Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Η 29η ημέρα του Μαΐου του 1453 έμελλε να μείνει χαραγμένη ως η αποφράδα για τον Ελληνισμό ημέρα, αφού η ιστορία και ο πολιτισμένος επρόκειτο να συναντηθούν με ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα. Ήταν η ημέρα κατά την οποία ορδές απίστων από τα βάθη της στέπας του Τουράν εισέβαλαν στην υπερχιλιετή πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Εισέβαλαν στην Βασιλεύουσα της του Χριστού Πίστεως και της πολιτισμικής εξελίξεως, ασελγώντας ταυτόχρονα εις βάρος του καθ'όλα ελληνικού πληθυσμού και των μνημείων της Ελληνορθοδόξου θρησκείας.Η άλωση ενός από των τελευταίων οχυρών του ελεύθερα αναπνέοντος Ελληνισμού υπήρξε αναπόφευκτη, θυμίζοντας όμως σε πολλά σημεία τη μάχη στις Θερμοπύλες, κυρίως λόγω της αναμφισβήτητης αριθμητικής υπεροχής των Οθωμανών του υβριστή-πορθητή έναντι των περίπου 5.000 στρατιωτών του Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου και των 2.000 γενναίων μαχητών του Γενουάτη Ιουστινιάνη, αλλά και της αρνήσεως του Μαρμαρωμένου (έως σήμερα) Βασιλέως μας να παραδώσει την Πόλη των Αγίων και της Υπερμάχου του Γένους Στρατηγού στους μογγόλους. Δυστυχώς όμως παρά τη μέχρις εσχάτων σθεναρή αντίσταση των Βυζαντινών, η Κερκόπορτα άνοιξε δίδοντας την ευκαιρία στους Οθωμανούς να λεηλατήσουν, να ατιμάσουν και γενικότερα να προβούν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκαινιάζοντας πλέον επισήμως μια νέα εποχή καταδυναστεύσεως και σκλαβιά για το ελληνικό Έθνος.Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος τιμά τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο καθώς και όλους όσοι έπεσαν μαχόμενοι για την τιμή της Βασιλεύουσας. Πεθαίνοντας στο Βόσπορο, άφησαν σε εμάς μία βαριά κληρονομιά που σύμφωνα με τους Θρύλους κάποια στιγμή οι Έλληνες στην ψυχή και στο αίμα θα γίνουμε αποδέκτες της. Όπως σε τόσα και τόσα θέματα, οι Εθνικιστές του Πατριωτικού Συνδέσμου παραμένουμε αμετανόητοι και αμετακίνητοι στις θέσεις μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να διατρανώνουμε αυτό που κάποιοι μας άφησαν ως παρακαταθήκη των αγώνων τους. Πρωτεύουσα της Ελλάδος είναι η Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη στιγμή τελεί υπό κατοχή. Στο μέλλον θα βαδίσουμε ελευθερωτές. Και του χρόνου στην πόλη...

29 ΜΑΙΟΥ 1453. Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ.ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ.ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΝΑΙ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΟΥ.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ο Π.Ε.Σ ΤΙΜΗΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος σε μια αμιγώς Εθνικιστική Εκδήλωση, που έγινε στη Λάρισα το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαίου, όπου συμμετείχαν η Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση ( Ε.Σ.Α), η Εθνική Κοινωνική Δράση ( Ε.Κ.Δ) και η τοπική οργάνωση Λαρίσης του Εθνικού Μετώπου τίμησε την μαύρη επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων, η οποία φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια, ενώ συγχρόνως πραγματοποιήθηκε και διαμαρτυρία κατά της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς. Η Εκδήλωση η οποία έγινε στη πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνος και μπροστά στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ξεκίνησε με ομιλίες για το ιστορικό της ημέρας από τον Πρόεδρο του Π.Ε.Σ Χάμο Αστέριο τον εκπρόσωπο της Ε.Σ.Α συναγωνιστή Χάρη και τον εκπρόσωπο της Ε.Κ.Δ συναγωνιστή Σωτήρη Δεβελέκο.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους Κεντρικούς Δρόμους της πόλεως κάτω από τα έκπληκτα μάτια των Λαρισαίων και κυρίως των ψευτοαναρχικών οι οποίοι προσπάθησαν μάταια να σώσουν τα προσχήματα, ενώ συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα κυρίως κατά των πολιτικών, για την Ελληνικότητα του Πόντου και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, κατά των Τούρκων και ιδιαίτερα κατά του Αρχισφαγέα των 353.000 Ελλήνων του Πόντου και 700.000 Ελλήνων της Μικράς Ασίας, Μουσταφά - Κεμάλ.Τέλος η Εκδήλωση έκλεισε στο ίδιο μέρος από όπου ξεκίνησε, με τον Εθνικό μας Ύμνο.




Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Πόντος εν' άστρον φωτεινόν σ' ελληνικούς αιώνας
Αργοναυτών το όραμαν και τη Ακρίτα κάστρον...

Αυτή την φορά πρέπει να τα πούμε όλα. Με λόγο αμιγώς εθνικιστικό και με συνείδηση καθαρή έναντι του Έθνους και της Ιστορίας. Πράγματι, η 19η Μαΐου αποτελεί μία από τις πιο μελανές σελίδες στο μεγάλο ημερολόγιο της φυλής μας. Ένα από τα πλέον υπερήφανα ελληνικά φύλα που κάποτε σκάλισε με τα χέρια του τα βουνά και τα βράχια της Μαύρης Θάλασσας για να χτίσει στην Παναγιά μας ένα Ναό συνδεδεμένο με θρύλους και σκαλοπάτια, που μια μέρα θα φέρουνε το ποθούμενο. Αυτός ο λαός λοιπόν που οι Ελλαδίτες ονόμασαν σέρτικη ράτσα, γνώρισε τις σφαγές από τα κτήνη του Κεμάλ, γνώρισε τις διώξεις από τους καλούς μας γείτονες και την ασήκωτη προσφυγιά.
Για όλα αυτά κάποιοι μαυροφορεμένοι με τα φυσίγγια σταυρωτά στο στήθος και το μαχαίρι περασμένο στην πένθιμη φορεσιά τους βγήκαν στο αντάρτικο των βουνών του Πόντου μας. Ναι, πολέμησαν σκληροτράχηλα και φανατισμένα μήπως και καταφέρουν να κρατήσουν τη γη των προγόνων τους, μα αυτό που απέμεινε ίσως να είναι κάποιες ιαχές πολέμου, που οι μυημένοι προσκυνητές μπορούν να ακούσουν τις νύχτες να βγαίνουν από τα λημέρια των πολεμιστών συνοδευόμενες με ένα παράπονο παράξενο και υπερήφανο που κάνει τη λύρα να παίρνει φωτιά και τη γη να τρέμει από τον Πυρρίχιο. Έτσι κι εμείς, απροσκύνητοι συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι η γη του Πόντου ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν αλλάζουν με τα χρόνια. Όσο υπάρχουν καντηλάκια που συνεχίζουν να καίνε κάτω από τα εικονίσματα της Κυρά Δέσποινας σε υπόγεια και κατακόμβες στην Τραπεζούντα, δεν πρόκειται να δεχτούμε ότι υπάρχουν χαμένες πατρίδες παρά μόνο αλύτρωτες. Είπαμε, κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται. Κανείς δε χαρίζει, τίποτα δε χαρίζεται. Κι αν χρειαστεί... Αντάρτικο ξανά στου Πόντου τα βουνά.

Ως Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος τιμούμε τη μνήμη όλων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στα άγια χώματα που βρέχονται από τη θάλασσα που εκπολίτισε ο Ιάσονας με τους συντρόφους του. Τιμούμε την μνήμη όσων έφυγαν με τον καημό της επιστροφής και καλούμε ταυτόχρονα τους απογόνους τους όταν επισκέπτονται τις κατεχόμενες πατρίδες τους να το κάνουν ως προσκυνητές και όχι σαν τουρίστες. Καλούμε τέλος όλους τους Ποντίους μέσω των δύο διαιρεμένων συνομοσπονδιών τους, να ζητήσουν από το Κ.Κ.Ε. να καταδικάσει τα εγκλήματα που διέπραξε το αιμοσταγές σταλινικό καθεστώς εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού στις ερήμους του Καζακστάν και στα υπόγεια κρατητήρια της Απχαζίας και της Γεωργίας. Η σιωπή σημαίνει αποδοχή και συγκάλυψη. Κλείνουμε όπως ακριβώς αρχίσαμε. Αυτή τη φορά πρέπει να τα πούμε όλα. 

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ Ο Π.Ε.Σ

Μέλη και φίλοι του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου από Λάρισα Βόλο και Καρδίτσα με επικεφαλής τον Πρόεδρο για άλλη μια χρονιά έδωσαν το παρών το πρωί της Κυριακής 12 Μαίου στο Δελβινάκι της Ηπείρου, στην Εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Πωγωνιανής Δρυινουπόλεως και Κονίτσης για την επέτειο των 105 Ετών από την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Αρχικά πραγματοποιήθηκε Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό κοιμήσεως της Θεοτόκο του Δελβινακίου. Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας έγινε ομιλία από τον άξιο Μητροπολίτη Κύριο Ανδρέα ο οποίος έκανε μια εκτενή αναφορά για την Βόρειο Ήπειρο μας καταλήγοντας ότι η μόνη λύση είναι η ένωση με την Μητέρα Ελλάδα και αναφέρθηκε επίσης στη Δολοφονία από τους Αλβανούς του Έλληνα Ήρωα της Βορείου Ηπείρου μας Κωνσταντίνο Κατσίφα. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Δελβινακίου καταλήγοντας στο Ιερό του χωριού όπου έγινε κατάθεση στεφάνου και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο. Στη συνέχεια ο άξιος Μητροπολίτης Κύριος Ανδρέας παρέθεσε γεύμα σε όλους όσους έδωσαν το παρών στην εκδήλωση σε αίθουσα της Μητρουπόλεως στην Κόνιτσα, ενώ τα Μέλη του Συνδέσμου επισκέφθηκαν και τον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σεβαστιανού όπου βρίσκεται στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης και το Μουσείο στο Καλπάκι. 






Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος θα δώσει το παρών την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 10 και μισή το πρωί στην εκδήλωση που θα γίνει στο Δελβινάκι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και του Άξιου Μητροπολίτη της κυρίου Ανδρέα, για την επέτειο των 105 ετών της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Ο Σύνδεσμος καλεί όλους τους Εθνικιστές και Πατριώτες να δώσουν το βροντερό παρών στην εκδήλωση.
ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ.
ΚΑΤΣΙΦΑ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ..
ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΡΑ..

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικιστικής Πρωτομαγιάς, ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος στέλνει αγωνιστικό μήνυμα στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που αντιστέκονται στο ξεπούλημα της Πατρίδος και στην επιχειρούμενη εθνοκτονία η οποία υποκινείται από σκοτεινά κέντρα λήψεως αποφάσεων με συγκεκριμένο όνομα και προέλευση.Η εφετινή επέτειος της θεσμοθετημένης αργίας που πρώτος εισήγαγε και θέσπισε ο εθνάρχης Ιωάννης Μεταξάς, βρίσκει μία Ελλάδα τσακισμένη και γονατισμένη έμπροσθεν των οικονομικών δυναστών που κινούν τα νήματα στις εγχώριες μαριονέτες. Ο ελληνικός λαός,ο οποίος φυσικά δεν είναι άμοιρος ευθυνών, παρακολουθεί τον ασφυκτικό κλοιό της ανεργίας να τον περιβάλλει ολοένα και πιο βίαια. Κάποτε οι κομμουνιστές τάιζαν το λαουτζίκο με τσιτάτα του τύπου οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα. Δυστυχώς για αυτούς σήμερα η πατρίδα έχει πολλούς προλετάριους τη στιγμή που οι καταθέσεις των πρώην και νυν λαθρομεταναστών αυξάνονται διαρκώς στις τράπεζες των χωρών προέλευσής τους.ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. κατέστρεψαν την Ελλάδα τόσο Εθνικά, Ηθικά, πολιτιστικά και Οικονομικά ενώ τα κόμματα της αριστεράς με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ που τώρα είναι και κυβέρνηση, συνεχίζουν να παριστάνουν τους προστάτες και συμπαραστάτες των λαθρομεταναστών, υποκρινόμενα ότι δεν ακούν τη φωνή της κοινωνίας που διαρκώς φωνάζει. Δυστυχώς για αυτούς σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου που οι καταστροφικές ιδεολογίες θα τοποθετηθούν στο συρτάρι της ιστορίας.Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος στέλνει στους Έλληνες μήνυμα αντίστασης και πάλης ενάντια στα αντεθνικά σχέδια των κομμάτων που χειρίζονται τις τύχες της Πατρίδος μας από το 1974 κι εντεύθεν. Αυτή την Πρωτομαγιά ζητούμε ακόμη δυνατότερα την άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών και ταυτόχρονα κατεβαίνουμε στο δρόμο με ένα κεντρικό εθνικιστικό μήνυμα.Για να μπορέσουμε και πάλι να κάνουμε όνειρα για εμάς και τις οικογένειές μας. Για να αποκτήσουμε και πάλι τη χαμένη μας αξιοπρέπεια και το δικαίωμα να πορευόμαστε με το κεφάλι ψηλά,χωρίς Τρόικα Δ.Ν.Τ μνημόνια, εσωτερικούς και εξωτερικούς δυνάστες. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ.