Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Β' ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟ

Ενιακόσια ενενήντα επτά έτη συμπληρώνονται φέτος την 15η Δεκεμβρίου από το θάνατο ενός Βυζαντινού Αυτοκράτορος ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την τελευταία περίοδο ακμής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Πρόκειται για τον Αυτοκράτορα Βασίλειο Β' τον Βουλγαροκτόνο, ο οποίος δίδαξε στους απολίτιστους του Βορρά ότι η ελληνική πολεμική αρετή δύναται να κατανικήσει και τους πλέον βάρβαρους.

Χαρακτηριστική υπήρξε η κίνησή του, όταν κατά τη διάρκεια των πολεμικών συρράξεων με τον Σαμουήλ της Βουλγαρίας, αφού αιχμαλώτισε χιλιάδες Σλάβων τους τύφλωσε, τους αλυσόδεσε και άφησε μόνο έναν μονόφθαλμο για να τους οδηγήσει στον Σαμουήλ. Δυστυχώς σήμερα που οι Βουλγαροκτόνοι λείπουν, η Πατρίδα μας έχει καταντήσει έρμαιο των ανίερων ορέξεων του οποιουδήποτε Σλάβου και μογγόλου. Όποιοι ενοχλούνται βέβαια από την ιστορία του Βασιλείου και τρέφουν φιλοβουλγαρικά αισθήματα, αξίζει τον κόπο να θυμηθούν τη βουλγαρική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου καθώς και το καθεστώς των κομιτατζήδων. Τότε που ο Παύλος Μελάς και οι οπλαρχηγοί του Μακεδονικού Αγώνος έπαιρναν όρκο στα παγωμένα της Μακεδονίας μας βουνά, φωνάζοντας Βούλγαρος να μη μείνει.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ελληνική ιστορία διαθέτει στις σελίδες της ονόματα ανδρών και γυναικών, αντάξια της καταγωγής τους και του αίματος τους. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι το πώς αυτός ο λαός με τα τόσα λαμπρά παραδείγματα επιλέγει ανθρώπους τόσο ανεπαρκείς και ανίκανους, που σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να συγκριθούν με εκείνους του ενδόξου παρελθόντος.

Κλείνοντας ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος, τιμά τη μνήμη του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου, υπενθυμίζοντας για ακόμη μία φορά σε όλους τους Έλληνες το αυτονόητο. Πρωτεύουσα της Ελλάδος είναι η Κωνσταντινούπολη.