Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος ανακοινώνει, ύστερα από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος μας με την γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κονίτσης, ότι η φετινή εκδήλωση που θα γινόταν τον Μάιο στο Δελβινάκι για την Βόρειο Ήπειρο, την οποία πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολις Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, ματαιώνεται - αδικαιολόγητα για εμάς - ύστερα από την απόφαση που έλαβε ο ίδιος ο Μητροπολίτης κύριος Ανδρέας, ισχυριζόμενος οτι λόγω των μέτρων κατά του κορωνοιού και μετά το άνοιγμα των εκκλησιών, ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δελβινακίου πρέπει να δεχθεί το πολύ 22 πιστούς, ενώ δεν λειτουργούν και ξενοδοχεία για να φιλοξενήσουν κάποιους που θα έρχονταν απο πολύ μακριά.
Σεβασμιώτατε, με όλο τον σεβασμό που σας έχουμε, η εκδήλωση πιστεύουμε οτι μπορούσε να γίνει, αφού άλλωστε η ομιλία γίνεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, η δε πορεία στη συνέχεια γίνεται στους δρόμους του χωριού. Ακόμη και ο εκκλησιασμός μπορούσε να γίνει υπαίθριος για τους πλείονας των 22. Στην ουσία, η εκδήλωση γίνεται σε ανοιχτό χώρο και θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στίς 24 ή 31 Μαΐου, μετά την περίοδο των απαγορεύσεων, η οποία λήγει στις 17 Μαΐου, προκειμένου να επιτρέπεται και επισήμως η μετάβαση πολιτών απο Νομό σε Νομό. Πιστέυουμε ακόμη οτι αν ζούσε ο Μακαριστός Μητροπολίτης και μπουρλοτιέρης της Βορείου Ηπείρου μας κυρός Σεβαστιανός, η εκδήλωση θα επραγματοποιείτο κανονικά.
ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΩΣΙΣ!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!