Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Στον μητροπολίτη Άνθιμο ο Π.ΕΣ


Επίσκεψη στο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο πραγματοποίησαν μέλη του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ, με επί κεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αστέριο Χάμο το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011. Η συνάντηση εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου να έρχεται σε επαφή και συνεργασία με Ιεράρχες της Εκκλησίας οι οποίοι εκφράζουν πατριωτικό λόγο.
Ο Παναγιώτατος υποδέχθηκε προφρόνως και εγκαρδίως τα μέλη του Συνδέσμου, άκουσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και έδωσε διάπυρες τις προς Κύριον πατρικές του ευχές.
Αναλυτικότερα, στην αρχή ο πρόεδρος του Συνδέσμου εξέθεσε τους λόγους της δεύτερης (μετά 3,5 χρόνια) ακροάσεως που ζητήθηκε από τον Άγιο Θεσσαλονίκης, εν όψει της επικειμένης αποφάσεως του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της καταγγελίας της αμερικανόπνευστης «Ενδιάμεσης Συμφωνίας» της 13-11-1995 μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων από τους Σκοπιανούς, η οποία αναμένεται ν’ ανακοινωθεί στις 5 Δεκεμβρίου τ.έ.. Σημειωτέον ότι τα Σκόπια εγκαλούν την Ελλάδα διότι δεν συνήνεσε στην πρόσκληση της ψευδωνύμου Δημοκρατίας των στο ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008 στο Βουκουρέστι. Συναφώς, τα μέλη του Συνδέσμου συνεχάρησαν τον Μητροπολίτη Άνθιμο για την σθεναρή του αντίδραση στις αμέτρητες προκλήσεις των Σκοπιανών πρακτόρων οι οποίοι δρουν δυστυχώς και εντός των συνόρων, όπως συμβαίνει λ.χ. με τον διαβόητο πρόεδρο της Μελίτης Παντελή Αναστασιάδη, τον αυτο-αποκαλούμενο «Πάντε Ασλάκωφ», ο οποίος είχε το θράσος να προαναγγείλει τη δημιουργία σλαβόφωνου ραδιοσταθμού στη Φλώρινα. Επί τη ευκαιρία, το κλιμάκιο του Π.Ε.Σ. προέτεινε να διοργανώσει πάνδημο συλλαλητήριο σε συνεργασία με άλλους πατριωτικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη και κεντρικό ομιλητή το Μητροπολίτη Άνθιμο ή και όποιον άλλον υποδείξει ο Παναγιώτατος, σε περίπτωση που το Δικαστήριο της Χάγης «δικαιώσει» τα Σκόπια στη χρήση του όρου Μακεδονία έστω και σε σύνθετη ονομασία, πράγμα που αν γίνει αποδεκτό από τους Έλληνες, θα ισοδυναμούσε με προδοσία.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Π.Ε.Σ. προέβαλε το ολονέν επιτακτικότερο πανελλήνιο αίτημα οι κληρικοί και ιδίως οι Αρχιερείς, ν’ αναλάβουν ενεργό δράση στα εθνικά θέματα, στα χνάρια των μαρτύρων και ηρώων της Πίστης και του Γένους, όπως ο Καστορίας Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Παπαφλέσσας ή ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Είναι ντροπή, συνέχισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, να διαδίδουν τα ψέμματά τους και να ασκούν ανενόχλητοι την προπαγάνδα τους οι κάθε λογής ανθέλληνες, και οι ποιμενάρχες, οι επιφορτισμένοι με τη σωτηρία των πιστών, να σιωπούν. Συνάμα, κατεδίκασε την ύποπτα νωθρή στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ στα εθνικά (συμπεριλαμβανομένου του λαθρομεταναστευτικού) και θρησκευτικά θέματα, όπως φερ’ ειπείν στην κάρτα του πολίτη και την πρόδρομό της «φοροκάρτα».
Συναφώς, τονίστηκε ότι ο Σύνδεσμος δεν τρέφει την παραμικρή εμπιστοσύνη προς τον εγνωσμένου αμαρτωλού παρελθόντος τωρινό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και την τριπλή συγκυβέρνηση που τον επέβαλε, πολλώ δε μάλλον αφού ο εν λόγω κύριος, ως μη εκλεγείς, δεν δεσμεύεται και από το λεγόμενο πολιτικό κόστος και ασφαλώς θα προβεί στη λήψη χειρότερων μέτρων εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας του λαού μας.
Τέλος, τα μέλη του Π.Ε.Σ. έθιξαν και το θέμα των διαφόρων τουρκολάγνων κινήσεων του δημάρχου της ατυχούς Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και την ακατανόητη εμμονή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο απαράδεκτο καθεστώς των λεγομένων «νέων χωρών», που διαιρεί αντικανονικώς την Εκκλησία και την ελληνική επικράτεια.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος με τη σειρά του προέτρεψε τα μέλη του Συνδέσμου να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για αφύπνιση του Γένους με γενναίο φρόνημα και πίστη στο Θεό. Υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει και να διαφωτίζει με παρρησία από άμβωνος και τηλεοράσεως τον πιστό λαό, διευκρινίζοντας ότι καμμία διαβολή και καμμία απειλή δεν πρόκειται να τον φιμώσει· αποδέχθηκε δε την πρόταση του Π.Ε.Σ. για διοργάνωση συλλαλητηρίου σε περίπτωση άδικης για την Ελλάδα αποφάσεως του Δικαστηρίου της Χάγης. Διαχώρισε τη θέση του από την αδρανή στάση του Αρχιεπισκόπου και διαβεβαίωσε ότι θα αντισταθεί παντοία δυνάμει στις επιθέσεις που δεχόμαστε ως Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι από τους θιασώτες της παγκοσμιοποιήσεως, και δη στα ζητήματα όπως το ελληνικότατο όνομα και η κληρονομιά της Μακεδονίας μας ή η διαφύλαξη της προσωπικής μας ελευθερίας που απειλείται από το ηλεκτρονικό φακέλλωμα μέσω «φοροκάρτας» – «κάρτας πολίτη».
Συμφώνησε ότι διεξάγεται ένας ανορθόδοξος, οικονομικός πόλεμος εις βάρος της Πατρίδος μας, αλλά δεν πρέπει να απελπιζόμαστε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.
Για τον Μπουτάρη, δήλωσε ότι δεν ενδείκνυται ο μητροπολίτης να έρχεται σε συνεχείς διενέξεις με τον εκάστοτε δήμαρχο της πόλεως προς τέρψιν ενίων «δημοσιογράφων», αλλά τόνισε ότι δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια σε περίπτωση επαναφοράς των ήδη απορριφθεισών ή αποσυρθεισών προτάσεων για τιμητική μετονομασία οδού ή πλατείας της Θεσσαλονίκης προς τιμήν του σφαγέα των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ.
Επανέλαβε την αντίθεσή του στην παραδοξολογία των «νέων χωρών», η οποία ακρωτηριάζει την ενότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, σαν να πρόκειται για διαφορετική οντότητα, κάτι που μόνον τους εχθρούς μας από βορρά και πανταχόθεν εξυπηρετεί.
Τέλος, ο Παναγιώτατος μας προέπεμψε δωρίζοντάς μας δύο βιβλία-πονήματα του ιδίου, το «Προς τα νειάτα της Ελλάδος·για την Πίστη και την Πατρίδα», που διανέμεται δωρεάν σε όλους τους μαθητές σχολείων στα όρια της μητροπόλεως, και το «Μαχητικά δημοσιεύματα».
Φύγαμε γεμάτοι χαρά και αισιοδοξία, γιατί φαίνεται πως ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης, ο θαρρύνας τον Νέστορα μεγαλομάρτυς Δημήτριος, πρεσβεύει ώστε ο Μητροπολίτης Άνθιμος να εμψυχώνει λόγω και έργω τους αγωνιζομένους τον καλόν αγώνα.