Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 104 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Εκατόν Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από εκείνη τη μέρα που οι υπερήφανοι Ηπειρώτες αδελφοί μας αποφάσισαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντιταχθούν με τα όπλα στα χέρια ενάντια στις επιταγές των υποτιθέμενων "Μεγάλων Δυνάμεων", οι οποίες ήθελαν ένα κομμάτι του Ελληνισμού υποταγμένο στο τότε νεοσυσταθέν  μόρφωμα της Αλβανίας. Ήταν η 17η του Φεβρουαρίου του 1914, όταν ο Γεώργιος Ζωγράφος ανακήρυσσε την Ανεξαρτησία του κράτους της Αυτονόμου Ηπείρου και καλούσε το βορειοηπειρωτικό Λαό να κάνει οποιαδήποτε θυσία χρειαστεί για το συμφέρον του Έθνους και της Πατρίδος.
     Η Βόρειος Ήπειρος, η γη του Βασιλέως Πύρρου, η κοιτίδα των Εθνικών μας Ευεργετών, των Μεγάλων Διδασκάλων και των Ολυμπιονικών που μας έκαναν υπερήφανους αποδεικνύοντας ότι το μεγαλείο και η αξιοσύνη του Ελληνισμού δεν υποτάσσεται και δεν εξαλείφεται ακόμη και από τα πιο στυγνά και απάνθρωπα κομμουνιστικά καθεστώτα, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να τελεί υπό το δυσβάσταχτο ζυγό των βαρβάρων. Εκφοβισμοί κατά του ελληνικού στοιχείου (ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής εκλογών), αρπαγές περιουσιών, ακόμη και απάνθρωπες δολοφονίες μόνο και μόνο για τη χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους δύο φορές Έλληνες ομοεθνείς μας, όπως αυτή του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρα πριν από λίγα χρόνια, αποδεικνύουν όχι μόνο την καταπίεση που υφίσταται ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός, αλλά και την αδιαφορία της ανύπαρκτης ελληνικής πολιτείας, η οποία δεν μπορεί να επιβάλει στους Αλβανούς τα αυτονόητα.
       Ως Έλληνες Εθνικιστές γενικότερα και ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος ειδικότερα συνεχίζουμε να διατρανώνουμε τα δίκαια αιτήματά μας ακόμη και για απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου αν χρειαστεί. Εφόσον οι εκάστοτε υπουργοί εξωτερικών και το ελληνικό Διπλωματικό Σώμα, αρνούνται πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν έστω και την παραμικρή νύξη για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, εμείς επιμένουμε. Να σταλεί άμεσα Στρατός στην κατεχόμενη Βόρειο Ήπειρό μας, ώστε κάποια στιγμή να υλοποιηθούν αυτά που το γνωστό δημοτικό τραγούδι "Δέλβινο και Τεπελένι" ανέφερε στους στίχους του.
      Ημέρες σαν και τη σημερινή ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος, πάντοτε συνεπής έναντι της Ιστορίας, οφείλει μια ιδιαίτερη μνεία στον άνθρωπο που επί σειρά ετών αποτέλεσε τη σημαία του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Πωγωνιανής, Κονίτσης και Δρυινουπόλεως κυρός Σεβαστιανός, άφησε πίσω του σε όλους εμάς τη βαριά κληρονομιά να συνεχίσουμε το έργο του και σε κάθε ευκαιρία να διαδίδουμε εκείνα τα θρυλικά εμβατήρια των αρχών του '90 που μιλούσαν για απελευθέρωση και μόνο απελευθέρωση. Ευτυχώς, ο Άξιος διάδοχός του,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πωγωνιανής, Κονίτσης και Δρυινουπόλεως, κ.κ. Ανδρέας συνεχίζει με το ίδιο σθένος να αγωνίζεται, ώστε μια Άγια για τον Ελληνισμό ημέρα η Γαλανόλευκή μας να κυματίσει αγέρωχη και υπερήφανη στη γη όπου ακάθεκτα αναπνέει ένα από τα πλεόν αγνά και καθαρά τμήματα του ιερού σώματος του Έθνους μας.
       Αμετανόητοι για τους αγώνες μας, για τις πορείες και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήσαμε όλα αυτά τα χρόνια από τους προμαχώνες του Εθνικισμού, σήμερα ανήμερα της επετείου της Αυτονομίας βροντοφωνάζουμε και πάλι: ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ- ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ.