Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Συγκέντρωση στην Έδεσσα για τη Μακεδονία

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της περιφερειακής οργάνωσης Μακεδονίας της Χρυσής Αυγής, ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος έδωσε το παρόν μαζί με άλλους εκατοντάδες εθνικιστές και πατριώτες την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στην Έδεσσα.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με την κατά διαστήματα βροχή και το κρύο, οι Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Και πράγματι το σύνθημα που ακούστηκε "Με χιόνια και βροχές παντού οι εθνικιστές" αποδεικνύει την ατσάλινη θέληση για αγώνα όλων όσων βρέθηκαν στην Έδεσσα. Μπροστά στη θέα νέων κυρίως ανθρώπων που κρατούσαν περήφανα ελληνικές σημαίες και εθνικά λάβαρα, πολλοί κάτοικοι της πόλης αυθόρμητα προσχώρησαν και αυτοί στην πορεία.
Η μεγάλη σε όγκο και παλμό πορεία φωνάζοντας συνθήματα όπως "αλήτες προδότες πολιτικοί - η μακεδονία είναι ελληνική", "ούτε ουράνιο τόξο - ούτε παπατσαρκνιάς - εδώ υπάρχει μόνο ο Παύλος ο Μελάς", κατευθύνθηκε μέσω των κεντρικών δρόμων στο άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου. Εκεί απευθυνθήκαν χαιρετισμοί και στάλθηκε για μία ακόμη φορά το μήνυμα πως για τους Έλληνες εθνικιστές το όνομα και η ιστορία της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτα. Οι ποταμοί αίματος που χύθηκαν για να απελευθερωθεί η Μακεδονία, δε γίνεται να διαγραφούν με λίγες σταγόνες μελανιού μια ατιμωτικής συμφωνίας, η οποία θα εμπεριέχει τη σύνθετη ονομασία, που είναι έτοιμοι να υπογράψει η κυβέρνηση. Η υποχωρητικότητα και ο ενδοτισμός των ελληνικών κυβερνήσεων έχουν αφήσει ελεύθερο το πεδίο δράσης σε ανθέλληνες που λειτουργούν εντός και εκτός Ελλάδας προσβάλλοντας το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων, παραχαράσσοντας την ιστορία. Το Ουράνιο Τόξο, αυτό το αντεθνικό κόμμα που έχει στηθεί και στηρίζεται πό τη Νέα Τάξη, αγόρασε και λειτουργεί γραφεία στην Έδεσσα. Όμως τα δειλά αυτά φίδια από όπου περνούν οι Έλληνες εθνικιστές κρύβονται πίσω στις φωλιές τους.
Η πορεία ολοκλήρωσε τη διαδρομή της με τάξη και πειθαρχία επιστρέφοντας στη νομαρχία, από όπου είχε ξεκίνησει.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ