Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Για την επέτειο της εθνεγερσίας του 1821


Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος χαιρετίζει την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821, τιμώντας με το δέοντα τρόπο αυτούς που αγωνισθήκαν ενάντια στον κατακτητή, για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Πριν από 188 χρόνια εκεί στην ηρωική Πελοπόννησο, τη γενέτειρα πολλών άξιων αγωνιστών της Λευτεριάς, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επαναστάσεως , έχοντας τριγύρω του οπλαρχηγούς μπαρουτοκαπνισμένους, μα πάνω από όλα αποφασισμένους. Αποφασισμένους για ένα Αγώνα που η έκβαση του έμοιαζε μονόδρομος. Την ώρα που στην Αγία Λαύρα το τουφέκι έπαιρνε φωτιά ακουστήκαν οι ιαχές του πολέμου, οι καμπανοκρουσίες και τα μπαρουτόβολα απο τα καρυοφύλια δε στάθηκαν ικανά να τις σκεπάσουν. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ” φωνάξανε οι αντρειωμένοι.
Συστρατευμένοι οι γενναίοι της ράτσας μας, οι απανταχού απόγονοι των θρυλικών ηρώων ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βγουν στα βουνά με ένα Θούριο του Ρήγα ως σάλπισμα του ιερού καθήκοντος. Από την κλεφτουριά και τους καταπιεσμένους, μέχρι τον τελευταίο ικανό να συνδράμει στο Μεγάλο Ξεσηκωμό του Γένους, όλοι μαζί άρχισαν να σπάνε τα δεσμά και τις αλυσίδες του ραγιαδισμού.
Οι νίκες των πιο ατίθασων ανθρώπων της γης, διαδέχονταν η μια την άλλη. Οι αγωνιστές του '21 θριαμβεύανε σε βουνά και κάμπους, γράφοντας τα νέα έπη του Ελληνισμού. Ενός ελληνισμού που μετά την απομάκρυνση των Μογγόλων απ' το ιερό χώμα της Ελλάδος, γνώρισε το διχασμό και τη διαίρεση από τους Αγγλογάλλους και δυστυχώς αυτοί που προσέφεραν το αίμα τους στον Αγώνα παραμερίστηκαν, διωχτήκαν, φυλακίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τα γεράκια της εξουσίας. Οι κατάπτυστοι καλαμαράδες και οι Φαναριώτες που προ της Εθνεγερσίας χλεύαζαν τους ξυπόλητους επαναστάτες, τώρα φραγκοντυμένοι και φραγκοδασκαλεμένοι, ασελγούσαν εις βάρος αυτών που πάλεψαν με τη φωτιά, παίζοντας το παιχνίδι των κουτόφραγκων. Ευτυχώς που η ιστορία αποτελεί το σκληρότερο κριτή όλων και πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων αυτές τις ελεεινές μορφές.
Σήμερα στον καιρό του ψευτορωμαίικου που είχε προφητεύσει ο Πατροκοσμάς, τα φαντάσματα τους έχουν επιστρέψει για να γεμίσουν τις ζωές μας με προτροπές ταπεινότητας κι "ορθής" πολιτικής σκέψης. Είναι αυτοί που απαγορεύουν τους εθνικούς αγώνες, λέγοντας σου συναγωνιστή να μην παλεύεις για Ελλάδα και ορθοδοξία. Σου τρυπάνε το μυαλό για να κοιτάς το συμφέρον σου και όχι την Πατρίδα, αφού σύμφωνα με αυτούς τίποτα δε γίνεται να αλλάξει. Σου λένε να μην είσαι κοροΐδο, "άσε τους άλλους να βγάλουνε το φίδι από την τρύπα". Σου λένε για ελληνοτουρκικές φιλίες και λοιπές αηδίες νοσηρών εγκεφάλων. Σου λένε για συνωστισμούς και για ειρηνική συνύπαρξη στα χρόνια που όλα τα σκίαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά. Σου λένε συναγωνιστή να ξεχάσεις αυτά που ο δάσκαλος σου, σου δίδαξε για το κρυφό σχολειό και τη Σημαία. Ως εδώ. Ο Γέρος του Μωριά σου έδειξε το δρόμο πριν από διακόσια σχεδόν χρόνια. Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους. Ήρθε η ώρα να ξαναμετρηθεί η κλεφτουριά με το ασκέρι. Ήρθε η ώρα οι λύκοι που μοιάζουν πρόβατα να λογοδοτήσουν απέναντι στο έθνος και την ιστορία. Συναγωνιστή και συναγωνίστρια την Τετάρτη, τη μέρα της θεμελιώδους για τους Έλληνες εορτής, πράξε το ελάχιστο. Ύψωσε τη Γαλανόλευκη Σημαία, αυτό το γλυκό χαμόγελο της Λευτεριάς, στο μπαλκόνι σου, στην αυλόπορτά σου, στο κατάστημά σου και στον ημιυπαίθριο χώρο σου, για τον οποίο τόσο πολύ κόπτονται οι κρατούντες. Πάρε όλα τα μέλη της οικογένειας σου, ακόμη και τους υπερήλικους και κατέβα στο δρόμο για τη μεγάλη παρέλαση. Τη στιγμή που ο Στρατός θα παρελαύνει δώσε το πιο θερμό χειροκρότημα. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως μια μέρα να τον χειροκροτήσεις στην πρωτεύουσά μας. Στην Κωνσταντινούπολη. Έλληνες η εθνεγερσία δεν τελείωσε. Ο Αγών συνεχίζεται.