δωροδοκημένος από τους ίδιους Χριστομάχους μισέλληνες, τον απαγχόνισε χωρίς δίκη.Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ τιμά ευλαβικά μαζί με όλους τους Ορθοδόξους Έλληνες τη μνήμη του Πατροκοσμά, τον οποίο έχει ως προστάτη και εμπνευστή. Με την άγια βιοτή του, το λυτρωτικό κήρυγμά του και τις προφητείες του, εγκαρδίωσε τη σκλαβωμένη Ρωμηοσύνη, έλεγξε με παρρησία τους άδικους, ανεξάρτητα από τη θέση τους, και προετοίμασε το δουλωμένο Γένος για την Εθνεγερσία. Όργωσε την σκλαβωμένη Ελλάδα από τη Δωδεκάνησο μέχρι την Πουλχεριούπολη (Βεράτι) και τον Αυλώνα, από τη Λάρισα μέχρι τη Ζάκυνθο, την Κεφαλληνία και την Κέρκυρα, ιδίως μάλιστα την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Ψύχωσε χιλιάδες στην Πίστη στον Χριστό ώστε γλύτωσαν από του να γίνουν βορά του μωαμεθανισμού. Ίδρυσε 210 ανώτερα και 1.100 κατώτερα ελληνικά σχολεία, συγκεντρώνοντας με πρωτοβουλία του χρήματα από γυναικεία κοσμήματα και θησαυρούς των ευπόρων. Μαθητές του υπήρξαν χιλιάδες. Μεταξύ αυτών και πολλοί κλεφταρματολοί. Αφοσιωμένος μαθητής του Αγίου ήταν και ο ηρωϊκός εκείνος ιερομόναχος, ο Σαμουήλ, που ανατίναξε το Κούγκι (1803) και ετάφη στα ερείπιά του. Τιμή οφείλεται και στους τότε Οικουμενικούς Πατριάρχες Σεραφείμ Β΄και Σωφρόνιο Β΄· χωρίς την άδεια και την σύσταση του Πατριαρχείου, ο Πατροκοσμάς θα ήταν αδύνατον να κινηθεί στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα. Άραγε αν ζούσε σήμερα ο Άγιος Κοσμάς, θα είχε τέτοια πνευματική υποστήριξη παρά των ανωτάτων Αρχιερέων ή μήπως θα διετάσσετο να επιστρέψει στη Μονή της μετανοίας του ως «ρατσιστής», «ακραίος» και «επικίνδυνος»; Πότε, επί τέλους, οι Μητροπολίτες (πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων) θ’ ακολουθήσουν τα ίχνη τέτοιων διδασκάλων του Γένους όπως ο Εθνομάρτυρας Κοσμάς ο Αιτωλός; Τί περιμένουν για να βγουν άφοβα πρώτοι στον πόλεμο κατά της ηλεκτρονικής ταυτότητος, της τραπεζοκρατίας των τοκογλύφων, των λαθροεισβολέων εποίκων και των επιβούλων της Ελληνορθοδόξου μας ταυτότητος; Τέλος, τέτοια ημέρα, δεν ξεχνούμε και τη Βόρειο Ήπειρο, την εκλεκτή αυτή ακραιφνώς ελληνική χώρα, για την οποία τόσο εκοπίασε ο Άγιος Κοσμάς, η οποία αδίκως μένει εκτός ορίων της Πατρίδος. Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Κοσμά, του χρόνου τέτοια εποχή, να γιορτάσει ελεύθερη και η Βόρειος Ήπειρος τη μνήμη του, ζώντας το «ποθούμενο», όπως ο ίδιος το προφήτευσε.

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

Είναι επιταγή της μοίρας οι γενναίοι κι αυτοί που βαδίζουν στη δόξα δια της θυσίας τους, πάντοτε να τιμώνται από τις επόμενες γενιές όπως τους αρμόζει. Τριακόσιοι Λακεδαιμόνιοι υπό τον Βασιλέα Λεωνίδα και επτακόσιοι Θεσπιείς υπό τον αρχηγό τους Δημόφιλο, έγραψαν τη δική τους σελίδα στην απέραντη και δαφνοστεφανωμένη ελληνική ιστορία, πολεμώντας έναν εχθρό απειράριθμο, ο οποίος έτσι κι αλλιώς ήταν προδιαγεγραμμένο να περάσει.Η μέχρις εσχάτων αντίσταση κατά των βαρβάρων, θα εξυψώσει άπαντες τους υπερασπιστές των Θερμοπυλών στο Πάνθεον των Ηρώων του Έθνους και θα ορίσει τα περί πολεμικής αρετής. Δυστυχώς όμως όπως έλεγε κι ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής μας, σε λίγο ο Εφιάλτης θα φανεί και περισσότερο δυστυχώς για εμάς σήμερα, που οι Εφιάλτες μας κυκλώνουν καθημερινά και οι εχθροί τις περισσότερες φορές είναι αόρατοι, η απουσία ενός ανδρός αντάξιου του Λεωνίδα στο τιμόνι αυτής της Πατρίδος κάνει το έργο των βαρβάρων ακόμη πιο εύκολο.Το μήνυμα που εδώ και δεκάδες αιώνες μας στέλνουν οι Θερμοπύλες, δεν είναι άλλο από την αξία του να παλεύεις για το δίκαιο σου και να θυσιάζεσαι για τις Ιδέες σου. Παρά τη ματαιότητα καμιά φορά του Αγώνος, αυτό που μένει ως παρακαταθήκη είναι η πάλη. Μια πάλη που δόξα τω Θεώ, οι Έλληνες Εθνικιστές γνωρίζουν από πρώτο χέρι και θα συνεχίσουν ακάθεκτοι για όσο χρειαστεί, χωρίς ποτέ να πτοούνται από το ολιγάριθμο της παρατάξεώς τους.Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος τιμά την ιερή δια το Έθνος Μνήμη των Θερμοπυλών κλίνοντας ευλαβικώς το γόνυ έμπροσθεν του επιγράμματος του Σιμωνίδη που γράφει χαρακτηριστικά: Ω ξειν αγγέλειν τοις Λακεδαιμονίοις ότι τοιδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΦΟΝΩΝ ΤΩΝ ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ

Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Αυγούστου του 1996. Ακριβώς είκοσι ένα χρόνια πριν. Ήταν η ημέρα που επρόκειτο να γραφεί ακόμη μία εθνική τραγωδία, αλλά και να γεννηθεί ένας νέος εθνομάρτυρας, ο οποίος δεν μπορούσε να αντέξει το ζυγό της κατοχής της Κύπρου μας από τους μογγόλους. Η 11η Αυγούστου ήταν η ημέρα που ο Τάσος Ισαάκ θα άφηνε για πάντα τη βιολογική οικογένειά του, για να ενταχθεί και αυτός στην ακόμη μεγαλύτερη οικογένεια των Ηρώων του ελληνικού Έθνους.Ανήμερα της κηδείας του Ισαάκ 14 Αυγούστου του 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Αμμοχώστου, ένας ακόμη εθνομάρτυρας επρόκειτο να πολιτογραφηθεί στο μέγιστο των βιβλίων της Ιστορίας μας. Επρόκειτο να γράψει ο ίδιος με την αυτοθυσία του για την Πατρίδα, το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο των Ελλήνων Ηρώων, άξιος συνεχιστής των Ανταρτών της Ε.Ο.Κ.Α. που έδωσαν τις ζωές τους για την Ένωση της Μεγαλοννήσου με τη Μητέρα Πατρίδα. Το όνομά του έγινε σύμβολο νέων αγώνων και τραγούδι που εμπνέει όλους τους Έλληνες Εθνικιστές. Αυτός ήταν ο Σολωμός Σολωμού.Τα χρόνια μπορεί να κυλούν και ίσως κάποιοι στο διάβα της ιστορίας να λησμόνησαν αυτούς τους δύο νέους που έφυγαν σκεπασμένοι με τη Γαλανόλευκη και διψασμένοι για εκδίκηση. Αυτές οι λιγοστές γραμμές αποτελούν τον ελάχιστο φόρο τιμής που μπορούμε να αποτίσουμε στην Ιερή Μνήμη των δύο παλικαριών. Οι Εθνικιστές του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, αμετανόητοι για τις ιδέες μας συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για τη στιγμή που η εκδίκηση θα γίνει πραγματικότητα. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε στην άγια εκείνη ημέρα που οι ελληνικές ξιφολόγχες θα περνούν τα άτιμα οδοφράγματα και οι ερπύστριες των αρμάτων μας θα συνθλίβουν ό,τι θυμίζει κατοχή, ό,τι θυμίζει το βάρβαρο ασιάτη. 

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σε μία εποχή που το πολιτικό σύστημα του κοινοβουλευτισμού αμφισβητείται όλο και περισσότερο από μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού, η επανάσταση του Ιωάννου Μεταξά για όσους έχουν κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας, δύναται να περιγραφεί ως ένα καθεστώς το οποίο δίδαξε στους Έλληνες την υπερηφάνεια και επανέφερε την αξιοπρέπεια που είχαν απωλέσει αιώνες πριν.
          Ο Ιωάννης Μεταξάς το 1936 παρέλαβε ένα κράτος έρμαιο των κοινωνικοπολιτικών καταστάσεων που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Η οικονομία βρισκόταν διαρκώς σε ελεύθερη πτώση, ενώ το ηθικό του στρατεύματος είχε τσακισθεί στη μικρασιατική εκστρατεία. Παράλληλα η ερυθρά λέπρα του κομμουνισμού παραμόνευε πίσω από κάθε συνδικάτο και απεργιακή κινητοποίηση, πολλές εκ των οποίων ήσαν πρακτορευόμενες και υποκινούμενες από συγκεκριμένες ομάδες που δρούσαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη.
           Όλα τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν σε καμία περίπτωση εμπόδιο στην πολιτική ανωτερότητα του Ι. Μεταξά. Ας μην ξεχνούμε αυτό που ενετοίχισε η στρατιωτική σχολή του Βερολίνου, όπου και είχε φοιτήσει ο μεγάλος μας στρατιωτικός. <<Ουδέν πρόβλημα άλυτο υπό του Ιωάννου Μεταξά>>. Ο Εθνάρχης με αστραπιαίες και αποφασιστικές κινήσεις και μάλιστα από τις πρώτες στιγμές της διακυβέρνησης του φρόντισε για την αμυντική θωράκιση της πατρίδος ( Γραμμή Μεταξά), την οργάνωση του στρατού και την αναπτέρωση του ηθικού του. Η νεολαία οργανώθηκε στην Ε.Ο.Ν. και δόθηκε τεράστια σημασία στην ορθή διαπαιδαγώγηση των ελληνοπαίδων. Όποιος έχει αντίρρηση δεν έχει παρά να παρατηρήσει ένα νέο ή μία νέα της σημερινής κοινωνίας και ένα φαλαγγίτη της εποχής εκείνης. Επίσης, δεν παρέλειψε να λάβει μία δέσμίδα φιλεργατικών μέτρων όπως η θέσπιση του οκταώρου εργασίας, η άδεια των εργαζομένων, η εορτή της Πρωτομαγιάς ως θεσμοθετημένη αργία, ενώ με την ίδρυση του Ι.Κ.Α. η ασφάλιση ήταν πλέον γεγονός.
           Οι πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου του 1940 θα μείνουν για πάντα συνδεδεμένες με το όνομα του Ιωάννη Μεταξά. Το ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο του Ιταλού πρέσβη Γκράτσι θα σημάνει και την αρχή της εποποιίας της Βορείου Ηπείρου, οπότε και η παγκόσμια κοινή γνώμη με τα μάτια στραμμένα στο Τεπελένι και στην Κορυτσά  θα υποκλιθεί στην πολεμική αρετή και τον ηρωισμό των Ελλήνων.
          Δυστυχώς για την πατρίδα και το έθνος η επανάσταση της 4ης Αυγούστου διεκόπη αφ' ενός μεν από τον πόλεμο, αφ΄ετέρου δε από την δολοφονία του ηγέτη της από τους Άγγλους οι οποίοι ήθελαν να εξυπηρετήσουν τα υποχθόνια σχέδια του βρετανικού στέμματος. Όλοι εμείς οι εθνικιστές που βιώνουμε καθημερινώς την κοροιδία από τους συγχρόνους πολιτικού ηγέτες με τα ψευδοδημοκρατικά ιδεώδη, χαιρετίζουμε την επέτειο της μεγάλης επαναστάσεως. Ο Ιωάννης Μεταξάς, μπορεί να απεβίωσε ως άνθρωπος, ζεί όμως ως ιδέα...